Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σαν σήμερα οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα ο Νίκος Μπελογιάννης

Ο αθάνατος άνθρωπος με το γαρύφαλλο Νίκος Μπελογιάννης

“ Τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου, ο βασιλικός επίτροπος, συνταγματάρχης Αθανασούλας, ανακοινώνει στους Μπελογιάννη, Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση ότι η αίτηση χάριτος που υπέβαλαν απορρίφθηκε. Λίγο αργότερα οδηγούνται στο Γουδί, όπου και εκτελούνται δια τυφεκισμού στις 4:12 π.μ. ”

Τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου, ο βασιλικός επίτροπος συνταγματάρχης Αθανασούλας ανακοινώνει στους Μπελογιάννη, Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση ότι η αίτηση χάριτος που υπέβαλαν απορρίφθηκε. Λίγο αργότερα οδηγούνται στο Γουδί, όπου και εκτελούνται δια τυφεκισμού στις 4:12 π.μ.

Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1915 στην Αμαλιάδα. Από μαθητής του Γυμνασίου βρέθηκε στο δημοκρατικό κίνημα. Σπούδασε νομικά, αλλά δεν τέλειωσε τις σπουδές του, διότι αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο με απόφαση της Συγκλήτου για τη δράση του «εναντίον της κοσμογονίας του Κονδύλη».

Το γάλα, ο ΟΟΣΑ, ο Φουκώ και η «αλήθεια της αγοράς»

Και με τη βοήθεια του Φουκώ πώς να ξεχωρίζετε το “φρέσκο γάλα” από το “γάλα υψηλής παστερίωσης”: ένας πρακτικός οδηγός.

Tης Ντίνας Τζουβάλα

Ποιον θα ρωτάγατε για να διαπιστώσετε αν το γάλα που πίνετε είναι φρέσκο; Πολλοί θα μπορούσαν να σας διαφωτίσουν σ’ αυτό το απλούστατο ερώτημα: ένας αγρότης, ένας βιολόγος, ένας χημικός, ακόμα κι ένας παππούς σε κάποιο χωριό. Θα μπορούσατε, ακόμα, επιστρατεύοντας την κοινή λογική σας, να συμπεράνετε ότι προφανώς (πολύ) λίγες ημέρες μετά την παραγωγή του είναι παράλογο να αποκαλούμε οτιδήποτε «φρέσκο». Και θα αποτελούσε μάλλον δείγμα εκκεντρικότητας να απευθυνθείτε στον ΟΟΣΑ ζητώντας του να γνωμοδοτήσει επί του ζητήματος.

Και όμως. Ο ΟΟΣΑ στην τελευταία του έκθεση για την ελληνική οικονομία ασχολείται επισταμένως με το φρέσκο γάλα, καθώς έκρινε ότι οι ισχύουσες διατάξεις αποτελούν εμπόδιο για τον ελεύθερο ανταγωνισμό, με την κριτική να επικεντρώνεται στο ότι η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου (φρέσκου) γάλακτος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πέντε ημέρες. Άλλοι τύποι γάλακτος, που έχουν υποστεί τη διαδικασία της «υψηλής παστερίωσης», επιτρέπεται να κυκλοφορούν, αλλά δεν μπορούν να φέρουν τον χαρακτηρισμό «φρέσκο».

Δ. Στρατούλης: "Το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο είναι ένα νέο μνημόνιο, σφαγιαστικό για μισθούς και συντάξεις"

Ομιλία Δημήτρη Στρατούλη στη κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Η πρώτη επισήμανση που θέλω να κάνω είναι η εξής. Ενώ έχουμε ένα νομοσχέδιο, που στην ουσία είναι νέο μνημόνιο, στο οποίο θα έχουμε μια ακόμα μεγαλύτερη κατεδάφιση μισθών, συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών, έχουμε και δύο τρία ζητήματα τα οποία έχουν αποκαλυφθεί με δημοσιεύματα εφημερίδων που δεν έχουν διαψευσθεί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας. Ότι έχει, δηλαδή, μείνει και μια κρυφή ατζέντα-συμφωνιών με την τρόικα που δεν τις περνάνε στο παρόν νομοσχέδιο-για να μην έχει η κυβέρνηση μια συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές.

