Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «NO PASARAN»

Το τριήμερο 11, 12 και 13 Απρίλη, αποτελεί την κορύφωση του μήνα αντιφασιστικής δράσης (21 Μάρτη – 21 Απρίλη), στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις και εκδηλώσεις σε γειτονιές, κοινωνικούς χώρους και σχολεία σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνεται εβδομήντα χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του φασισμού, ενώ η Ευρώπη δοκιμάζεται από την άνοδο της ρατσιστικής και της ναζιστικής Ακροδεξιάς.

Ο αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών – συλλογικοτήτων – πρωτοβουλιών Αθήνας και Πειραιά, που διοργανώνει την ευρωπαϊκή αντιφασιστική συνάντηση, σημειώνει πως οι αντιστάσεις συναντιούνται στην Αθήνα σε ένα κλίμα γιορτινής ατμόσφαιρας, με πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες και συζητήσεις με αντιφασιστικές συλλογικότητες, δικτυώσεις και συνελεύσεις από την Ευρώπη.

«Συζητάμε, ανταλλάζουμε εμπειρίες και οργανώνουμε τη δράση μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα συντονισμένου αγώνα εναντίον του φασισμού, του ρατσισμού και του σεξισμού. Όμως οι ρατσιστές και οι νεοναζί έχουν αντίπαλο: το μαζικό και πολύμορφο κίνημα το οποίο στους δρόμους όλης της Ευρώπης αγωνίζεται, όχι μόνο κατά της φασιστικής τρομοκρατίας, αλλά και όλων εκείνων που τη συντηρούν και την προστατεύουν: των αντιλαϊκών πολιτικών, της αστυνομικής ασυδοσίας, του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού και του συστήματος που την επιβάλλει».

Για περισσότερες πληροφορίες: antifasistikossyntonismos.blogspot.gr

πηγή: efsyn.gr

Έγγραφο Eurogroup: Προαπαιτούμενο 25.000 σε κινητικότητα για τα 6,3 δισ. ευρώ


Δεν έχουν τελειώσει τα προαπαιτούμενα για να εγκριθούν τα 6,3 δισ. ευρώ αναφέρει σε έγγραφό του με ημερομηνία 7 Απριλίου ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem. Αποκαλύπτει ότι είναι δεσμευτική η είσοδος 25.000 υπαλλήλων σε κινητικότητα πριν την έγκριση της εκταμίευσης, ενώ υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης για απολύσεις επιπλέον 2.000 υπαλλήλων στο α΄ τρίμηνο του 2015. Γίνεται λόγος και για κινδύνους στην ανάκαμψη γιατί καθυστερούν μεταρρυθμίσεις λόγω «κατεστημένων συμφερόντων» αλλά και για ανησυχία που προκαλούν τα κόκκινα δάνεια.

Το έγγραφο αποτελεί σύνοψη της δ΄ έκθεσης προόδου της ΕΕ για το ελληνικό μνημόνιο και τη δόση. Καταγράφει αλλαγές στην βιωσιμότητα του χρέους και στις αποκρατικοποιήσεις: υψηλότερο χρέος κατά 1% του ΑΕΠ το 2020 και χαμηλότερα κατά 2 δισ. ευρώ περίπου (από τα 24,2 δισ. ευρώ στα 22,6 δισ. ευρώ) έσοδα ιδιωτικοποιήσεων το 2020 λόγω της αγοράς ακινήτων κυρίως.

Κυριακή 13/4 - Δεν ψωνίζουμε...αντιστεκόμαστε

 
Από ΣΥΒΧΑ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ;

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Την Κυριακή 13 Απριλίου η αγορά θα είναι πάλι ανοιχτή, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισαν το καλοκαίρι του 2013. Όμως, όπως γίνεται συνήθως, στα αφεντικά άνοιξε η όρεξη και ήδη ετοιμάζονται για την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Στο πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση ψήφισε την προηγούμενη Κυριακή προβλέπουν την “πειραματική” λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε τρεις περιοχές της χώρας. Καταλαβαίνουμε όλοι βέβαια ότι πολύ γρήγορα η “πειραματική” λειτουργία θα επεκταθεί παντού. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι το κερασάκι στην τούρτα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο (και όχι μόνο).
Πίσω από τις λουσάτες βιτρίνες των καταστημάτων δεν υπάρχουν μόνο εμπορεύματα.

Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Κεντρική Μακεδονία ,Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Δυτική Μακεδονία, Θέμης Μουμουλίδης

Ανατολική Μακεδονία, Κώστας Μορφίδης

Ιόνιοι Νήσοι, Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Πελοπόννησος , Οδυσσέας Βουδούρης

Νότιο Αιγαίο,Σταύρος Μπενέτος.

