Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Αυτόφωρο για παράνομα βίντεο ζητά εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παραγγελία

Να κινείται η αυτόφωρη διαδικασία, εάν στο μέλλον «επαναληφθεί από οποιονδήποτε», «η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού» ακόμη «κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία», παραγγέλλεται από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η ίδια διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Προτοδικών την αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης με δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής οπτικοακουστικού υλικού από μέλη της ΧΑ. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου.
Συγκεκριμένα η παραγγελία της Εισαγγελέως Κουτζαμάνη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ως εξής: «Εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».

Παράλληλα, η Ευ. Κουτζαμάνη, ζητά την ταχύτερη περαίωση της έρευνας που διενεργείται για τη δημοσιοποίηση βίντεο που περιείχε συνομιλία μεταξύ του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Φυλακές: Ούτε ασφάλεια, ούτε δικαιώματα


Κλειώ Παπαπαντολέων

Οι φυλακές, ο κατεξοχήν χώρος εγκλεισμού και τιμωρίας, εδώ και αρκετά χρόνια έχουν παγιώσει στην Ελλάδα χαρακτηριστικά τριτοκοσμικού κράτους ή χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι εικόνες από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού Αγ. Παύλος όπου νομίζει κανείς ότι βλέπει σκηνές από προσφυγικό καταυλισμό είναι απολύτως αποκαλυπτικές.

Οι ελληνικές φυλακές εδώ και καιρό αποτελούν ένα ιδιότυπο πείραμα: αποτυπώνουν τη σταθερή και αμετακίνητη πρακτική της Πολιτείας να διατηρεί ένα χώρο πέρα και έξω από κάθε έννοια δικαιώματος και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και μάλιστα πεισματικά, παρά την κατακραυγή, παρά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πληρώνει σε πρόστιμα από καταδίκες του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, παρά το γεγονός ότι η ύπαρξη τέτοιων φυλακών από μόνη της αναιρεί εν τοις πράγμασι τον χαρακτήρα του κράτους ως φιλελεύθερου κράτους δικαίου.

Η πολιτική εκτέλεση Σαμαρά έχει ήδη συντελεστεί...

Του Γιώργου Δελαστίκ

Ο γενικός γραμματέας οποιασδήποτε κυβέρνηση εκτελεί εντολές αποκλειστικά και μόνο του πρωθυπουργού και κινείται αποκλειστικά και μόνο στη βάση πρωθυπουργικών διαταγών. Ούτε να… βήξει δεν τολμάει, αν δεν τον διατάξει ο πρωθυπουργός...

Ταφόπλακα στις ύστατες ελπίδες πολιτικής επιβίωσης της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου αποτέλεσε η δημοσιοποίηση τμήματος της συνομιλίας που είχαν ο καρατομημένος πλέον γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, αφοσιωμένος φίλος του πρωθυπουργού επί τριάντα χρόνια, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και φιλοδοξούντα να αναδειχθεί σε αρχηγό της Ηλία Κασιδιάρη. Η αποκάλυψη της ύπαρξης καναλιών επικοινωνίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή σε τόσο υψηλό επίπεδο εξευτέλισε κυριολεκτικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στα μάτια των δεξιών ευρωπαίων εταίρων του, αφού προβαλλόταν ως δήθεν αδιάλλακτος εχθρός των νεοναζιστών και των ακροδεξιών.

Αυτόφωρο ακόμα και για βουλευτές που χρησιμοποιούν παράνομα βίντεο

Τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι απειλές χρυσαυγιτών βουλευτών για δημοσιοποίηση νέων βίντεο συνιστούν το κακούργημα της απειλής βίας κατά μελών της κυβέρνησης ή άλλες αξιόποινες πράξεις, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από σχετική αναφορά του Ν. Δένδια.

Η εισαγγελέας παρήγγειλε επίσης την ταχύτατη περαίωση της προκαταρκτικής έρευνας που θα εξετάσει το ενδεχόμενο αθέμιτης παγίδευσης και παρήγγειλε επίσης εφόσον επαναληφθεί από οποιονδήποτε η χρήση παράνομα κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία, που σημαίνει σύλληψη και παραπομπή στο αυτόφωρο.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνοδευτική επιστολή της αναφοράς ο Ν. Δένδιας ανέφερε:

«Κυρία Εισαγγελεύ

Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω – ενδεικτικά προσκομιζόμενα – δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της «Χρυσής Αυγής» (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

Πηγη:alterthess.gr

Τι κρύβει η περικοπή στη χρηματοδότηση κομμάτων


 Στο νέο «κρυφό» μνημόνιο διατυπώνεται η υποχρέωση λήψης μέτρων και σ’ αυτόν τον τομέα που θα αποτελέσει προαπαιτούμενο για την εκταμίευση μιας εκ των επόμενων δόσεων.

Στο νέο «κρυφό» μνημόνιο διατυπώνεται η υποχρέωση λήψης μέτρων και σ’ αυτόν τον τομέα που θα αποτελέσει προαπαιτούμενο για την εκταμίευση μιας εκ των επόμενων δόσεων

→Η αλλαγή του καθεστώτος επιχορηγήσεων συμπίπτει με τη ραγδαία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας

Tου Νίκου Σβέρκου

Εξυγίανση ή οικονομικός στραγγαλισμός; Αυτό το δίλημμα τίθεται επί τάπητος από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της τρόικας για τη νέα εκτεταμένη περικοπή των επιχορηγήσεων των πολιτικών κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αν και οι εμπνευστές και οι προπαγανδιστές της αλλαγής του πλαισίου οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων φέρουν ως επιχείρημα την πρώτη εκδοχή του διλήμματος, από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες ότι τελικά θα ισχύσει η δεύτερη.