Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Περιοδεία του Βασίλη Χατζηλάμπρου στην Αμφιλοχία

 Στην Αμφιλοχία περιόδευσε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Κούστα και κλιμάκιο της παράταξης.

Ο Β. Χατζηλάμπρου επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, το δημαρχείο, τους σταθμούς της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, τα ΚΑΠΗ, καθώς και το ΚΑΦΚΑ, το Κέντρο Αποκατάστασης Αμφιλοχίας που απαξιώνεται και οδηγείται σε ξεπούλημα, σύμφωνα με τους φόβους που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι.
«Ένα Κέντρο Αποκατάστασης ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα μπορούσε να είναι σημείο αναφοράς τέτοιου ιδρύματος όχι μόνο στη Δυτική Ελλάδα αλλά και ευρύτερα, απαξιώνεται με το χειρότερο τρόπο και διαλύεται» είπε ο Β. Χατζηλάμπρου μετά την επίσκεψη στο εντυπωσιακό σε εγκαταστάσεις νοσηλευτικό ίδρυμα, έκτασης 5.000 τ.μ.!
«Η φιλοτιμία και οι προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζόμενων δεν είναι αρκετές, όταν έχουμε να κάνουμε με μια εχθρική διοίκηση, κεντρικά και τοπικά. Χρειάζεται άλλο σχεδιασμό, άλλο προσανατολισμό. Χρειάζεται αλλαγή εδώ και τώρα» πρόσθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

ΜΑΞΙΜΟΥ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ.

Το χρονογράφημα του Σαββάτου.

Πριν καν τον δικάσουν βρέθηκε καταδικασμένος. Όπως στο Φαρ Ουέστ αναστέναξε. Πρώτα σε κρεμάνε και μετά ψάχνουν αν ήσουν ένοχος.

Έκλεισε τα μάτια του κι είδε σαν σε όραμα τον εαυτό του να τριγυρνά στο ράντσο με το γαλάζιο φράκτη. Το κακό ήταν ότι είχε καταντήσει άγνωστος μέσα στο ίδιο του το ράντσο. Έριξε μια γρήγορη ματιά γύρω του κι αναρωτήθηκε. Πότε έγιναν όλα αυτά; Ο κολλητός του «ο μαύρος πιστολέρο» είχε φροντίσει γι' αυτό. Αν ήταν ο μεγάλος αρχηγός, ο φυλακισμένος Great Nick σκέφτηκε ούτε που θα σκεφτόταν να του την στήσει. Ήξερε τα χούγια του και τ’ άπλυτά του. Ενώ ετούτος «ο μαύρος πιστολέρο» που τον κοιτούσε πάντα περίεργα του έφερνε ανατριχίλα στην ραχοκοκαλιά. Ήταν αδίστακτος και αρχομανής. Ούτε να διανοηθεί να τον προκαλέσει κάποιος και να τραβήξει πιστόλι. Αυτός δεν κρατούσε τα προσχήματα. Πυροβολούσε πισώπλατα.
Άνοιξε τα μάτια και ξαναβρέθηκε μέσα στο γνώριμο κτίριο της Βουλής. Πριν λίγο τους τα είχε πει, ότι όλα αυτά που είπε, ήτανε για να τους ξεφορτωθεί, αλλά ούτε που ίδρωσε κανενός το αυτί. Τους είπε πως ήταν μεγάλες οι πιέσεις, για το ποιος λήστεψε την άμαξα κι ότι εκτός απ’το χρυσάφι ήταν και οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια, κι ετούτα είχαν μεγαλύτερη τιμή. Τίναξε ξανά το κεφάλι του. Εικόνες από το Φαρ- Ουέστ ανακατευόταν με το παρόν. Ένα ρίγος τον συνεπήρε.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
 
Βίαιη παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό αποτέλεσε η προβολή στο Διαδίκτυο του βίντεο με τον αποκαλυπτικό από πολλές πλευρές διάλογο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη με τον ήδη καρατομηθέντα (και τύποις παραιτηθέντα) γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και επιστήθιο από δεκαετιών φίλο του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκο. Δύο είναι οι μεγάλοι χαμένοι από την υπόθεση αυτή. Ο πρώτος είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Δεν είναι μόνο ότι η υπόθεση Μπαλτάκου τίναξε κυριολεκτικά στον αέρα την προσεκτικά ενορχηστρωμένη προπαγανδιστική επιχείρηση της κυβέρνησης, με την αμέριστη υποστήριξη της ευρωπαϊκής Δεξιάς και τους επαίνους των κορυφαίων του Eurogroup της Αθήνας, εν όψει των ευρωεκλογών. Αυτό είναι το λιγότερο, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Το σημαντικότερο είναι η πλήρης καταρράκωση της εικόνας του πρωθυπουργού ως «πρωτομάχου» στον αγώνα κατά της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής. Ο χρόνος δημοσιοποίησης του βίντεο ήταν αριστοτεχνικά επιλεγμένος - με τους υπουργούς Οικονομικών και των 28 χωρών της ΕΕ στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του Ecofin ώστε η αποκάλυψη να προσλάβει τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα! Οι 28 υπουργοί και οι συνεργάτες τους παρόντες στην Αθήνα ώστε να ζήσουν από πρώτο χέρι την πολιτική θύελλα που ξέσπασε και να ενημερώσουν οι ίδιοι απευθείας τους πρωθυπουργούς τους, όχι οι ασήμαντοι πρεσβευτές των χωρών τους, για την πολιτική καταιγίδα που ξέσπασε στην Ελλάδα!

