Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Απίστευτες διαστάσεις παίρνει ο παγκόσμιος διασυρμός Μπαλτάκου-Σαμαρά / Όλες οι ανταποκρίσεις


Τεράστιος είναι ο αντίκτυπος στα Διεθνή ΜΜΕ, από τις αποκαλύψεις για διασυνδέσεις του Μπαλτάκου, του περιβάλλοντος Σαμαρά με την Χρυσή Αυγή.

Δυο 24ωρα πρίν στα ξένα μέσα μονωπολούσε η κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την επέμβαση της αστυνομίας.

Τώρα όμως έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό τσουνάμι προς τους Μπαλτάκο-Σαμαρά με ορισμένα έντυπα, όπως η Le Monde, να γράφουν ότι "Το δεξί χέρι του Σαμαρά, σε συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή", ή όπως οι Finacial Times που αναφέρουν με νόημα ότι το βίντεο βυθίζει την ελληνική κυβέρνηση στο χάος.

Προσπαθήσαμε στο LEFTeria-news να μαζέψουμε όλες τις ανταποκρίσεις και τα πιο σημαντικά δημοσιεύματα της Σαμαρομπαλτακειάδας.

Απαγόρευση καμερών σε χώρους εργασίας, εστίασης και αναψυχής

Big Brother

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με απόφασή της τονίζει πως οι κάμερες παρακολούθησης απαγορεύονται στους χώρους εργασίας, αλλά και στους χώρους εστίασης και αναψυχής, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Ειδικότερα αναφέρει πως οι κάμερες απαγορεύονται σε χώρους εστίασης και αναψυχής, στα δοκιμαστήρια, στις τουαλέτες και στους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι καταστήματος και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επισημαίνει πως δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση καμερών με σκοπό την επιτήρηση των εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον αυτό δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας και είναι απαραίτητο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή την προστασία κρίσιμων χώρων εργασίας.

Σε απολογία 15 σωφρονιστικοί για βασανισμό μέχρι θανάτου του Καρέλι

Το Σάββατο θα απολογηθούν οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση του θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη, Ίλι Καρέλι, από βασανιστήρια.

Οι κλήσεις σε απολογία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναμένεται να επιδοθούν την Παρασκευή στα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να απολογηθούν με την ιδιότητα των κατηγορουμένων. Οι δεκαπέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμίες για να προετοιμάσουν τις απολογίες.
Δικαστικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρουν πως οι δεκαπέντε θα κληθούν να απολογηθούν με την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού κρατουμένου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου.

Παιδιά αντιμέτωπα με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκονται πάνω από 685.000 παιδιά στην Ελλάδα σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2013» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και περιγράφει την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα σήμερα.

Τα βασικά σημεία της Έκθεσης «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2013» είναι τα εξής:

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού
Η υφιστάμενη χρηματοοικονομική κρίση αναγνωρίζεται από την Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού ως ανασταλτικός παράγοντας για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δ.Σ.Δ.Π.) και για τον λόγο αυτό προτρέπει την Ελλάδα όχι μόνο να διατηρήσει τις κοινωνικές παροχές αλλά να τις επεκτείνει περαιτέρω και πολύ περισσότερο στα παιδιά. Αντίθετα, η τακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στην κατανομή των δαπανών κοινωνικής προστασίας στην Ελλάδα, δείχνει ότι τα επιδόματα για την κατηγορία οικογένεια/ παιδιά παρέμεναν σχεδόν σταθερά (από 1,68% του Α.Ε.Π. το 2000 στο 1,79% το 2010).

«Διεφθαρμένη» μαρίδα, άφαντοι οι καρχαρίες

Τι δείχνει η έρευνα ΜΚΟ για την διαφθορά στην Ελλάδα

Στο φεγγάρι η διαφθορά στην Ελλάδα, αλλά ασχολούμαστε με το δάχτυλο. Έρευνα ΜΚΟ υπό την προεδρία Κώστα Μπακούρη, για τη διαφθορά στην Ελλάδα, ασχολείται για άλλη μία χρονιά με το «φακελάκι» που ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες, αλλά πουθενά δεν προβάλλονται τα περιστατικά μεγάλης διαφθοράς σε βάρος του δημοσίου και των πολιτών που προηγούνται.
του Νίκου Κωτσικόπουλου

Η έρευνα αποφαίνεται ότι το μέσο χρηματικό ποσό διαφθοράς έπεσε στα 1.333 ευρώ… Εστιάζει σε θέματα μικροδιαφθοράς.

