Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ : ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΗΞΗΣ ΜΕ Ε.Ε !..

Σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον έχει επιτύχει το εγχείρημα «ενιαιοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Γ. Δραγασάκης, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώνει το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος Rosa Luxemburg, συνεργασία με το Ιδρυμα Νίκος Πουλαντζάς, με τίτλο «Η Αριστερά στην κυβέρνηση».

Θέτοντας το ρητορικό ερώτημα «γίναμε ενιαίο κόμμα;», ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της επιτροπής επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «ας μείνουμε στην ερώτηση» και «να το συζητήσουμε σε ένα χρόνο», προσθέτοντας πάντως ότι «πρέπει να γίνουμε», ενώ παραπέμποντας στον Μαρξ συμπλήρωσε: «προφανώς εννοούμε κόμμα με δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, με κατευθύνουσα όμως θέληση».

Μη φοβηθείς το χαλασμό...

Του Δημήτρη Θεοδόση

Παγκόσμια ημέρα ποίησης σήμερα. Ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά κρεμασμένο σε πανό στην οδό Πειραιώς πριν πέντε χρόνια.
Κι όμως σα να μιλάει για την εποχή μας. Σα να ταιριάζει απόλυτα.

Οι Πατέρες - Κωστής Παλαμάς

 Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,
όπως το βρεις κι όπως το δεις να μη το παρατήσεις.
Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα,
και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτυνε τη γη του,
κι ακλάδευτο όπου μπλέκεται να το βεργολογήσεις,
και να του φέρεις το νερό το αγνό της βρυσομάνας.
Κι αν αγαπάς τ’ ανθρώπινα κι όσα άρρωστα δεν είναι,
ρίξε αγιασμό και ξόρκισε τα ξωτικά, να φύγουν,
και τη ζωντάνια σπείρε του μ’ όσα γερά, δροσάτα.
Γίνε οργοτόμος, φυτευτής, (γίνε) διαφεντευτής.
Κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια.

«Ρωσική» Κριμαία και «ευρωπαϊκή» Ουκρανία

Ενέκρινε και η ρωσική άνω βουλή τη συνθήκη προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία. Υπενθυμίζεται πως χθες, πράσινο φως στην προσάρτηση της κριμαϊκής χερσονήσου άναψε και η Δούμα, η ρωσική κάτω βουλή, με συντριπτική πλειοψηφία 445 επί συνόλου 450 βουλευτών. Στο μεταξύ, σήμερα στις Βρυξέλλες υπεγράφη μεταξύ της ΕΕ και του Ουκρανού πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ το πολιτικό μέρος της συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να επικυρώσει την ένταξη της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία εντός της ημέρας, υπογράφοντας τη σχετική συνθήκη σε ειδική τελετή παρουσία των προέδρων των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου.
Λίγο πριν τη σημερινή ψηφοφορία ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε στους βουλευτές πως θεωρεί απολύτως παράνομες τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε Ρώσους αξιωματούχους και επιχειρηματίες λόγω της κρίσης στην περιοχή. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι κυρώσεις αυτές θα δημιουργήσουν «τεχνητά εμπόδια» ανάμεσα στη Μόσχα και στη Δύση.

Οι ολιγάρχες δεν έχουν πατρίδα!

Του Στέλιου Ελληνιάδη
Οι ολιγάρχες δεν έχουν πατρίδα. Χρησιμοποιούν τις πατρίδες των άλλων.

Οι άλλοι, οι πολλοί, είναι συναισθηματικοί, έχουν αξίες, έχουν ρίζες, έχουν πρότυπα, έχουν οράματα, συνδέονται με την Ιστορία και με τη γη γιατί έχουν χύσει αίμα για να την υπερασπιστούν και να την οργώσουν, πιστεύουν -ακόμα και στις χειρότερες στιγμές τους- σε κάτι πέρα από τα ευτελή. Οι ολιγάρχες έχουν μόνο ένα δισυπόστατο θεό, το χρήμα και την εξουσία. Χρειάζονται την πατρίδα των άλλων για να έχουν βάση εξόρμησης για τη λεηλασία του κόσμου, για να έχουν στρατό για το πλιάτσικο.

Από μικρός εντυπωσιαζόμουν από την ευκολία με την οποία οι ηγεμόνες πάσης φύσεως έστελναν τους απλούς ανθρώπους στους πολέμους. Από την άνεση με την οποία οδηγούσαν στη σφαγή, στο θάνατο, τον ακρωτηριασμό και την αιχμαλωσία μιλιούνια ανθρώπους, απλούς ανθρώπους που τους έπαιρναν με τη βία ή με την παραπλάνηση από τα σπίτια τους, από τις οικογένειές τους, από τις δουλειές τους, για να τους ρίξουν στα χαρακώματα, να σκοτώσουν άλλους, ίδιους σαν κι αυτούς από την άλλη πλευρά, και να σκοτωθούν απ’ αυτούς.

η συνέχεια...


Μια δημοσιογράφος της Athens Voice και του STAR υψώνει επιτέλους τη φωνή της κατά του αίσχους που διαπράττουν καθημερινά οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών...

Μια δημοσιογράφος της Athens Voice και του STAR υψώνει επιτέλους τη φωνή της κατά του αίσχους που διαπράττουν καθημερινά οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες έχουν το θράσος να εναντιώνονται στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη σωτηρία της πατρίδας, σπέρνοντας εδώ και μήνες τον φόβο και τον τρόμο πέριξ του υπουργείου.