Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ



Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ* Απολύτως αντιληπτό είναι το να προσπαθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας να προφυλάξει τους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά από πρόσθετες αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις ορισμένων από αυτούς με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στέλνοντας τη γνωστή επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο υπουργός έχει άλλωστε ιδία πείρα για την πολιτική ζημιά που μπορεί να υποστεί κυβερνητικό στέλεχος από τη δημοσιοποίηση συνομιλιών νεοδημοκρατικών στελεχών με χρυσαυγίτες, όπως έγινε με το διαβόητο βίντεο του διαλόγου Μπαλτάκου - Κασιδιάρη. Λογικό είναι να θέλει ένας υπουργός να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να διασώσει την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.

Υποκρίνεται όποιος ισχυρίζεται ότι αυτό τον σοκάρει. Ομολογούμε όμως ότι η συζήτηση που προκλήθηκε εξαιτίας της εισαγγελικής εντολής «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έστω και αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία», μας προκάλεσε σοκ. Ανατριχιάσαμε μόλις συνειδητοποιήσαμε το καθεστώς λογοκρισίας που έχει αθορύβως οικοδομηθεί. Γνωρίζαμε το άρθρο 62 του Συντάγματος, το οποίο μεταξύ πολλών άλλων υπογραμμίζει στο τέλος του ότι «δεν απαιτείται άδεια (σ.σ. εννοεί άρση ασυλίας από τη Βουλή) για τα αυτόφωρα κακουργήματα» βουλευτή. Ενα άρθρο όμως του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου Γ. Κατρούγκαλου μας βοήθησε να καταλάβουμε τις πολιτικές συνέπειες του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, όταν η υπόθεση αφορά το δημόσιο συμφέρον και όχι την ιδιωτική ζωή ενός υπουργού ή ενός βουλευτή.

Κασιμάτης: «Να τι σημαίνει το αγγλικό δίκαιο που η Ελλάδα σήμερα πουλάει ομόλογα και πανηγυρίζει ο Στουρνάρας»

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης αποκαλύπτει τι σημαίνει η αλλαγή του δικαίου για τα νέα ομόλογαΜε το ελληνικό οι κανόνες λειτουργούν υπέρ του οφειλέτη, ενώ με το αγγλικό υπέρ του δανειστή!
Αν γίνει η αλλαγή που μας ζητάνε επίμονα οι δανειστές, δεν μπορείς να ζητήσεις μείωση του χρέους.
Απαράδεκτη είναι η τυχόν αποδοχή του αγγλικού δικαίου στη νέα δανειακή σύμβαση, υπογραμμίζει με συνέντευξή του στο «ΠΑΡΟΝ» ο έγκριτος συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης, παραθέτοντας ουσιαστικά επιχειρήματα. Ο κ. Κασιμάτης εξηγεί ότι οι δανειστές μας θέλουν να επιβάλουν το αγγλικό δίκαιο επειδή αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν πειραματόζωο και στο πλαίσιο μιας αντίληψης κατοχής του ευρωπαϊκού Νότου απ” τον Βορρά.
Εξηγεί επίσης, και μάλιστα και με παραδείγματα, ότι η επιβολή του αγγλικού δικαίου λειτουργεί πάντα υπέρ του δανειστή και ποτέ υπέρ του οφειλέτη, ο οποίος όμως είναι το αδύναμο μέρος σε τέτοιες δανειακές συμβάσεις.

Το στημένο παιχνίδι του πενταετούς ομολόγου

534A3B2310044764025B747640C14DA3
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε να εισπράττει € 3 δισ. μέσω ενός πενταετούς ομολόγου που εκδόθηκε στην τιμή των 99.133 με την μέθοδο reoffer και απόδοση 4,95%. Το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο, το οποίο θα διαθέτει ετήσιο κουπόνι του 4,75% προσέλκυσε το ενδιαφέρον 600 επενδυτών και οι προσφορές έφτασαν σχεδόν τα 20 δις ευρώ. Ο τίτλος θα καταστεί ληξιπρόθεσμος στις 17 Απριλίου 2019, οπότε και θα πρέπει να καταβληθούν τα 3 δις ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Μέχρι τότε θα έχει κληθεί να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος, πάνω από 783 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους.