Βόρειο Αιγαίο, Αγλαΐα Κυρίτση

Κεντρική Ελλάδα, Βαγγέλης Αποστόλου
Δυτική Ελλάδα , Βασίλης Χατζηλάμπρου

Θεσσαλία , Ηρώ Διώτη

Κρήτη , Μιχάλης Κριτσωτάκης

Ήπειρος ,Όλγα Γεροβασίλη

Οι άνθρωποι από τη Γαλλία


O IΟΣ: Οι ελπίδες της Χρυσής Αυγής για μία «Μαύρη Διεθνή». Σχέσεις με τον Λεπέν επιχείρησαν να αποκτήσουν στην Ελλάδα κατά καιρούς οι νοσταλγοί του Παπαδόπουλου, ο Βορίδης, ο Καρατζαφέρης και τώρα ο Κασιδιάρης. Άδικος κόπος.

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γαντζωθούν σε κάποια «έξωθεν βοήθεια», οι εγχώριοι κήρυκες του ναζισμού επιδίωξαν τις τελευταίες μέρες να κεφαλαιοποιήσουν για λογαριασμό τους τις επιδόσεις του Εθνικού Μετώπου στις δημοτικές εκλογές της Γαλλίας. Μάλιστα η Χρυσή Αυγή πρόβαλλε με ενθουσιασμό μια συνέντευξη του Ζαν Μαρί Λεπέν στον Μιχάλη Ψύλο και το ΑΠΕ, μέσω της οποίας εμφάνιζε τον ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου να καταγγέλλει ως «πολιτική τη δίωξη της Χρυσής Αυγής», ενώ υποτίθεται ότι «ο πρώην ηγέτης του γαλλικού Εθνικού Μετώπου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Χρυσή Αυγή, δίνοντας έτσι ηχηρή απάντηση σ’ όλους αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα είναι ‘‘απομονωμένο’’ στην επόμενη Ευρωβουλή».

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης της Μέρκελ για την ισοπέδωση της Ελλάδας

Την πιο ηχηρή διάψευση των προσδοκιών που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, αφού είχε φροντίσει να αποδυνάμωσει την οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος, αποτελεί η επίσκεψη της Μέρκελ, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση της καγκελαρίου με τον κ. Σαμαρά

Η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας αποδείχτηκε η πιο ηχηρή διάψευση των προσδοκιών που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό. Αφού προηγουμένως η κυβέρνηση είχε φροντίσει να αποδυνάμωσει την οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος, πραγματοποιώντας μια «ακριβή» έξοδο στις αγορές, οι δηλώσεις Μέρκελ επιβεβαίωσαν την παραπομπή σχετικά με τη διευθέτησή του για μετά το φθινόπωρο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως οι Σαμαράς και Μέρκελ έθαψαν από κοινού το ζήτημα του χρέους. «Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε με κάθε τρόπο τους δανειστές ότι δεν πρόκειται ούτε στιγμή να αμφισβητήσει την κυρίαρχη πολιτική της λιτότητας και να θέσει στο τραπέζι τα συμφέροντα της χώρας. Εξίσου απαράδεκτο ήταν ότι αφού η κυβέρνηση δήλωσε την υποταγή της στους δανειστές, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μέσω διαρροών για το ότι τάχα έθεσε το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου».

Κράτος και Χρυσή Αυγή: η τομή της 28ης Σεπτεμβρίου

Αφίσα της ναζιστικής νεολαίας
του Δημήτρη Ψαρρά

Δεν χρειάζεται να έχει δει κανείς πολλές εκπομπές «κρυφής κάμερας» για να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σαφή. Ο ακραίος τρόπος που επιχειρεί ο κ. Μπαλτάκος να πείσει τον συνομιλητή του ότι πρωθυπουργός, υπουργοί και εισαγγελείς είναι από ηλίθιοι έως ενεργούμενα των «σιωνιστών» έχει μία και μόνο εξήγηση: ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Μπαλτάκος διαβεβαίωνε τον Κασιδιάρη ότι η οργάνωσή του δεν κινδυνεύει από την κυβέρνηση και ότι εκείνος θα φροντίσει να διατηρηθεί η προστασία που απολάμβανε η Χρυσή Αυγή μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στα «Ενθέματα» αύριο 13 του Απρίλη


Κείμενα των: Στρατή Μπουρνάζου, Σταύρου Παναγιωτίδη, Γιώργου Παπανάγνου, Κώστα Αθανασίου, Τάκη Γέρου, Δημήτρη Μπαλαμπανίδη, Παναγιώτη Νούτσου, Ανθής Βιδεμάιερ