Πολιτικά η «μικροδιαφθορά» απασχολεί γιατί στο υπόβαθρό της είναι πάντα η γνωστή ρήση Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε». Μόνο που αυτοί που τα έφαγαν δεν εμφανίζονται ποτέ, γιατί η μεγαλοδιαφθορά καλύπτεται προκειμένου να ζητηθούν ευθύνες και θυσίες από άλλους, με την επίκληση της μικροδιαφθοράς.

Ρουπακιώτης: Δεν ήταν μόνο ο Μπαλτάκος, όλοι ήξεραν για το περιβάλλον του πρωθυπουργού

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δεν είχα αντίπαλο τον κ. Μπαλτάκο, αλλά μια δέσμη ιδεών που έφτανε στις παρυφές των ακροδεξιών ιδεών. Αυτές τις ακροδεξιές ιδέες τις εξέφραζαν κάποιοι από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της κυβέρνησης. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν να μην περάσει το αντιρατσιστικό που είχαμε συμφωνήσει. Διότι, επικράτησε η αντίληψη ότι πρέπει να έχουμε έναν χαλαρό δεσμό με τη Χρυσή Αυγή, ώστε να μην υπάρχει πόλωση, γιατί όπως έλεγαν “η Χρυσή Αυγή τους πίνει το αίμα σε ψήφους”.

Για 2 - 2,5 μήνες καθυστερούσαν ένα νομοσχέδιο, το οποίο απετέλεσε τελικά τομή για τα ναρκωτικά, για διατάξεις όσον αφορά τις φυλακές, για ποινικές διατάξεις και για διατάξεις δικονομικού δικαίου, εργατικού ενδιαφέροντος. Γιατί απαιτούσαν να περάσουν δύο ρυθμίσεις, που αν σας τις έλεγα, μπορεί να πέφτατε και από την καρέκλα σας και βεβαίως αντιστάθηκα και δεν περάσαν. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και το επιμελήθηκε ο εκλεκτός καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ο κ. Παρασκευόπουλος. Τι θέλω να πω με αυτό; Δεν καταγγέλλω κανέναν. Αλλά ήταν μια πραγματικότητα αυτή, μια συνεχής ένταση, μια συνεχής κρίση, μια συνεχής διελκυστίνδα.

Όμηροι του «Στούντιο Χρυσή Αυγή» κυβέρνηση και χώρα


Στέλιος Κούλογλου

Παραλυσία έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η βεβαιότητα, πλέον, ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει στη κατοχή της και άλλες αποκαλυπτικές μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Τ. Μπαλτάκου, τις οποίες θα μπορεί να χρησιμοποιεί ανάλογα με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης αλλά και τις πολιτικές της ανάγκες. Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου.

Στην συνέντευξη του στον Ν. Χατζηνικολάου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε παρόμοιες συζητήσεις με ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και πριν την δολοφονία Φύσσα αλλά και “μία δύο και μετά”. Ενώ θεωρείται πλέον βέβαιο ότι αυτές οι τελευταίες έχουν μαγνητοσκοπηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός καθώς ο κ. Μπαλτάκος εμμέσως παραδέχθηκε ότι έχει πει “και χειρότερα πράγματα”, από τα όσα τρομερά λέει σε αυτή που δημοσιοποιήθηκε. Στην ίδια συνέντευξη, δεν απέκλεισε να έχουν μαγνητοσκοπηθεί και τηλεφωνικές του συνομιλίες με τους Δένδια-Αθανασίου ή και με άλλους πολιτικούς, παρουσία προφανώς των νεοναζί συνομιλητών του που τις κατέγραφαν με μικροκάμερες στο πέτο τους.

Κουβέλης: Ο Μπαλτάκος μας απειλούσε, “στηρίξτε ή θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή”

Ο Κουβέλης προσπαθεί να ξεπλύνει τη ντροπή της ψήφισης των μνημονίων, εκμεταλλευόμενος την πολιτική συγκυρία. Δεν πρόκειται, όμως, να σωθεί. Ο κόσμος που υποφέρει δεν πρόκειται να ξεχάσει.

Αιχμές για τον πρώην γ.γ. της κυβέρνησης άφησε ο Φώτης Κουβέλης δηλώνοντας ευθέως ότι όσο η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση δεχόταν από τον κ. Μπαλτάκο πιέσεις για να στηρίξει νομοσχέδια με αντίβαρο τη Χρυσή Αυγή.

«Είχαμε ομολογημένο δημόσιο λόγο ότι “αν δεν ψηφίσετε εσείς της ΔΗΜΑΡ το τάδε νομοσχέδιο, δεν θα πέσει η κυβέρνηση διότι θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή”» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγίου Κωνσταντίνου είχε κάνει χθες λόγο για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει «μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης» και κάλεσε τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση «να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή».