Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερασπιζόμαστε την κυριακάτικη αργία - Δεν ψωνίζουμε, δεν εργαζόμαστε!

Στην πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και την απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής στην Αθήνα (Σύνταγμα & Ερμού), στις 11:00 καλεί το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
"Υπερασπιζόμαστε την κυριακάτικη αργία! Δεν ψωνίζουμε δεν εργαζόμαστε" είναι το κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων ενάντια στην "ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου" που "κορυφώνει την βάρβαρη επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της εργασίας, ισοπεδώνοντας και τα τελευταία υπολείμματα των εργασιακών δικαιωμάτων".

Με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο - μνημόνιο καθιερώνεται - μεταξύ πολλών άλλων - η Κυριακάτικη λειτουργία όλων των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές όλες τις Κυριακές του χρόνου, "δρομολογώντας την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε όλες τις περιοχές της χώρας", προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εργαστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

"Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, καταργώντας την κυριακάτικη αργία είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε μέχρι την νίκη. Οι αγώνες των εργαζομένων θα καταργήσουν αυτές τις αντεργατικές ρυθμίσεις και θα ανοίξουν τον δρόμο για την προοδευτική ανατροπή!

Αλ. Τσίπρας στο «ORF»: Το σχέδιο της Μέρκελ είναι σχέδιο διάλυσης του ευρωπαϊκού Νότου

«Όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα και στον Ευρωπαϊκό νότο δεν είχαν στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αλλά είχαν στόχο να επιβληθεί η πολιτική της λιτότητας, να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις, να δημιουργηθεί στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες λέω εγώ μια ειδική οικονομική ζώνη φθηνής και επισφαλούς εργασίας και βεβαίως να ιδιωτικοποιηθεί, να εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος»

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου Προέδρου για την Κομισιόν στην αυστριακή τηλεόραση «ORF» και στην εκπομπή «Inside Brussels» (παρακολουθήστε το βίντεο της συνέντευξης που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης):

Για τις αρμοδιότητες των ευρωπαϊκών οργάνων

Το κρίσιμο ερώτημα είναι να δούμε αν θα έχουμε περισσότερες αρμοδιότητες και κυριαρχία στους λαούς της Ευρώπης ή θα χαθεί κάθε ίχνος κυριαρχίας στους λαούς και θα περάσουν όλες οι αρμοδιότητες σε υπερεθνικούς οργανισμούς οι οποίοι, όμως, δεν θα κρίνονται και δεν θα ελέγχονται από τους λαούς. Νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα.

Εμείς, ξέρετε, έχουμε μια αντίληψη και διεθνιστική και φιλοευρωπαϊκή, διότι ακριβώς και οι ενστάσεις που βάζουμε στη σημερινή εξέλιξη και πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της Ευρωζώνης και της Ε.Ε., είναι ενστάσεις διότι χάνουμε τις ιδρυτικές αξίες της Ε.Ε.: την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

ΠΑΛΑΙΟ-ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ !...

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ας παραφράσουμε για της ανάγκες της συγκυρίας μια παλιά ρήση: Το γαρ πολύ του ΣΥΡΙΖΑ γεννά παραφροσύνη. Και βλέπουμε απίθανα έως παράφρονα πράγματα να συμβαίνουν ενόψει εκλογών. Και θα δούμε ακόμα πιο απίθανα έως παράφρονα όσο πλησιάζει η δύσκολη για τη συγκυβέρνηση ώρα της κάλπης. Και όσο επιτελεία, χαλκεία, μαγειρεία και συνεργεία εκτιμούν ότι παραμένει η σκιά της σκοτεινής κουμπαριάς Μαξίμου-Χρυσής Αυγής πάνω στο φωτεινό μονοπάτι που χαράζουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Και θα αναρωτιόμαστε αν ζούμε στην ίδια χώρα εμείς μ' εκείνους που σκαρφίζονται την αριθμητική της ευτυχίας μας.

Έτσι τους είδαμε, αφού μαγείρεψαν ένα πλεόνασμα φτιαγμένο από αίμα και δάκρυα, να ετοιμάζονται να μοιράσουν από μερικά κατοστάρικα στους ταπεινωμένους και καταφρονεμένους, μπας κι αγοράσουν καμιά συνείδηση. Είδαμε τον πρωθυπουργό της χώρας να εξαγγέλλει με ένα ψυχεδελικό διάγγελμα το συμψηφισμό του ΦΠΑ από το Φθινόπωρο. Βλέπουμε τις ομοβροντίες τεχνητής αισιοδοξίας -πάρε να 'χεις- από τη συστοιχία των μεγάλων ΜΜΕ. Χαζεύουμε τις προετοιμασίες και τα βεγγαλικά για το ταξίδι της Μέρκελ στην Αθήνα -έρχεται να συγχαρεί προεκλογικώς τον Σαμαρά, γιατί εφάρμοσε άψογα την πολιτική της, και τον εαυτό της γιατί επιμένει σ' αυτή την πολιτική.