Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Στ.Τζουμάκας:Ο πολιτικός πλέον είναι του κουτιού,κάθε βράδυ στις 8 να λέει το ποίημα

Συνέντευξη στο super TV παραχώρησε ο Στέφανος Τζουμάκας πρόεδρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Στέφανος μιλά για ανυπαρξία του ΠΑΣΟΚ στον σοσιαλιστικό χώρο και την διάσπαση του σε δυο μορφώματα,αυτά της ΕΛΙΑΣ και το ΠΟΤΑΜΙ που είναι βαθιά συντηρητικά.
Η κατάσταση της σημερινής Ευρώπης είναι αποτέλεσμα της δεξιάς νεοφιλελεύθερης πολιτικής με έδρα την Γερμανία και έχει αποτύχει.

Οι κυβερνήσεις των μνημονίων επέφεραν έξι καταστροφές.
1.Μείωσαν τον εθνικό πλούτο της χώρας για πρώτη φορά από τον εμφύλιο.
2.Κλείσανε 200.000 επιχειρήσεις και μαγαζιά.
3.Μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων από 40 μέχρι 60%
4. Στο όριο της φτώχειας 4 εκατομμύρια Έλληνες που αυτό συμβαίνει μόνο σε δυο χώρες της Ευρώπης στην Λιθουανία και Βουλγαρία
5.Ανεργία των νέων πάνω από 30%
6.Έφυγαν πάνω από 150.000 κυρίως μορφωμένοι νέοι στο εξωτερικό.

Τι εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη και επάνοδο στις αγορές;

Γράφει ο Στωικός

Χρηματιστικό κεφάλαιο, είναι η σύμφυση του βιομηχανικού με το τραπεζικό κεφάλαιο, όπου τον πρώτο ρόλο τον έχει ο χρηματιστής, επισήμανε ο Λένιν στον «Ιμπεριαλισμό».
Ίσως αυτόν τον ορισμό του χρηματιστικού κεφαλαίου και της χρηματιστικής ολιγαρχίας, θα έπρεπε να τον προσέξουμε καλύτερα την περίοδο της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, για να είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που την ακολουθούν.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κατ’ αρχάς, ότι αυτό που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, τα τελευταία επτά (7) χρόνια, (αρχής γενόμενης από το καλοκαίρι του 2007 στις ΗΠΑ), είναι κρίση υπερπαραγωγής του διεθνούς καπιταλισμού, η οποία προήλθε από την όξυνση όλων των αντιθέσεων του συστήματος.

Σε τελική ανάλυση, η κρίση εκδηλώνεται, όταν σπάει η αλυσίδα της παραγωγής υπεραξίας, οπότε και συμπαρασύρει στην κάθοδο και την πτώση, όλες τις μορφές πλασματικού κεφαλαίου (μετοχές, ομόλογα κλπ), οι οποίες αναπτύσσονται πάνω στην παραδοχή του βασικού αυτού όρου της καπιταλιστικής παραγωγής. Από την άποψη αυτή, η κρίση, δεν μπορεί παρά να έχει σαν αφετηρία και να είναι το αναγκαίο αποτέλεσμα των ανισορροπιών και των αντιφάσεων που εκδηλώνονται στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, τους τομείς παραγωγής της υπεραξίας.

Από την εποχή της ''σιωπής των αμνών''. Ο Γιώργος Γράψας για την ΕΟΚ

Το βίντεο είναι από την παρέμβαση της Αριστερής Κίνησης κατά της ΕΟΚ στις ευρωεκλογές του 1994 και περιέχει αποσπάσματα από τηλεοπτική παρέμβαση του Γιώργου Γράψα.
Είναι η εποχή της ''σιωπής των αμνών'' για την τότε ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ
Κάποιοι λίγοι πάσχιζαν να μιλήσουν για την ανάγκη για: πάλη κατά των συνεπειών της ένταξης στην ΕΕ με στόχο την ανατροπή της μέτωπο ενάντια στην συντηρητική πολιτική κομμουνιστική επαναθεμελίωση

ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Του Κώστα Καναβούρη 
 
Αν σε μια χώρα οι νόμοι «κοιμούνται» ή «ξυπνούν» κυριολεκτικώς επειδή κάθε φορά «έτσι γουστάρει» ο πρωθυπουργός και η κατ' εικόνα και ομοίωσή του ακροδεξιά δράκα που τον περιτριγυρίζει, τότε πράγματι αυτή η χώρα έχει κυβερνητική σταθερότητα; Αν σε μια χώρα ο θεμελιώδης Συντακτικός της Νόμος έχει γίνει κουρελόχαρτο στα χέρια στρεβλωμένων θεσμών και θεσμίσεων, όπως επίσης και ξέφραγο αμπέλι όπου αλωνίζουν παραθεσμικοί, εξωθεσμικοί και απολύτως ανέλεγκτοι παράγοντες, τότε όντως πιστεύουμε ότι αυτή η χώρα έχει κυβερνητική και κατ' επέκταση πολιτική σταθερότητα; Αν σε μια χώρα η δικαστική εξουσία δρα με τρόπο ευεπίφορο προς τα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας, με αποτελέσματα δύστροπα για την ουσιαστική λειτουργία του πολιτεύματος, τότε αυτή η χώρα είναι πρόθυμη για λειτουργικό κράτος δικαίου που αποτελεί την απόλυτη προϋπόθεση πολιτικής σταθερότητας; Αν σε μια χώρα ο κάθε ναζί μέλος εγκληματικής οργάνωσης συναγελάζεται -σε καθεστώς «κρυπτείας» εις βάρος ανθρώπινων πλασμάτων- με ανώτατο εξ απορρήτων σύμβουλο και υπόρρητο alter ego του πρωθυπουργού, τότε αυτή η χώρα διαθέτει πολιτική σταθερότητα που τόσο δοξάζεται ως περίπου μεταφυσική επιθυμία της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών σε διάφορες πρετεντέρειες (και άλλες) «παραγγελιές» δημοσκοπήσεων;

Η ΜΕΡΚΕΛ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ..... ΤΣΙΠΡΑ


του Γιώργου Δελαστικ   Από το Περιοδικό "Επίκαιρα"

Τίποτα, απολύτως τίποτα δεν έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στο δεξιό ομοϊδεάτη της Αντώνη Σαμαρά κατά την… εξάωρη (!) επίσκεψή της στην Αθήνα. Μόνο φραστικούς επαίνους χωρίς χρηματικό αντίκρισμα. Επαίνους που συνοδεύονταν, μάλιστα, από διακριτικές «μαχαιριές» εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και της ίδιας της καγκελαρίου Μέρκελ, για όποιον ξέρει να διαβάζει πίσω από τις λέξεις – χώρια που πολλά πράγματα λέχθηκαν ευθέως.

Πριν καν πατήσει το πόδι της στην αττική γη η Μέρκελ, η καγκελαρία στο Βερολίνο εξέδιδε ανακοίνωση για το ταξίδι της την Παρασκευή. «Η ομοσπονδιακή καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ταξίδεψε στην Αθήνα για να ενισχύσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πορεία λιτότητας της», αναφέρει χωρίς περιστροφές η πρώτη φράση της ανακοίνωσης της γερμανικής κυβέρνησης και τέσσερις αράδες παρακάτω υπογραμμίζει: «Η επίσκεψή της είναι επίσης σημάδι ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στηρίξει περαιτέρω τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας»!
Φρύαξαν στο Μέγαρο Μαξίμου και έδωσαν εντολή να παραχαραχτεί (!) η ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης και τα «μέτρα λιτότητας» να γίνουν… «μέτρα εξυγίανσης»!

DIE PRESSE: Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΑ

«Ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να κρύψει το όνομα ΠΑΣΟΚ πίσω από τον εκλογικό συνασπισμό «Ελιά» -Αν αυτό θα σώσει το κόμμα, θα το δείξουν οι εκλογές», σημειώνει η αυστριακή εφημερίδα «Die Presse» στον υπότιτλο δημοσιεύματός της με τίτλο «Τελευταία ευκαιρία για τους Ελληνες Σοσιαλιστές», στο οποίο περιγράφεται και αναλύεται η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και η προοπτική του ενόψει των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε σχεδόν ένα μήνα.