Το ομόλογο αυτό πλασαρίστηκε από τις εξής τράπεζες που οργάνωσαν την πώληση: Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan και Morgan Stanley. Οι τράπεζες αυτές το μεταπώλησαν σε τιμή μικρότερη με άνοιγμα βιβλίου προσφορών στους δικούς τους πελάτες. Με τον τρόπο αυτό εγγυητής του συγκεκριμένου ομολόγου δεν εμφανίζεται η Ελλάδα, έστω κι αν καλείται να το πληρώσει, αλλά οι τράπεζες, που είχαν κάθε συμφέρον να μεταπωλήσουν το ομόλογο σε προσυμφωνημένες τιμές.

«Ο Μαρινάκης πρόβα τζενεράλε για την άλωση του πολιτικού συστήματος»

«Πρόβα τζενεράλε για την απευθείας άλωση του πολιτικού συστήματος από παρασιτικά και/ή άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα», χαρακτηρίζει η Κίνηση «Σοσιαλιστική Προοπτική» την κάθοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Πειραιά.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού προσδοκά να ελέγξει προς όφελός του τα όσα έχουν δρομολογηθεί από τις κυβερνητικές «πρωθιέρειες» του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου, σε βάρος του Δήμου και των κατοίκων του.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση για Μαρινάκη:

«Φαίνεται πως οι κυβερνητικοί εταίροι και οι πολιτικοί του σύμμαχοι εξάντλησαν και τις τελευταίες εφεδρείες στην προσπάθειά τους να μεταβάλουν τη Χώρα μας, οριστικά και αμετάκλητα, σε αποικία χρέους. Διαφορετικά δεν εξηγείται γιατί η εγχώρια πλουτοκρατία, ή έστω ορισμένα τμήματά της, πολλαπλώς διαπλεκόμενα με τους ξένους επικυρίαρχους και υπεύθυνα απολύτως για τη φτωχοποίηση και τη δυστυχία του Ελληνικού Λαού, αποφάσισαν να παραμερίσουν το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό και να έλθουν στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της Χώρας.

Προσωπική πρόταση, για έξοδο από την κρίση

K.C

Η Ελλάδα, δεν θα έπρεπε να είναι ένα ακόμα κράτος, με σύνορα, στρατό και ιδεολογικά στεγανά.

Είναι βλασφημία ολκής, ένα κράτος να λέγεται "Ελλάς", δίχως να τιμάει το φορτίο ενός τέτοιου τίτλου...
Κατ' εμέ, η μόνη οδός για να ευημερήσει η χώρα και να λάμψει ξανά παγκόσμια, είναι να ακολουθηθούν και να εφαρμοστούν τα ακόλουθα, όχι μόνο για την περίοδο της κρίσης που διανύουμε, αλλά για τους επόμενους αιώνες ή και χιλιετίες αν είναι αυτό δυνατόν.

Α) Να μετατραπεί η χώρα σε ένα ζωντανό οργανισμό Γνώσης - Εκπαίδευσης - Παιδείας. Να δημιουργηθούν τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, στους τομείς της Φιλοσοφίας, των Φυσικών επιστημών, της Ιστορίας των λαών, των Θρησκειών. Να ανοίξουν ξανά, όπως κάποτε, οι Φιλοσοφικές σχολές και να μπορεί κάθε λαμπρός νους να συνεχίσει την ιερά παράδοση της φιλοσοφίας. Το κράτος, οφείλει να δώσει όσα χρήματα απαιτούνται, προκειμένου να μετατραπεί η χώρα σε επίκεντρο της γνώσης και των επιστημών.