Έγκον Σίλε, “Καθιστή γυναίκα με λυγισμένα γόνατα”, 1917

Στην καρδιά στου σκότους. Ο Στρατής Μπουρνάζος εξηγεί γιατί ο βασανισμός και η δολοφονία του Ίλια Καρέλι, από κρατικούς υπαλλήλους, στον –υποτίθεται πιο προστατευμένο χώρο–, τη φυλακή, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στίγματα του ελληνικού κράτους της μεταπολίτευσης. Και συνεχίζει: «Πέφτουμε από τα σύννεφα με αυτό που έγινε; Όχι, αλλά δεν μας αφήνει αδιάφορους. Ξέρουμε ότι βασανιστήρια γίνονται στις ελληνικές φυλακές, ότι ο ρατσισμός και η αγριότητα φωλιάζουν στο σωφρονιστικό μας σύστημα. Αλλά είναι άλλο να τα υποψιάζεσαι και να τα ξέρεις, και άλλο να αποκαλύπτονται ξεκάθαρα, να συμπυκνώνονται και να οδηγούν σε μια άγρια δολοφονία. Δεν μπορούμε να καμωνόμαστε τους ανήξερους, αλλά ούτε να εθιζόμαστε στην απάθεια, επειδή ξέρουμε».

Μετά τις αγορές έρχεται το μνημόνιο

Ντελίριο ενθουσιασμού έχει καταλάβει τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αφορμή την επιστροφή της Ελλάδας στις «αγορές» και την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου.

Οικονομικοί αναλυτές σπεύδουν να περιγράψουν τα οφέλη από την απόφαση της κυβέρνησης. Υπουργοί διαρρέουν ότι πρόκειται για μια «νέα σελίδα στην οικονομία της χώρας»!
Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να προχωρήσει σε διάγγελμα για να διαφημίσει τη μεγάλη «εθνική επιτυχία».
Ο Γιάννης Στουρνάρας και σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο μετρούν ήδη τα «κέρδη» της επόμενης μέρας!
Το Μέγαρο Μαξίμου και γαλαζοπράσινοι βουλευτές ισχυρίζονται ότι η έξοδος στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια σημαίνει το τέλος του μνημονίου.

Τέτοιο «εθνικό ενθουσιασμό» είχαμε να δούμε από την εποχή της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους τελικά στην πορεία τους πληρώσαμε χρυσούς. Τι κρύβεται όμως πίσω από τα πανηγύρια της κυβέρνησης; Ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από την κυβερνητική χρυσόσκονη;

Κρήτη: Απεργία πείνας του Μουσταφά Γιλμάζ- Στο πλευρό του η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει τη σύλληψη του πολιτικού πρόσφυγα Μουσταφά Γιλμάζ το βράδυ της Πέμπτης 10/4/2014

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει τη σύλληψη του πολιτικού πρόσφυγα Μουσταφά Γιλμάζ την Πέμπτη το Βράδυ 10/4/2014, για την οποία ενημερώθηκε το σωματείο μας από τη μαθήτρια κόρη του. Το σωματείο των εκπαιδευτικών προασπίζεται τα δικαιώματα όλων των μεταναστών σε εργασία – παιδεία – υγεία, συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Τονίζει ότι ο Μουσταφά Γιλμάζ ζει και εργάζεται για 13 χρόνια στον τόπο μας χωρίς να απασχολήσει ποτέ τις διωκτικές αρχές. Το σωματείο μας στις δύσκολες στιγμές συμπαραστέκεται στο διωκόμενο μετανάστη στα παιδιά και την οικογένειά του, τονίζει ότι θα προασπιστεί το δικαίωμά του για μια δίκαιη δίκη.

Η έρευνα για το χαμένο Boeing δείχνει ότι οι ωκεανοί είναι χωματερές

 
 Η Μεγάλη Σκουπιδόμαζα του Ειρηνικού είναι η πιο εκτεταμένη χωματερή του κόσμου (Πηγή: Kevin Krejci via Flickr)

H μακρά αναζήτηση για τα συντρίμμια της πτήσης MH370 έχει μέχρι στιγμής καταστήσει μόνο ένα πράγμα σαφές: οι ωκεανοί είναι γεμάτοι σκουπίδια.

Εκατοντάδες ύποπτα αντικείμενα που εντοπίστηκαν με δορυφόρο δυτικά των αυστραλιανών ακτών αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν πεταμένα αλιευτικά εργαλεία, εμπορευματοκιβώτια που είχαν πέσει από πλοία, ή ακόμα και πλαστικές σακούλες.

Ειδικά τα πλαστικά σκουπίδια, τα οποία αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων στους ωκεανούς, απειλούν τις θαλάσσιες χελώνες, τα θαλασσοπούλια, τις φάλαινες και άλλα πλάσματα που τα καταπίνουν νομίζοντας ότι πρόκειται για τροφή.