Όπως σημειώνεται στην αρχή του δημοσιεύματος, στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα ζήλευε κανείς το 2009 όταν το κόμμα είχε νικήσει στις εκλογές με ποσοστό 43,9%, όμως σήμερα τον βλέπει κανείς ως «καπετάνιο ενός βυθιζόμενου πλοίου», και ένα μήνα πριν τις εκλογές το κόμμα αποφάσισε να «κρύψει» το όνομά του πίσω από τον εκλογικό συνασπισμό «Ελιά», τη στιγμή που τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις κυμαίνονται μεταξύ 5-6%, δηλαδή στο ένα έβδομο των ψήφων του 2009.

ΡΩΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΕΓΚΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Επίθεση σε έγκυο δημοσιογράφο εξαπέλυσε μπροστά στις κάμερες ο εθνικιστής πολιτικός Vladimir Zhirinovsky. Ο Ζιρινόφσκι επιτέθηκε φραστικά στην δημοσιογράφο Stella Dubovitskaya όταν εκείνη του έθεσε ερωτήματα για τις κυρώσεις εναντίον της Ουκρανίας.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον 67χρονο πολιτικό εάν η Ρωσία πρέπει να απαντήσει στην απαγόρευση εισόδου στους Ρώσους που επιβλήθηκε από την Ουκρανία.

Τότε ο Zhirinovsky άρχισε να παραληρεί πρώτα κατηγορώντας τις γυναίκες πολιτικούς στην Ουκρανία ότι είναι νυμφομανείς και μετά απευθυνόμενος στην έγκυο δημοσιογράφο της είπε ότι κι εκείνη είναι νυμφομανής!
Όταν εκείνη του απάντησε ότι είναι έγκυος ο Zhirinovsky άρχισε να φωνάζει λέγοντας: “δεν είναι μέρος αυτό εδώ για σένα αν είσαι έγκυος! Χρειαζόμαστε υγιείς ανθρώπους! Οι έγκυες πρέπει να μην πηγαίνουν για δουλειά αλλά να κάθονται σπίτι τους και να φροντίζουν τα παιδιά τους! Το κατάλαβες; Τσακίσου και φύγε από εδώ καταραμένη λεσβία!”

Οι πόρνες της Παναγιάς της Ανήμπορης

Photo: FiveAshes/Flickr

Στο κέντρο της παλιάς Οβριακής, μέσα σ’ έναν δαίδαλο από στενοσόκακα που δε βγάζουν πουθενά, κρύβεται το εκκλησάκι της Παναγιάς της Ανήμπορης. Δεν έχει αυλή, μήτε χρωματιστά τζάμια. Η λιλιπούτεια καμπάνα της δεν βλέπει τον κόσμο από το ύψος κάποιου καμπαναριού, είναι κρεμασμένη σ' ένα ξύλινο παλούκι πάνω από την πόρτα. Ένας κανονικός άνθρωπος πρέπει να σκύψει για να μπει μέσα και να προσέξει πολύ μην γκρεμοτσακιστεί καθώς θα προχωρά στο στενάχωρο καθολικό της. Η Παναγιά η Ανήμπορη είναι έξι σκαλιά κάτω από το έδαφος, σαν ημιυπόγειο.

Ένας γέρος παπάς βαστά εδώ και χρόνια την εκκλησούλα ζωντανή. Οι δυο ψάλτες είναι πιο γέροι απ' τον παπά τους. Κάθε τόσο χάνουν τα τροπάρια και παλεύουν με τα βαριά κοκάλινα γυαλιά τους να βρουν τη συνέχεια της λειτουργίας μέσα στο ημίφως. Ο εξαερισμός της εκκλησίας γίνεται μόνο από την πόρτα της, γι αυτό και η ατμόσφαιρα με τα κεριά και τα λιβάνια πολύ γρήγορα γίνεται αφόρητη. Με εξαίρεση κάποιες γερόντισσες και πεντέξι γειτόνους, άλλος δεν μπαίνει στην Παναγιά την Ανήμπορη. Ούτως ή άλλως, δεν θα χωρούσαν πολλοί ακόμα σ' αυτή την κατακόμβη. Το παγκάρι της είναι τόσο άδειο, που κανένας δεν στέκει εκεί για να πουλά κεριά. Στο πανεράκι που έχουν για ταμείο, υπάρχουν μόνο χάλκινα.

Οι Δημοσκόποι της “πλάκας” κρατάνε … πισινή!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Ανά τακτά διαστήματα το τελευταίο καιρό τα βραδινά δελτία ειδήσεων παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις που αφορούν τα ποσοστά των κομμάτων σε σχέση με τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές αλλά και τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Χαρακτηριστικό και αξιοπερίεργο είναι ότι στα Mega-λα μνημονιακά κανάλια εκτός από τον ζήλο των γνωστών δημοσιογράφων (οι οποίοι έχουν απωλέσει πια και το τελευταίο φύλλο συκής ως προς τον προπαγανδιστικό τους ρόλο) αυτές οι δημοσκοπήσεις φέρουν σε απόσταση αναπνοής την Ν.Δ με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α κάτι που δεν συνάδει με μετρήσεις άλλων μικρότερων καναλιών αλλά και μετρήσεις του διαδικτύου όπου η διαφορά των δύο κομμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι ολοφάνερο ότι όλη αυτή η διαπλεκόμενη "αλητεία" με την συνεργασία "αθλίων" δημοσκόπων προσπαθεί για άλλη μία φορά να ξεγελάσει και να χειραγώγηση την κοινή γνώμη προς όφελος των σύγχρονων Γερμανοτσολιάδων οι οποίοι αφού δημιούργησαν συνεχίζουν να διαχειρίζονται λαθεμένα αυτή την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο λαός μας. Η αγωνία τους δε για τον διαφαινόμενο πολιτικό τους αφανισμό τους έχει καταστήσει γελοίους και για αυτό βλέπουμε το "Ποτάμι" (του περιπλανώμενου ταξιδευτή με το σακίδιο πρώην υπαλλήλου του Μπόμπολα) αλλά και την "Ελιά" να μας λένε πως έχουν διψήφια ποσοστά.

Σοκ: Οι μυστηριώδεις Κυρίες της Βαρβακείου έρχονται από το υπερπέραν!

Μια φωτογραφία που τράβηξε χθές το πρωί, επισκέπτης της κρεαταγοράς, αποκαλύπτει την ανατριχιαστική αλήθεια που κρύβεται πίσω από το μυστήριο των φιλάνθρωπων γυναικών που επισκέπτονται στις γιορτές τη Βαρβάκειο Αγορά

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που έφερε ανατριχίλες στο πανελλήνιο και έδωσε μια τελείως άλλη τροπή στο μυστήριο των φιλάνθρωπων γυναικών με τα τζιπ στη Βαρβάκειο

Πλάσματα από μια άλλη διάσταση φαίνεται ότι είναι τελικά οι φιλάνθρωπες κυρίες με τα μαύρα τζιπ, που σύμφωνα με μαρτυρία του προέδρου των κρεοπωλών, εμφανίστηκαν και χθές στη Βαρβάκειο Αγορά και πρόσφεραν δωρεάν κρέας σε καταναλωτές που δεν είχαν τη δυνατότητα να το πληρώσουν.

Η εκδοχή αυτή, εξηγεί άλλωστε και τον λόγο που κανείς δεν κατάφερε να της φωτογραφίσει ή να τις βιντεοσκοπήσει, μολονότι εκείνες όχι μόνο δεν έκαναν καμμία προσπάθεια να κρυφτούν αλλά στέκονταν επι δύο ώρες δίπλα στα ταμεία.

Η παράδοση και η βλακεία

Στο Ρέθυμνο, μια οικογένεια, ένα σόι ολόκληρο δεν ολοκλήρωσε τους εορτασμούς της Ανάστασης, επέστρεψε στον θρήνο της Μεγάλης Παρασκευής. Ο Γιώργος Γυπαράκης χτυπήθηκε από σφαίρα και έπεσε νεκρός στα χώματα της ...λεβεντογέννας Κρήτης. Μπαλωθιά. Ήταν 25 χρονών, ποδοσφαιριστής. Ένας άλλος, δύο χρόνια μικρότερος, βρίσκεται στο νοσοκομείο. Τραυματισμένος από αδέσποτη σφαίρα κι αυτός. Το ρεπορτάζ λέει πως ο 40άχρονος που συνελήφθη, ήταν μεθυσμένος όταν πήρε το όπλο κι άρχισε να ρίχνει στον αέρα. Το αστυνομικό δελτίο σε βγάζει από τα ρούχα σου, 50 φυσίγγια και 15 κάλυκες βρέθηκαν κατά την έρευνα.

Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να μπούμε στη θέση της μάνας του Γιώργου. Δεν πρόκειται ποτέ να νιώσουμε ούτε στο ελάχιστο τον φρικτό πόνο της. Το θέμα είναι πως η ίδια, οι συγγενείς της, ο δράστης, η μισή Κρήτη και οι κάτοικοι άλλων περιοχών, λίγο πριν το μοιραίο συμβάν είναι πιθανό να επικροτούσαν τις μπαλωθιές. Μπορεί να επικροτούσαν την παράδοση και να παρότρυναν τα παιδιά τους να ρίξουν μια στον αέρα. Ένεκα της ημέρας, να τιμηθεί η παράδοση. Γιατί αν δεν κυκλοφορείς με περίστροφα και κουμπούρια δεν είσαι άντρας, δεν γίνεσαι λεβέντης και κοπέλι. Η παράδοση, όμως, είναι ενίοτε ο εύσχημος τρόπος να παρουσιάσεις την ανθρώπινη βλακεία, την απερισκεψία της στιγμής, τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα σου μαζί με τις αναθυμιάσεις από το αλκοόλ.

Έφυγε ο «αθόρυβος» αγωνιστής της Αριστεράς, Χρήστος Ρεκλείτης

Κατά την περίοδο της δικτατορίας,
ο Χρήστος Ρεκλείτης πιάστηκε από το χουντικό καθεστώς και βασανίστηκε τόσο, ώστε έφτασε στα πρόθυρα του θανάτου. Η προσωπική του μαρτυρία για τα βασανιστήρια που υπέστη καταγράφηκε σε ταινία του Νίκου Κούνδουρου.

Ο Χρήστος Ρεκλείτης, ο μέχρι τέλους αγωνιστής της Αριστεράς, ο οποίος δεν προκάλεσε ποτέ «θόρυβο» ή αναστάτωση με τις πράξεις και τις επιλογές του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, χτυπημένος από καρκίνο.
Η κηδεία του Χρήστου Ρεκλείτη θα γίνει την Τετάρτη 23 Απριλίου, ώρα 11:00 πμ από το ναό της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη. Εν συνεχεία η σωρός του θα μεταφερθεί για την τελευταία κατοικία στο χωριό του, Κλένια Κορινθίας.

Ο Χρήστος Ρεκλείτης γεννήθηκε το 1937, στην Κλένια Κορινθίας. Από το 1978 ζούσε στη Νέα Σμύρνη. Εργάστηκε ως αγρότης, οικοδόμος και ιδιωτικός υπάλληλος. Κατά την περίοδο της δικτατορίας, πιάστηκε από το χουντικό καθεστώς και βασανίστηκε τόσο, ώστε έφτασε στα πρόθυρα του θανάτου. Αποφυλακίστηκε χάρη στη γενική αμνηστία που δόθηκε, τον Αύγουστο του 1973.

Veggos - Theodorakis' banned songs (comedy)



21 Απριλίου 1967 – Δεν ξεχνάμε

21 Απριλίου 1967. Η ηλιθιότητα και η κτηνωδία με εθνικό μανδύα έριξαν τη μαύρη σκιά τους πάνω από την Ελλάδα. Η χώρα του ήλιου έγινε χώρα του σκότους. Στρατόπεδα, φυλακές, κυνηγητά, βασανιστήρια, δολοφονίες, τρόμος.
Εφτά μαύρα χρόνια που πρέπει να τα θυμόμαστε. Να θυμόμαστε τους νεκρούς, τους σακατεμένους, το Πολυτεχνείο, την τραγωδία της Κύπρου, την τραγωδία της Ελλάδας.
Για να μη ξαναζήσει η χώρα μας τέτοιο εφιάλτη από Εφιάλτες, είτε με στολή στρατιωτική, είτε με κουκούλα Χρυσαυγίτη.

Βρείτε λίγο χρόνο να δείτε αυτό το βίντεο.

Η μνήμη είναι ο καλύτερος βοηθός της κρίσης – και έρχονται εκλογές με τους φασίστες να σηκώνουν πάλι κεφάλι, για να «σώσουν» όπως και τότε την Ελλάδα, καταργώντας τη μεγαλύτερη κατάκτηση των Ελλήνων – τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Το Πραξικόπημα της 21ης ​​Απριλίου 1967

Στον αστερισμό της νέας φούσκας


Γιάννης Βαρουφάκης

Όταν το 2010 έσκασε η φούσκα της ελληνικής οικονομίας, πολλοί χαρήκαμε ότι, τουλάχιστον, κατέπεσαν οι φαντασιώσεις περί «ισχυρής Ελλάδας», «θωρακισμένης οικονομίας» και «λευκών τρυπών». Φαντασιώσεις που θεμελίωναν όχι μόνο την ξέφρενη πορεία προς τον οικονομικό γκρεμό αλλά και μια αντιαισθητική έφεση προς το κιτς, το κενό περιεχομένου, το δήθεν. Νομίσαμε ότι το αλύπητο χτύπημα της κρίσης, παρά το ανθρώπινο κόστος, παρά τη μετανάστευση των καλύτερων παιδιών, παρά την αναξιοπρέπεια της ανέχειας και της συνολικής χρεοκοπίας, θα μας επέτρεπε ως κοινωνία να αποδράσουμε από την τροχιά του ψεύδους, της επανάπαυσης σε αυτό, της ελπίδας για ένα ψευδεπίγραφο επίπεδο ζωής ανεξάρτητο από τη δημιουργία.

Όλες αυτές οι αντιαισθητικές ψευδαισθήσεις μιας παραζάλης lifestyle που συσκότιζε τη σταθερή αποδόμηση παραγωγικών διαδικασιών και πραγματικών αξιών υποδαυλίζονταν από μια τοξική φούσκα. Πού οφειλόταν αυτή η φούσκα προ του 2008; Η απάντηση είναι απλή:στο τσουνάμι κεφαλαίων που έρχονταν από την Εσπερία, κατευθυνόμενο προς όλα τα μήκη και τα πλάτη της ευρωζωνικής περιφέρειας, της Ελλάδας συμπεριλαμβανόμενης. Και γιατί μετανάστευαν τα πλεονασματικά κεφάλαια της Γερμανίας και λοιπών πλεονασματικών χωρών στα μέρη μας; Για έναν απλό λόγο: για την αρχιτεκτονική του ευρώ.

Πρώην οικονομολόγος Deutsche Bank:Όλα παραπέμπουν σε ένα „κρυμμένο“ τρίτο πακέτο βοήθειας

Την άποψη ότι η «ευρωκρίση» δεν έχει ξεπεραστεί και ότι οι δανειστές δεν έχουν το θάρρος να πουν στους φορολογούμενους των χωρών τους ότι χάθηκαν τα λεφτά που δόθηκαν στην Ελλάδα, εκφράζει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ.

Σε συνέντευξή του στο Focus Online, ο Μάιερ επισημαίνει ότι ποτέ δεν ήταν μεγάλος ο ζήλος των Ελλήνων να εφαρμόσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις και «στο μέλλον θα δούμε ότι αυτές δεν θα εφαρμοσθούν σχεδόν καθόλου». «Ο συσχετισμός δυνάμεων έχει αλλάξει. Με το που θα λάβει την τελευταία δόση, η κυβέρνηση στην Αθήνα θα πάψει να συνεργάζεται, υποστηρίζει»

Και αυτό γιατί όπως υπογραμμίζει ο senior fellow στο Κέντρο Χρηματοοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης, «η Ελλάδα θέλει να ξεφύγει από τον έλεγχο της Τρόικας». Ο Μάιερ υποστηρίζει ότι οι χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν πλέον κανένα μέσο πίεσης προς την Αθήνα προκειμένου να την αναγκάσουν να εφαρμόσει τις δέουσες μεταρρυθμίσεις, καθώς η ελληνική κυβέρνηση «έχει υπό έλεγχο τον προϋπολογισμό της, με την έννοια ότι δεν χρειάζεται νέο χρήμα για τις τρέχουσες δαπάνες της».