«Ελάφρυνση» του χρέους για στήριξη του «εύθραυστου» Σαμαρά


Στο Eurogroup, στις αρχές Μαϊου, αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς στα τέλη Απριλίου, και ειδικότερα στις 23, θα ανακοινωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα από τη Eurostat. Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση των επιτοκίων είναι τα δύο μέτρα που συζητούν οι δανειστές, έχοντας αποκλείσει το κούρεμα σε όλους τους τόνους. Εξάλλου, σύμφωνα με το Reuters, οι Ευρωπαίοι προτιμούν «να στηρίξουν τον εύθραυστο συνασπισμό του Σαμαρά από το να πάρει τη σκυτάλη ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το Βήμα της Κυριακής αναφέρει πως οι διεργασίες για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσουν στις 5 Μαϊου και αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι προεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. «Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι η παραμετρική βελτίωση του χρέους», όπως έχει δηλώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αίμα κατά την επέμβαση στο Σλαβιάνσκ κατά φιλορώσων ενόπλων

Ανάφλεξη στην ανατολική Ουκρανία

Κίεβο: Εκτροχιάζεται η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία μετά τις καταλήψεις κτιρίων και σημείων ελέγχου από φιλορώσους διαδηλωτές, με τις πρώτες αναφορές να μιλούν για τουλάχιστον δύο νεκρούς. Τουλάχιστον ένα μέλος των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων που στάλθηκαν εναντίον φιλορώσων ένοπλων στο Σλαβιάνσκ σκοτώθηκε, σύμφωνα με το Κίεβο, ενώ τα ρωσικά ΜΜΕ μιλούν και έναν νεκρό από την πλευρά των καταληψιών.

Κατάληψη κυβερνητικού κτιρίου και στη Μαριούπολη από φιλορώσους διαδηλωτές, αναφορές για ένταση και στο Χάρκοβο
Το Κίεβο έστειλε το πρωί της Κυριακής τις ειδικές δυνάμεις σε «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση για να τερματίσουν τον έλεγχο που ασκούν αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ.
Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ, ανέφερε το μεσημέρι ότι σκοτώθηκε ένας μέλος των ουκρανικών δυνάμεων, τραυματίστηκαν άλλα πέντε και υπάρχει «αδιευκρίνιστος αριθμός θυμάτων» και από την πλευρά των φιλορώσων.

«Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος οι κύριοι Καμίνης και Σπηλιωτόπουλος»

Τελικά οι κ.κ. Καμίνης και Σπηλιωτόπουλος είναι οι δύο όψεις του ίδιου παλαιοκομματικού νομίσματος.
Ο υποψήφιος της ΝΔ Αρ. Σπηλιωτόπουλος αποφάσισε να καταπιεί την γλώσσα του κ. Μπαλτάκου, για να συνομιλήσει με την σειρά του με τον νεοναζί υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας. 
Υιοθετεί ακροδεξιές απόψεις, ουσιαστικά την ατζέντα της κυβέρνησης και της ΧΑ που βασίζεται στην ξενοφοβία, για να μας πει ότι «αισθανόμαστε ξένοι στην πόλη μας, μετανάστες στην ίδια μας την γειτονιά». Τη στιγμή που η κυβέρνηση που ανήκει και υπηρετεί είναι υπεύθυνη για το αίσθημα εγκατάλειψης που νοιώθουν οι πολίτες.
Την ίδια ώρα ο εκλεκτός των κυρίων Βενιζέλου, Πάγκαλου και Τζήμερου, Γ. Καμίνης, που έχει συμπλεύσει σε όλη του τη θητεία με την πολιτική της κυβέρνησης, ανακαλύπτει, αν και ακομμάτιστος…, την πολιτική και δηλώνει ότι τα «κυβερνητικά κόμματα, κυρίως ΝΔ και ΠαΣοΚ, βύθισαν τη χώρα»! Ποτέ, βέβαια, δεν είναι αργά αλλά ο κ. Καμίνης είναι ο δήμαρχος που συνεργάστηκε άψογα με τις κυβερνήσεις των μνημονίων και δεν άρθρωσε ποτέ ούτε μία λέξη διαμαρτυρίας, ενώ, μάλιστα, καλούσε με ύστατες δηλώσεις του σε υπερψήφιση του Μνημονίου ΙΙ «για το καλό της πατρίδας».
Οι πολίτες της Αθήνας έχουν και μνήμη και κρίση. Θα επιλέξουν την μεγάλη αλλαγή στην πόλη για να μπουν επιτέλους στο πρώτο πλάνο τα προβλήματα των ανθρώπων της πόλης.