Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ σπρέχεν: ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ - Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ Η ΓΚΕΛΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

Τον Τάκη Μπαλτάκο τον μάθαμε μέσα από τη στήλη τουΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ στο "Φίλαθλο" (μεγάλη σχολή) τον παλιό καλό καιρό,τότε που έλυνε κι έδενε σε Παναθηναϊκό και ΕΠΑΕ.Μάλιστα μας τον παρουσίαζε ως μεγάλη γάτα γι' αυτό και χτες εκπλαγήκαμε όταν μάθαμε πως τον "έπιασε κότσο" ο Κασιδιάρης.
Ας δούμε λοιπόν τι έγραψε (τρία αρθράκια με πολύ νόημα) σήμερα για το πάλαι ποτέ πουλέν του ο Αποδυτηριάκιας στην ηλεκτρονική του σελίδα μιας κι ο "Φίλαθλος" μας τελείωσε άδοξα!
Ζείδωρον

ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ

Μέγα πολιτικό ζήτημα προκαλεί η συνομιλία Κασιδιάρη - Μπαλτάκου και αντιμετωπίζεται όπως αναμενόταν. Δικαιωμένη δηλώνει η Δημάρ που αποχώρησε από την κυβέρνηση, ενώ ο Βενιζέλος λέει ότι η ΝΔ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη σχέση της με ακροδεξιούς θύλακες.
Ολες οι Μαγδαληνές παίρνουν αποστάσεις και σκούζουν περί άλλων κι όχι
επί της ουσίας. Κι αυτό βέβαια το κάνουν επειδή εξαρχής γνωρίζουν πώς παίζεται το παιχνίδι.
Το πρόβλημά τους δεν είναι ότι η πολιτική εξουσία παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, αλλά ότι βγήκε φόρα παρτίδα με πειστήρια στη δημοσιότητα. Το θέμα τους είναι ότι ξεβρακώθηκαν κι όχι ότι το σώβρακο είναι τρύπιο.

Υπό κανονικές συνθήκες η αντιπολίτευση που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση, πρέπει να αφήσει οτιδήποτε άλλο και να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα.

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης θα καταθέσουν οι ΑΝ.ΕΛ.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Θα επιδιώξουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες ούτως ώστε να ασκηθεί πρόταση μομφής, σύμφωνα με το Σύνταγμα και στις προθεσμίες που πρέπει. Θα επιχειρήσουμε να φτάσουμε στις 50 υπογραφές για να προχωρήσει το θέμα αυτό στο πολιτικό του μέρος», αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και σημείωσε πως το κόμμα του θα ζητήσει την συνδρομή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ανεξάρτητων βουλευτών προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες -σύμφωνα με το Σύνταγμα- υπογραφές για την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

- See more at: http://left.gr/news/protasi-momfis-kata-tis-kyvernisis-tha-katathesoyn-oi-anel#sthash.U1j90JwM.dpuf

Γ. Παπανδρέου: Η υπόθεση Μπαλτάκου «οικογενειακή υπόθεση της δεξιάς»

Οι ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση Μπαλτάκου, η οποία χαρακτηρίζεται «οικογενειακή υπόθεση της δεξιάς», είναι «προφανείς» και η απομάκρυνση του γγ του υπουργικού Συμβουλίου «δεν αρκεί», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μια «οικογενειακή υπόθεση» της δεξιάς, με πρωταγωνιστές του κυρίους Παναγιώτη Μπαλτάκο και Ηλία Κασιδιάρη, αναδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, μείζονα διακυβεύματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία.
Κυρίαρχο διακύβευμα; Η Δημοκρατία. Και συγκεκριμένα, η αντιμετώπιση των αντιδημοκρατικών αντιλήψεων και πρακτικών που έχουν εμπεδωθεί και αφορούν τους θεσμούς και την λειτουργία τους.

Αυτή την εθνικά κρίσιμη στιγμή, που δοκιμάζεται η αντοχή και η υπομονή του Ελληνικού λαού, μέσα από μια επίπονη δημοσιονομική προσαρμογή, η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει τα πάντα, προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος.

Το παρακράτος αποκαλύπτεται


Θέμης Τζήμας
Η συζήτηση Μπαλτάκου- Κασιδιάρη, δύο ανθρώπων που όπως φαίνεται από το βίντεο είχαν φιλικές και συνεργατικές σχέσεις- υποθέτουμε ως «γεφυροποιοί» της περιβόητης συγκυβέρνησης ακροδεξιάς και ναζιστών- αποτελεί το πιο σοκαριστικό πολιτικό ντοκουμέντο των τελευταίων δεκαετιών. Κανένας, ούτε ο Μπαλτάκος αρνήθηκε το γνήσιο του εν λόγω ντοκουμέντου. Ούτε επίσης αρνήθηκε ότι όσα λέει στον- προφανώς τακτικό συνομιλητή του- Κασιδιάρη είναι ή θεωρεί ότι είναι αλήθεια.
Το εύρος των εγκλημάτων που καταγγέλλει, ο βαθμός καταπάτησης των θεμελιωδεστέρων συνταγματικών αρχών, το βάθος του παρακράτους που φαίνεται- με τρόπο που ούτε στην υπόθεση «καρφίτσα» είχε διαπιστωθεί- ότι καθοδηγείται από τον πρωθυπουργό και οι προνομιακές σχέσεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με το ναζιστικό μόρφωμα συνιστούν γεγονότα πρωτοφανή σε διεθνή κλίμακα.
Αποκαλύπτουν δε, ότι οι προφυλακίσεις των βουλευτών της ΧΑ αποτέλεσαν –και- ενδοσυστημική σύγκρουση που όχι μόνο δε σηματοδότησε νίκη της δημοκρατίας αλλά αντίθετα απειλεί να την παρασύρει σε κατάρρευση, τόσο διά της ηρωοποίησης των ναζί, όσο και διά της πλήρους απαξίωσης κάθε ενός δημοκρατικού θεσμού.

Τέλος στις απεργίας διακείας των ναυτικών

Το επίμαχο νομοσχέδιο «τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ψηφίστηκε στη Βουλή. Οι ναυτικοί θα μπορούν πλέον να κάνουν απεργία για τρεις μέρες, καθώς μετά θα ενεργοποιούνται τα «πλοία ασφαλείας» .

Ψηφίστηκε σήμερα στη βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο «τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σχεδόν σε όλους τους κύκλους της ναυτιλίας, όπως επίσης και το άρθρο 25 που νομοθετεί το «πλοίο ασφαλείας».

Παρά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας στο συγκεκριμένο άρθρο, την απόσυρση του οποίου ζητούσαν και οι ναυτικοί αλλά και οι ακτοπλόοι, τελικά δρομολογεί το «πλοίο ασφαλείας» και κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην παράγραφο 4: «Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας μετά από εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) το οποίο συγκαλείται εκτάκτως, μετά από την παρέλευση τριών ημερών από τη διακοπή της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, όταν προκύπτει επείγουσα κοινωνική ανάγκη ή ανάγκη η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», προβλέπεται η ενεργοποίηση των «πλοίων ασφαλείας» που θα καλύπτουν το 1/3 των τακτικών δρομολογίων – και αυτό το καθεστώς να μην υπερβαίνει τον ένα μήνα.

Συνεπώς, οι ναυτικοί θα μπορούν πλέον να κάνουν απεργία για τρεις μέρες. Αμέσως μετά θα ενεργοποιούνται τα «πλοία ασφαλείας» και – σύμφωνα με το νομοσχέδιο – τα πλοία και τα πληρώματά τους υποχρεούνται στην εκτέλεση του προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.