Μιλάω συγκεκριμένα για το δημοσίευμα της «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», που έλεγε ότι το θέμα της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, η υπονόμευση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας με το δικαίωμα του lockout, της ανταπεργίας των εργοδοτών σε μια σειρά άλλα πράγματα και νέα μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, έχουν αφεθεί το μεν ένα για τον Οκτώβριο, το δε δεύτερο για το συνδικαλιστικό νόμο, για το Δεκέμβριο και η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για το 2016. Καλώ τον Υπουργό Εργασίας να μας διευκρινίσει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει κρυφή συμφωνία με την τρόικα για αυτές τις πολύ μεγάλες αντεργατικές αλλαγές, που σήμερα αποκρύπτονται.

Ο Βαγγέλης Τσούκας υποψήφιος Δήμαρχος απο τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αμφιλοχία

Ο  Βαγγέλης Τσούκας απο τον Σπάρτο Αμφιλοχίας είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμφιλοχίας που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ Αμφιλοχίας.
Ο Κος Τσούκας γεννήθηκε το 1978 στην Αμφιλοχία όπου ζεί και εργάζεται.
Είναι μαθηματικός στο επάγγελμα με ειδίκευση στην ειδική αγωγή, και διδάσκει στο Γυμνάσιο Αμφιλοχίας .
Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.
Η τελική απόφαση για την υποψηφιότητα του Κου Τσούκα πάρθηκε ύστερα απο την ολομέλεια των αρμοδίων οργάνων του κόμματος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Δημότες, άνδρες και γυναίκες, του Δήμου Αμφιλοχίας
Σε δύο μήνες θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένα τοπίο νοσηρό στο οποίο οι συνέπειες των επιλογών των μνημονίων και της τροϊκανής τυραννίας έχουν πάρει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης. Εκατομμύρια οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι όμηροι των τραπεζών, οι αποκλεισμένοι. Η κοινωνία διαλύεται μέσα σε ένα σκηνικό ανασφάλειας, φόβου και κοινωνικής καταστροφής.

Σώστε την κυβέρνηση,δώστε πάνω απο 5% στο ΠΑΣΟΚ

Φτάσαμε στο σημείο ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και όσοι έχουν μείνει στις τοπικές του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στα περιφερειακά και δημοτικά ψηφοδέλτια της ΝΔ για να διασωθούν.Τραγέλαφος!!!!

Η κυβέρνηση τους όμως θα πέσει επειδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αν το αποτέλεσμα του κόμματος τους κινηθεί όντως στο 5-6% στις ευρωεκλογές, θα φύγουν τρέχοντας από την κυβέρνηση όσο κι αν τους εκβιάζουν, με μοναδικό κίνητρο να διασωθούν πολιτικά ως πρόσωπα και να διασφαλίσουν το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον – συν το να γλιτώσουν το τομάρι τους και να μην καταλήξουν στη φυλακή οι πιο εκτεθειμένοι από αυτούς.
Του Γιώργου Δελαστίκ*

Επιτύμβια πλάκα αναθέματος στο πολιτικό μνήμα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου αποτελεί, όπως όλα δείχνουν τοπολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσει σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία και οι βουλευτές που κρατάει στο χέρι της η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ο πολιτικός τάφος τους δεν θα είναι βέβαια η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, όπου σύσσωμοι οι «καραγκιόζηδες» βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα την υπερψηφίσουν, παρά το θέατρο που έπαιζαν τις τελευταίες μέρες ακόμη και κάποιοι υπουργοί των δύο κομμάτων υποκρινόμενοι ότι διαφωνούν με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Αρνάκια γάλακτος οι "αντάρτες"!

Συμφώνησαν σε αλλαγές για το γάλα για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με τους "αντάρτες" βουλευτές.Πιο κοντά στην πρόταση Τσαυτάρη η νέα ρύθμιση.Στις 11 ξεκίνησε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) στις Επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου το πολυνομοσχέδιο. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ) καταψήφισαν όπως και οι Δημοκρατικοί Ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ από την συζήτηση στις Επιτροπές αποχώρησε το ΚΚΕ.

Το πολυνομοσχέδιο εισήχθη στην Ολομέλεια προς ψήφιση στις 11 το πρωί με την διαδικασία του κατεπείγοντος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δεκάωρη συζήτηση τα μεσάνυχτα.

Ο νόμος του αίματος

Τελικά ο «μακελάρης» πήρε αυτό που του άξιζε! Ο «αλβανός» δολοφόνος, ο ισοβίτης που είχε καταδικαστεί για αθρωποκτονία, όπως ψευδώς είχαν μεταδώσει «αιμοδιψή» ΜΜΕ με πρώτη την επίσημη ιστοσελίδα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, είναι τελικά νεκρός από «φυσικά» αίτια.

Ολοι τώρα μπορούν να κοιμούνται πλέον ήσυχοι στο ελληνικό κράτος δικαίου. Δικαστές, εισαγγελείς, υπουργεία αλλά και το τμήμα μεταγωγών κρατουμένων. Ησυχα δεν θα κοιμάται όμως ούτε η οικογένεια του δολοφονημένου υπαρχιφύλακα, που γνωρίζει καλά, όπως γνωρίζουν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ότι πίσω από το μαχαίρι του νεκρού πλέον δράστη υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Ηθικοί αυτουργοί, που νομίζουν ότι με το να καταργήσουν τις άδειες, τα επισκεπτήρια και τις ελάχιστες εκείνες ανθρώπινες παροχές στους κρατούμενους θα εδραιώσουν αίσθημα ασφάλειας στους υπόλοιπους πολίτες και θα «ηρεμήσουν» τις υστερικές κραυγές των διαμαρτυρόμενων δημοσιογράφων.

Μια βόλτα στα σούπερ-μάρκετ της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Με το που θα ανοίξει από τη Δευτέρα το πρωί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η μίζερη ζωή μας θα γίνει απολαυστική περιπέτεια. Θα μπαίνεις αναγνώστη-στρια στο σούπερ μάρκετ και θα σε υποδέχεται πάγκος πολύχρωμος και μανάβης ροδαλός.

«Από 'δώ, κύριε μου, έχω παρακεταμόλη άλφα-άλφα, κατευθείαν από το Μόναχο. Σπυρί-σπυρί τη μάζεψαν νταβραντισμένοι Βαυαροί με τιράντες και κοντοβράκια».

-«Είναι καλή; Είναι φρέσκια;».
«Σπαρταράει, αδερφέ μου, τύφλα να 'χουν οι ζαργάνες του Σαρωνικού. Δεν σου δίνω φάρμακο, τσιπούρα πελαγίσια σου δίνω».

-«Παρενέργειες έχει;».
-«Η ζωή, μάστορά μου, είναι γιομάτη παρενέργειες. Κι ο Ρωμαίος με την Ιουλιέτα από τις παρενέργειες του έρωτα την πάθανε τη ζημιά».

-«Αλοιφή για τη μέση έχεις;».
-«Μάστορα, με προσβάλλεις. Τα αντιφλεγμονώδη μου είναι ξακουστά στα πέρατα της οικουμένης. Τα βλέπει η φλεγμονή και γίνεται μπεσαμέλ. Την έχω και σε συσκευασία γιαουρτιού την αλοιφή, τη μισή την τρίβεσαι, την άλλη μισή την τρως για βραδινό».