Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει μια τεράστια ευθύνη»


Πριν τρεις εβδομάδες το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το δίκτυο transform! οργάνωσαν στην Αθήνα ένα διεθνές συνέδριο με θέμα «Η Αριστερά στην κυβέρνηση». Σε μία από τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχε, μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Μάκη Κουζέλη και τον Σλοβένο Anej Korsika, και ο Καναδός καθηγητής πολιτικών επιστημώνΛίο Πάνιτς. Η παρέμβασή του, που αναδείκνυε μια ειλικρινή αγωνία για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ, συνδυασμένη με μια σεμνότητα κάπως ασυνήθιστη στους μαρξιστικούς πανεπιστημιακούς κύκλους, τράβηξε την προσοχή του ακροατηρίου – και τη δική μας. Δυο μέρες αργότερα, συναντηθήκαμε μαζί του και προσπαθήσαμε να εμβαθύνουμε στους προβληματισμούς που έθεσε. Αποσπάσματα αυτής της συζήτησης-συνέντευξης φιλοξενούμε σήμερα στο Δρόμο.
Μας έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο μιλήσατε στο συνέδριο, επειδή και ο τρόπος έχει σημασία. Εκφραστήκατε με πραγματική έγνοια για το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίσατε τη σημασία του και την ανάγκη στήριξής του από τη διεθνή Αριστερά…

ότι αγκαλιάζω δυνατά ... μου φαίνεται το πνίγω


Από μικρό παιδί, βλέπω συχνά πυκνά το ίδιο όνειρο ... Βλέπω πως έχω στην πλάτη μου ένα ζευγάρι φτερά, τα ανοίγω και πετάω ... πετάω μακριά, βλέπω τον κόσμο πιο όμορφο. Κι ύστερα ξυπνάω, κι ούτε φτερά έχω στην πλάτη, ούτε να πετάξω μπορώ, ούτε να δω τον κόσμο πιο όμορφο. Καμιά φορά νομίζω πως αυτό το όνειρο ζωντανεύει. Και μπορεί και να ... αλλά ... Το θέμα είναι πως με δανεικά φτερά δεν πέταξε ποτέ κανείς. Ας μη συντηρούμε ψευδαισθήσεις.

Μεγάλο θέμα οι ψευδαισθήσεις, κι άμα τις αγκαλιάσεις ... μεγαλύτερο. Κι η αγκαλιά, κι αυτή ... επικίνδυνη. Μη γελάς. Δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Να μη βιάζεσαι, ούτε να αγκαλιάσεις, ούτε να αγκαλιαστείς. Γενικά μη βιάζεσαι. Και στο λέω εγώ που πανάθεμα με βιάζομαι, βιάζομαι και τρέχω σαν να μην υπάρχει αύριο. Θα μου πεις, ναι μπορεί να μην υπάρχει. Θα σου πω, πως ναι, με αυτόν τον "φόβο" έμαθα να ζω, και δε με νοιάζει πια. Γι αυτό δεν έχω σταματήσει να τρέχω.

“ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ”

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

«Αν ο Μαρξ και ο Λένιν ήταν σήµερα ζωντανοί, θα ήταν βασικοί διεκδικητές του βραβείου Νόµπελ για την οικονοµία. Ο Μαρξ προέβλεψε την προϊούσα εξαθλίωση των εργαζοµένων και ο Λένιν προείδε την υποταγή της υλικής παραγωγής στη συσσώρευση κερδών του χρηµατοπιστωτικού κεφαλαίου. Οι προβλέψεις τους είναι κατά πολύ ανώτερες από τα “οικονοµικά µοντέλα” που σήµερα βραβεύονται µε Νόµπελ και από τις προβλέψεις των κεντρικών τραπεζιτών, των υπουργών Οικονοµικών και των νοµπελιστών οικονοµολόγων...» (1).

Αυτά δεν τα έγραψε κάποιος «όποιος κι όποιος». Και κυρίως δεν τα ισχυρίζεται κάποιος που πάσχει από μαρξιστικές και λενινιστικές «παρωπίδες». Ο ύμνος στον Μαρξ και τον Λένιν προέρχεται από έναν υπουργό Οικονομικών του… Ρήγκαν! Τον Πολ Κρεγκ Ρόµπερτς. Την τοποθέτηση του Ρόμπερτς (έγινε πριν από 4 χρόνια και ήταν η απάντηση του στις διάφορες αστείες θεωρίες που αναπτύσσονταν εκείνη την περίοδο για τον χαρακτήρα της παγκόσμιας κρίσης) την θυμηθήκαμε με αφορμή ότι σήμερα είναι η επέτειος της γέννησης του Λένιν, στις 22 Απρίλη του 1870. Να, λοιπόν, που ο τόσο «παλιός» Λένιν, μπορεί να είναι τόσο επίκαιρος. Γεγονός που άθελά τους το επιβεβαιώνουν με τις διαρκείς αναφορές στο όνομά του, από τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα και τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλο μέχρι τον… Φαήλο Κρανιδιώτη.

Aυτές οι γυναίκες ξέρουν να καθαρίζουν

της Μαρίας Λούκα - Φωτογραφίες Αλέξανδρος Κατσής

Πριν λίγο καιρό δεν τις ήξερε κανείς. Πήγαιναν κάθε πρωί στη δουλειά τους και επέστρεφαν το απόγευμα στις οικογένειες τους. Δεν πολυασχολούνταν με την πολιτική, ούτε κατέβαιναν συχνά στις διαδηλώσεις. Δε γνωρίζονταν καν μεταξύ τους οι περισσότερες. Τους τελευταίους 7 μήνες τις έμαθε όλη η χώρα. Στρατοπεδεύουν κάθε μέρα στο Υπουργείο Οικονομικών. Συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποίησες. Στέκονται μπροστά στα ΜΑΤ. Τρώνε χημικά και καμιά φορά ξύλο. Δεν κουβαλάνε πέτρες ή κοντάρια. Στα χέρια τους κρατάνε αυτό που μέχρι πρότινος ήταν το βασικό εργαλείο της εργασίας τους… σφουγγαρίστρες. Είναι οι 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Πριν μερικούς μήνες η ζωή τους τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Στις 25 του Σεπτέμβρη πήραν στα χέρια τους τις διαπιστωτικές πράξεις που ισοδυναμούσαν με προαναγγελία ανεργίας και εξαθλίωσης. Δεν το βαλαν όμως κάτω. Αντίθετα έκαναν την πόλη άνω κάτω.

Ο δάσκαλος που ταξίδευε πολύ

Αυτός ο δάσκαλος από την Κρήτη εδώ και είκοσι χρόνια έχει γυρίσει όλες τις ηπείρους και έχει επισκεφθεί περισσότερες από 120 χώρες του πλανήτη. Έχει φίλους ιθαγενείς από την Παπούα Γουινέα, από την φυλή των Μασάϊ, έχει θερίσει ρύζι στην Ινδία, έχει κάτσει στη θέση του δασκάλου στην Κεράλα της Ινδίας, έχει ζήσει στη ζούγκλα του Αμαζόνιου, έχει ζήσει από κοντά τις αλλαγές του περιβάλλοντος στην Ανταρκτική και στην πλατεία Μπολίβαρ του Καράκας θεώρησε δεδομένο ότι θα φάει σφαίρα την ώρα που το’ βαζε στα πόδια. «Τώρα θα δω πως είναι να πεθαίνεις», σκέφτηκε, αλλά τη γλίτωσε.

Ο Δημήτρης Κουτάντος είναι ο πλέον πολυταξιδεμένος εκπαιδευτικός της Ελλάδας, ο οποίος προσπαθεί να μεταδώσει τις εμπειρίες από κάθε ταξίδι στους μαθητές του, να δημιουργήσει δηλαδή τις νέες γενιές των «πολιτών του κόσμου».

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Κρήτης, τον Αξό, από αγροτική οικογένεια με οκτώ παιδιά. Σπούδασε σε ελληνικό πανεπιστήμιο και πήρε υποτροφία για να κάνει το μεταπτυχιακό του στην Αγγλία. Έκτοτε, τους περισσότερους μήνες του χρόνου τους περνά ταξιδεύοντας.

Πίσω στο 1929: Άλλη μια φορά… και που 'σαι ακόμα…

0Γιάννης Μακριδάκης

Η εφημερίδα κιτρινισμένη ήτανε πάτος στο παλιό συρτάρι. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Ένα μόνο φύλλο της, η Σελίδα 5-6. Η ημισέλιδη διαφήμιση μάς προσδιορίζει τον χρόνο:

“Ο οίκος Ζελιώτου εύχεται εις την πολυπληθή πελατείαν του αίσιον και ευτυχές το νέον έτος 1929″
Ο τίτλος του κύριου άρθρου στη στήλη Επίκαιρα Ιδικά μας:

Εις τας φυλακάς του Π. Στρατώνος.

Υπότιτλοι: Ένας ολόκληρος κόσμος κλεισμένος εις την φυλακήν διότι δεν έχει να πληρώσει τους φόρους, και πρόκειται ως επί το πλείστον δια ποσά εντελώς ασήμαντα. Η φρίκη της φυλακής

Αποσπάσματα από το άρθρο:

Femen κατά της «φασιστική επιδημίας που εξαπλώνεται στην Ευρώπη»

Έχοντας ζωγραφίσει ένα χιτλερικό μουστάκι στο πρόσωπό τους και στο γυμνό στήθος τους μια ευρωπαϊκή σημαία με τα αστέρια της να σχηματίζουν τον αγκυλωτό σταυρό, οι ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης Femen διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι κατά του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), το οποίο την ώρα εκείνη παρουσίαζε τους υποψηφίους του για τις ευρωεκλογές.
Οι 22 ακτιβίστριες, που φορούσαν μαύρα παντελόνια και παπούτσια και έφτασαν στο χώρο της διαμαρτυρίας με στρατιωτικό σχηματισμό και βήμα, φώναξαν συνθήματα «φασιστική επιδημία» και «Μαρίν, φασίστρια», αναφερόμενες στην πρόεδρο του FN Μαρίν Λεπέν.
Οι διαδηλώτριες, στο στήθος και την πλάτη των οποίων ήταν επίσης γραμμένο το σύνθημα «φασιστική επιδημία», δεν κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο όπου το FN πραγματοποιούσε συνέντευξη Τύπου, και συνελήφθησαν όλες από τις αστυνομικές δυνάμεις, όμως κατήγγειλαν θορυβωδώς «τη φασιστική επιδημία που εξαπλώνεται στην Ευρώπη», όπως δήλωσε η εκπρόσωπός τους Ίνα Σεβτσένκο.
Την ώρα που στόχος της Λεπέν είναι το κόμμα της να βρεθεί «στην πρώτη θέση σε εθνικό επίπεδο» στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, οι Femen ξεκινούν σήμερα «μια διεθνή εκστρατεία κατά των φασισμών στην Ευρώπη», εξήγησε η Σεβτσένκο.
Η δράση των Femen στο Παρίσι διήρκησε μερικά λεπτά. Στη συνέχεια η αστυνομία περικύκλωσε και συνέλαβε τις 22 ακτιβίστριες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σκίζει το «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.»

Κάθε προσδοκία των δημιουργών του ξεπέρασε η κυκλοφορία του νέου ντοκιμαντέρ της Infowar Productions ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε, τo οποίο διατίθεται δωρεάν από τις 10 Απριλίου στο διαδίκτυο. Πριν ακόμη περάσει μια εβδομάδα, το ντοκιμαντέρ έχει σημειώσει περισσότερα από 100.000 views μόνο στο Ιντερνετ, χωρίς να συνυπολογίζονται οι χιλιάδες θεατές που το «κατεβάζουν» σε αρχεία torrent η απευθείας από το site της εταιρείας παραγωγής. Την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας υπολογίζεται ότι το παρακολούθησαν επιπλέον 10.000 άτομα σε περισσότερες από 100 δημόσιες προβολές, που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε και από το δίκτυο του ertopen, ενώ το ντοκιμαντέρ μεταδόθηκε σε αρκετές περιοχές και μέσα από το αναλογικό σήμα που εξακολουθεί να εκπέμπει η ΕΤ3 των εργαζομένων.
Τουλάχιστον 20.000 άτομα προμηθεύτηκαν το DVD που διανεμήθηκε χωρίς επιπλέον χρέωση από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ήδη, οι δημιουργοί δέχονται εκατοντάδες προτάσεις για δημόσιες προβολές στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και σε χώρες από τη Σουηδία μέχρι το Μαρόκο. Αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν αρχίσει τη μετάδοση τις τελευταίες ημέρες, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει και διεθνή δίκτυα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ μεταφράστηκε ήδη στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα ιταλικά και τα γερμανικά.

ΚΚΕ: Νέα αντιλαϊκά μέτρα φέρνει ο κυβερνητικός στόχος του δημοσιονομικού πλεονάσματος

«Ο λαός έχει ήδη την πικρή εμπειρία του πρωτογενούς πλεονάσματος, για να αντιληφθεί ότι και με το νέο κυβερνητικό στόχο, του δημοσιονομικού πλεονάσματος, τον περιμένουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφερόμενο στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Bloomberg.

«Την ίδια στιγμή οι υποσχέσεις για «ελάφρυνση» του χρέους από τους δανειστές είναι παραπλανητικές, αφού η όποια αναδιάρθρωση του χρέους συνδυάζεται με προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, που απορρέουν από τον ίδιο το χαρακτήρα της ΕΕ. Η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου πρέπει να προσκρούσει πάνω σε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία και ένα δυνατό ΚΚΕ, που αντιπαλεύουν τη βάρβαρη πολιτική στη ρίζα της», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Λαγού μαλλί

Τώρα που τελείωσε το μεγάλο πλιάτσικο, τώρα που ξεπουλήθηκε πλέον η χώρα και οι αναξιοπρεπείς πατριδοκάπηλοι εντός και εκτός βουλής έκλεισαν αισίως, για λόγου τους, τον κύκλο τού “ναι σε όλα”, εκποιώντας και εκπορνεύοντας την Ελλάδα, καθ εικόνα και ομοίωσίν τους, μαριονέτες δίχως τσίπα, ανάξιοι και για φτύσιμο, τώρα πλέον φαντάζουν ως μνημόσυνο του πάλαι ποτέ τσαγανού μας τα λόγια του καπτα Σίμου του Σφαντού, τα γραμμένα τον Μάη του 2010 σαν έμπαινε το σκαρί της Ελλάδας στη μεγάλη φουρτούνα.
“… τα λόγια τως και των γαδάρων οι κλανιές είναι το ίδιο πράμα, Νικολή, ίντα θα γίνομε, φιρί φιρί το πάνε να μας ξεκάτσουνε από το γιαλό, μα δε θα τως κάμω το χατίρι, θα το κάψω στα τελευταία, δε θα μου δώκουνε δεκάρα μα θα το βγάλω εκειδά, να του βάλω φωτιά να το κάψω. Δε θέλω τίποτι, ούτε μου δώκατε σ’ όλη μου τη ζωή που είμαι ψαράς, πούστηδοι, ούτε θα μου δώκετε, άμα τελειώσω την αποστολή μου θα του βάλω πυρκαγιά εκεινά να το κάψω”
Αξιοπρέπεια.
Ο καπτα Σίμος μιλάει για κάτι τελείως άγνωστο πια. Για την Αξιοπρέπεια. Τρέχα γύρευε. Τόση παρακμή, τέτοια κατάντια, ούτε πυρκαγιά δεν απολυμαίνει, ούτε πλημμύρα δεν ξεπλένει τις καταναλωτικές συνειδήσεις που φτάσανε μέσα σε δυο δεκαετίες και τρία μνημόνια στον πάτο τον κόσμο μας

Πηγή:

Η επιλογή αναρτήσεων τρίτων δεν σημαίνει και την εν μέρει ή πλήρη αποδοχή των όσων περιέχονται. Κλεισθένης
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html

Τι φοβάται η ΝΔ

 
Με βάση τις διαρροές που γίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου επιδίωξη της ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι η πρωτιά. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν οριακές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενθαρρύνει το επιτελείο Σαμαρά που προσπαθεί να καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες για να συσπειρώσει την εκλογική βάση και να κινητοποιήσει τον κομματικό στρατό.
Για τον ίδιο λόγο θα καλλιεργηθεί πόλωση και θα σκληρύνουν οι επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταπολεμηθεί ο κίνδυνος της χαλαρής ψήφου. Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος (στις 140.000 ήδη οι αιτήσεις για το επίδομα!) και η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους (μετά την επικύρωση από την Eurostat αύριο του πρωτογενούς πλεονάσματος) είναι τα καλά νέα στα οποία επενδύει η κυβέρνηση για να ενισχύσει τα ποσοστά της.

Ωστόσο, παρά τις εντυπώσεις που δημιουργούνται, υπάρχουν έντονες εσωκομματικές αγωνίες με ορίζοντα την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Ειδικότερα:

Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβάται ο νοικοκύρης»


Σε νεοφιλελεύθερη γυμναστική της υποταγής, της αναξιοπρέπειας, της λιτότητας, του αυταρχισμού, της ανοργανωσιάς και της προχειρότητας υποχρεώνει εδώ και μήνες ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα ο κ. Συμεών Κεδίκογλου και το Υπουργείο Παιδείας.

Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά, προτίθεται λέει να διώξει πειθαρχικά τους εκπαιδευτικούς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε νόμιμες στάσεις εργασίας, αποφασισμένες από το σωματείο τους!

Δεν μας εκπλήσσει ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος στον οποίο κατρακυλάει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Μετά τη διαθεσιμότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης που μας οδηγεί ακόμα και στην απόλυση, την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, την απαξίωση κάθε νομιμότητας και την προκλητική άρνησή του να λογοδοτήσει ακόμα και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την ουσιαστικά παράνομη επεξεργασία που έχει ξεκινήσει με το «mySchool», χωρίς να έχει ακολουθήσει τη σχετική νομοθεσία, προχωρά τώρα και στην προληπτική ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας! Δεν μας εκπλήσσει, αλλά δεν πρόκειται και να επιτρέψουμε τη συνέχιση τέτοιων αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών.

Έρευνα: Η λιτότητα προκάλεσε πάνω από 500 αυτοκτονίες στην Ελλάδα μεταξύ 2009 και 2010

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Portsmouth εντοπίζει αιτιώδη σχέση μεταξύ περικοπών και αύξησης του αριθμού των ανδρών που αυτοκτόνησαν μεταξύ 2009 και 2010 στην Ελλάδα

(η φωτογραφία από το σχετικό ρεπορτάζ του rt.com)

Οι περικοπές των δαπανών στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει περίπου 500 αυτοκτονίες ανδρών (male suicides) από τότε που ξεκίνησε η εφαρμογή τους, σύμφωνα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας. Η έρευνα εντόπισε θετική συσχέτιση μεταξύ της λιτότητας και των ποσοστών των αυτοκτονιών.

Η έρευνα 30 σελίδων έχει τίτλο «ο αντίκτυπος της δημοσιονομικής λιτότητας στην αυτοκτονία: Εμπειρικά δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας» και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική περιοδική έκδοση «Social Science and Medicine journal» από τους Νικόλαο Αντονακάκη και Alan Collins από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth.

ΣΑΜΠΙΧΑ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ: ΜΑΛΛΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Με απέπεμψαν, ουδέποτε παραιτήθηκα, ανέφερε η μουσουλμάνα ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν αναφερόμενη στην απόσυρση της υποψηφιότητάς από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στο Σκάι είπε ακόμη ότι η αποπομπή της ήταν πολύ ξαφνική και ότι «φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης».
«Ουδέποτε παραιτήθηκα (από υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), ναι, με απέπεμψαν» είπε και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα το απόγευμα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας τής τηλεφώνησε και της ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, χωρίς να της εξηγηθεί ο λόγος.
«H Kεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό… ναι, με απέπεμψαν. Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης…» δήλωσε η κ. Σουλεϊμάν, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι «πριν από κάποια χρόνια δέχθηκα επίθεση από ανθρώπους τούρκικης καταγωγής».
«Θα το δούμε στην πορεία αν θα ξαναασχοληθώ με την πολιτική. Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά και να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία» υπογράμμισε.

πηγή: tovima.gr

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πιο βαθιά στο Μνημόνιο εισέρχεται η χώρα, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ακόμη μια φορά ως ψευδείς τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την έξοδο στις αγορές και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση επικαλούμενη δημοσίευμα της «Αυγής», που αποκαλύπτει το περιεχόμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει απορρύθμιση στο δημόσιο τομέα με μόνιμο μηχανισμό απολύσεων και μετά το 2015, κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου και ενοικιαζόμενους εργαζομένους, καθώς και καθήλωση των δαπανών για συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη. «Η χώρα όχι μόνο δεν βγαίνει από το Μνημόνιο, αλλά αντίθετα μπαίνει πιο βαθιά σε αυτό», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που φέρνει στο φως το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να επανεξετάσει όλους τους μεταρρυθμιστικούς στόχους για το Δημόσιο τον προσεχή Σεπτέμβριο και ότι ο μηχανισμός διαθεσιμότητας θα διατηρηθεί και μετά το 2015, θα λειτουργεί δε παράλληλα με το πρόγραμμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων.