Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Έκθεση-κόλαφος της Διεθνούς Αμνηστίας για τη ρατσιστική βία εναντίον Ρομά

Βίαιες επιθέσεις, ατιμωρησία, διαχωρισμό στα σχολεία και ρατσιστική βία ενάντια στους χιλιάδες Ρομά που ζουν στην Ελλάδα καταγράφει η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εκτιμώμενοι 250.000 έως 350.000 Ρομά που ζουν στην Ελλάδα βιώνουν ρατσιστική μεταχείριση εδώ και πολλές γενεές.

Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας «Δικαιοσύνη ζητάμε: Η αποτυχία της Ευρώπης να προστατεύσει τους Ρομά από τη ρατσιστική βία» εξετάζει τη βία με κίνητρο το ρατσιστικό μίσος και την παρενόχληση που υφίστανται οι Ρομά εκ μέρους των αρχών και πολιτών της Τσεχίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας και επισημαίνει τις βαθιές ανησυχίες της οργάνωσης για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Χατζηαβάτης δήμαρχος Πειραιά

Όλοι ξέρουν ότι η ιδέα είναι του Μαρινάκη, τα λεφτά είναι του Μαρινάκη, το ψηφοδέλτιο είναι του Μαρινάκη, η δόξα και η εξουσία σε περίπτωση νίκης θα είναι του Μαρινάκη.
Ο Ολυμπιακός έχει φιλάθλους από τα λαϊκά στρώματα, που λατρεύουν την ομάδα, αλλά πληρώνουν και το μάρμαρο των μνημονίων.
Η συνέχεια στα χέρια κάθε Πειραιώτη και κυρίως των φίλων και οπαδών του Ολυμπιακού.

ΘΑΝAΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Χατζηαβάτης: Ακούσατε, ακούσατε, κατά διαταγή του πολυχρονεμένου μας πασά όποιος αναλάβει να γίνει δήμαρχος θα έχει μισθό βαρβάτο, θα τρώει, θα πίνει, θα βολέψει και την παρέα του, και θα φυλάει και το κλειδί από το σεντούκι με τις λίρες.
Έτσι διαφημίζει ο Χατζηαβάτης στο θέατρο σκιών τη θέση του δημάρχου, την οποία τελικά παίρνει ο Καραγκιόζης. Και όσοι στα παιδικά μας χρόνια έχουμε δει τον Καραγκιόζη Δήμαρχο, θυμόμαστε πόσο γελάσαμε με την καρδιά σας. Και το μόνο που δεν περιμέναμε είναι να δούμε μια παραλλαγή του έργου να παίζεται όχι στο θέατρο σκιών, αλλά στο παρασκήνιο σκιών του Πειραιά.

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το βίντεο

Του Κώστα Βαξεβάνη

Πριν μιλήσουμε για νόμους (τους οποίους επιβάλει ή καταργεί η κοινωνική πραγματικότητα) ας μιλήσουμε για την πραγματικότητα. Ας υποθέσουμε πως υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει τον πρωθυπουργό της χώρας να κάνει εμπόριο ναρκωτικών. Πρέπει ή όχι να δημοσιευτεί αυτό το υλικό; Ο νόμος που υπάρχει λέει όχι. Όποιος το δημοσιοποιήσει πάει φυλακή. Έτσι καθίσταται το αδίκημα της παράνομης καταγραφής ή της δημοσιοποίησης του υλικού, μεγαλύτερο από την εμπορία ναρκωτικών από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ως πριν από μερικά χρόνια ο νόμος απαγόρευε τη δημοσιοποίηση τέτοιου υλικού, αλλά έθετε μια εξαίρεση. Αν με το υλικό αυτό προασπιζόταν το δημόσιο συμφέρον, τότε ναι μπορούσε να μεταδοθεί. Στη συνέχεια ήρθε ο νομοθέτης στη Βουλή και αφαίρεσε από το νόμο αυτή την εξαίρεση, στεγανοποιώντας το πολιτικό σύστημα που μπορούσε να εκτεθεί από αυτή την απρόβλεπτων εξελίξεων λεπτομέρεια. Είμαστε από τις λίγες χώρες που δεν προβλέπει στο νόμο τα περί δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να θυμίσουμε εδώ, πως σε αυτές τις ρυθμίσεις πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τις κρυφές του κάμερες. Παραδίδοντας στη δημόσια θέα ακόμη και ιδιωτικές στιγμές (περίπτωση Κορκολή), έδωσε όλα τα άλλοθι που χρειαζόταν το σύστημα για να στεγανοποιηθεί.

Επαχθείς όρους για το Ελληνικό καταγγέλλει ο Νίκος Χουντής

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι, η σύμβαση αφήνει τη δυνατότητα στον επενδυτή να χρηματοδοτήσει μέρος του έργου με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, του ΕΣΠΑ ή άλλων κοινοτικών προγραμμάτων.

Ερώτηση για το Ελληνικό, που καταγγέλλει αδιαφάνεια και επαχθείς όρους σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
Στην ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι, «σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας», η σύμβαση για το Ελληνικό αφήνει τη δυνατότητα στον επενδυτή να χρηματοδοτήσει μέρος του έργου, όχι με δικά του χρήματα, όπως αφήνουν έντεχνα να εννοηθεί, αλλά με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, του ΕΣΠΑ ή άλλων κοινοτικών προγραμμάτων.

Καταγγέλλει επίσης ότι δεν έχουν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται στην Οδηγία 2001/42/ΕΚ, σχετικά με την «εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων και προγραμμάτων», που επιβάλλει τη σύνταξη Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ποιά είναι η ιδιωτική εταιρεία G4S που πρόκειται να αναλάβει τη φύλαξη των κέντρων κράτησης

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής «υπηρεσιών ασφαλείας» θα ανατεθεί σύντομα η φύλαξη κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά και η φύλαξη των «ειδικών» κρατουμένων με «βραχιολάκι», ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των φυλακών (και στις μεγάλες μπίζνες) στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ και του Ην. Βασιλείου.

Σύμφωνα με το EUobserver, η Βρετανική εταιρία G4S, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας στον κόσμο είναι μεταξύ των εταιρειών που θα διαγωνιστούν για να αναλάβουν τη φύλαξη των κέντρων «φιλοξενίας» μεταναστών στο Παρανέστι Δράμας, στην Κόρινθο και στην Ορεστιάδα. Η χρηματοδότηση γίνεται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Επιστροφής της ΕΕ.[1]

Χωρίς να έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους οι ιδιωτικές εταιρείες «παροχών ασφαλείας» ας δούμε ποια είναι η μεγαλύτερη από αυτές:

Προφυλακιστέοι 6 σωφρονιστικοί των φυλακών Νιγρίτας

Εντάλματα προσωρινής κράτησης σε έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας εξέδωσε η ανακρίτρια Σερρών μετά την απολογία οκτώ εσωτερικών φρουρών σήμερα.
Συμφώνα με πληροφορίες του enikos.gr ανάμεσα στους προφυλακισμένους υπαλλήλους είναι και ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών αλλά και ο αρχιφύλακας που ήταν βάρδια, την ημέρα που έφτασε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι.
Δύο από τους οκτώ σωφρονιστικούς υπαλλήλους αφέθηκαν ελεύθεροι ωστόσο τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και στον έναν από τους δύο η εγγύηση των 5.000 ευρώ.Και οι 6 σωφρονιστικοί θα κρατηθούν στο μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και αύριο αναμένεται η μεταγωγή τους σε φυλακές που θα αποφασίσει ο εισαγγελέας.