Οι συμμορίτες αυτοπαρουσιάζονται

Του Γιώργου Καραμπελιά

Η «συνομιλία» Μπαλτάκου-Κασιδιάρη ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο αυτά που υποστηρίζαμε εδώ και δύο χρόνια: Η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μια «πρωτόγονη» αντιμνημονιακή δύναμη, όπως υποστηρίζουν πολλοί, αλλά ενεργούμενο και όργανο των μνημονιακών δυνάμεων για να εκτρέψουν το αντιμνημονιακό κίνημα σε σύγκρουση μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Εξού και οι Μελιγαλάδες, οι επιθέσεις ενάντια στους αριστερούς, κ.λπ. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα απέτρεπαν τη συγκρότηση ενός ενιαίου αντιμνημονιακού κινήματος, που θα σάρωνε τις μνημονιακές κυβερνήσεις, πράγμα το οποίο και επέτυχαν σε μεγάλο βαθμό. Στη χειρότερη περίπτωση μάλιστα, θα άνοιγαν το δρόμο για μια συνεργασία, στο βάθος του δρόμου, μεταξύ Ν.Δ. και Χρυσής Αυγής, ανοικτής ή συγκεκαλυμμένης. Τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν αυτό το σχέδιο, τινάχτηκε στον αέρα, μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα γράφαμε:

«…δέκα μέρες πριν (τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα), ένα σημαντικό κομμάτι του δεξιού κυβερνητικού τύπου και καναλιών προωθούσε σενάρια συγκυβέρνησης της Ν.Δ. με τη Χ.Α., όπως ο ακραίος μνημονιακός, Μπάμπης Παπαδημητρίου, που, στις 12 Σεπτεμβρίου, μιλούσε στο ΣΚΑΙ για πιθανή «συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, αν σοβαρευτεί», αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για συνεργασία με το ΚΚΕ! Αυτή την άποψη εξέφρασαν ετεροχρονισμένα και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που επέμεναν ιδιαίτερα στη θεωρία των δύο άκρων.[ ]

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!



Πάπας: Λένε ότι είμαι κομμουνιστής επειδή ενδιαφέρομαι για τους φτωχούς

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι έχουν πει ότι είναι κομμουνιστής επειδή ενδιαφέρεται για τους φτωχούς.
«(Η φτώχεια) είναι στην καρδιά του Ευαγγελίου» είπε σε νέους από το Βέλγιο που τον επισκέφθηκαν.
«Πιστεύω στον Θεό και τον Ιησού Χριστό. Για μένα η καρδιά του Ευαγγελίου βρίσκεται στους φτωχούς» είπε.
«Πριν από δύο μήνες άκουσα κάποιον να λέει ότι τόσο που μιλάω για τους φτωχούς, είμαι κομμουνιστής» πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος. «Όχι. Η φτώχεια, χωρίς κανενός είδους ιδεολογία, αποτελεί τη σημαία του Ευαγγελίου» τόνισε.
«Το σημαντικό είναι να αναζητάς την αυθεντικότητα: όταν μιλάς, να απευθύνεσαι πραγματικά και με ειλικρίνεια προς τους αδελφούς σου, σε οποιαδήποτε θρησκευτική πίστη και αν ανήκουν, ανεξάρτητα από το αν είναι χριστιανοί, εβραίοι ή μουσουλμάνοι», τόνισε ο Αργεντινός ποντίφικας, απευθυνόμενος σε μια κοπέλα που τον ρώτησε «τι έχει να πει σε όποιον σαγηνεύεται από τον λόγο του, αλλά δεν είναι πιστός».

Βίντεο κλαμπ η άμοιρη Ελλάς



Στέλιος Κούλογλου

Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Α. Σαμαρά για το σκάνδαλο Μπαλτάκου, που έχει μετατρέψει την Χρυσή Αυγή σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Στο πανικόβλητο Μέγαρο Μαξίμου έχουν βάλει λυτούς και δεμένους για να μάθουν τι άλλα βίντεο κρατάει στα χέρια του ο Κασιδιάρης και τι έχει "κελαηδήσει" ο Μπαλτάκος, στον οποίο ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί στην χθεσινή δήλωση του, όταν επιτέθηκε στην Χρυσή Αυγή χωρίς να πει τίποτα για την "ταμπακιέρα". Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου

Τα σχέδια πανηγυρικής εξόδου στις αγορές έχουν επισκιαστεί από τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις του πανίσχυρου γενικού γραμματέα με την Χρυσή Αυγή. Η χθεσινή απόφαση του οίκου Moody's να αναβάλλει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας για 4 μήνες αποτέλεσε ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα. Το Μέγαρο Μαξίμου αρκέστηκε στο να ζητήσει από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων να περάσουν την εξέλιξη στα ψιλά και αντίθετα να προβάλλουν ότι η έξοδος θα γίνει κανονικά, αλλά η επιχείρηση "αλλαγή ατζέντας" -από τον Μπαλτάκο στο success story- μπορεί να ακυρωθεί από την κάθε υποκλαπείσα συνομιλία που θα βγει στην δημοσιότητα.