Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ σπάνια Εκπομπή - αφιέρωμα ΕΡΤ (full Video)

Το ότι η Ελλάδα είναι πρώτη παγκοσμίως σε παραγωγή παντός είδους σούργελων,αυτό είναι γνωστό....


Το ότι η Ελλάδα είναι πρώτη παγκοσμίως σε παραγωγή παντός είδους σούργελων,αυτό είναι γνωστό....

Προς επιβεβαίωση αυτού έρχεται ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος  του Σταύρου θεοδωράκη ,Σταύρος Τσακυράκης, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη πρόταση (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ):
 «Αδελφοποίηση με τους Γερμανούς»

«Αν για διαφόρους λόγους είναι αδύνατο να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται υπάρχει μια ριζοσπαστική πρόταση που έχει μεν το φοβερό μειονέκτημα να μην εμπιστεύεται την ικανότητά μας να πράττουμε με αυτονομία, φαίνεται, όμως, αποτελεσματική. Θα λύναμε όλα τα προβλήματά μας αν κάθε ελληνική οικογένεια προχωρούσε στην αδελφοποίησή της με μια γερμανική και ανέθετε σε αυτήν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της. Κάθε πρωί μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου θα έβγαινε το πρόγραμμα της ημέρας και το βράδυ θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος. Θα εξανεμίζαμε το έλλειμμα πιο γρήγορα από όσο υπόσχεται ο κ. Α. Σαμαράς. Με την υπόδειξη των αδελφών μας θα πληρώναμε όλοι φόρους και θα περιορίζαμε την σπατάλη. Αυτή η καθημερινή επαφή θα είχε ασφαλώς και γενικότερα ευεργετικά αποτελέσματα στην παιδεία μας, στο σεβασμό των συμπολιτών μας και στην επικράτηση του κράτους δικαίου».
 
 

Καλό εκλογικό μήνα!


Η συγκεκριμένη πρωτομηνιά έχει χάσει πια το νόημά της. Το σύστημα αλλά και η νοοτροπία μας, την έχουν μετατρέψει σε μία μέρα αργίας. Μόνο που κάποτε είχε άλλη ερμηνεία, κυρίως στα μυαλό των παππούδων μας. Υπάρχουν αρκετοί σήμερα που φωνάζουν πως η μέρα είναι απεργία κι όχι αργία. Και μόνο που το επισημαίνουν, αποδεικνύουν την κατάρρευση αυτής της ιδέας.
Αν όμως κοιτάξουμε το παρελθόν και το συγκρίνουμε με το παρόν θα διαπιστώσουμε πως η κατάρρευση αυτή ήταν σταδιακή. Οι νίκες από τους αγώνες του παρελθόντος έχουν ξεχαστεί και το Κεφάλαιο έχει πάρει πίσω όλα τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες. Οπότε για ποιο λόγο να διαδηλώσουμε σήμερα;
Οι σημερινές πορείες που πραγματοποιούνται προς τιμή των αγώνων του Σικάγο το 1886 ή των φοιτητικών διαδηλώσεων στη Βαστίλη το 1968, μου θυμίζουν την περιφορά του επιτάφιου που πραγματοποιείται κάθε Μεγάλη Παρασκευή. Όπως το νεκρό σώμα του Ιησού διασχίζει τους δρόμους της κάθε ενορίας, έτσι και οι σημερινοί διαδηλωτές κάθε πρωτομαγιά σηκώνουν με τα πλακάτ τους το φάντασμα του αριστερού αγώνα. Η νοοτροπία τους δείχνει μία ηττοπάθεια που δεν μου αρέσει καθόλου. Οι ίδιοι είναι κολλημένοι με το παρελθόν διότι ξέρουν πως είναι ανάξιοι για να συνεχίσουν τον αγώνα του παρόντος για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον. Οι λόγοι είναι πολλοί. Φταίει που οι γονείς μας ήταν η γενιά που τα βρήκε όλα έτοιμα. Φταίμε κι εμείς που ενώ είμαστε η γενιά που ενώ τα χάνει όλα δεν κάνει κάτι για να τα διεκδικήσει ξανά.
Δεν την δέχομαι τη σημερινή στάση που κρατάει η Αριστερά. Από την μια ειρωνευόμαστε τους εθνικιστές που προσκολλούνται σε δόξες του παρελθόντος για να κρύψουν τη κατάντια του σήμερα ενώ από την άλλη το ίδιο κάνει και η Αριστερά με τις σημερινές εκδηλώσεις.
Είναι υποχρέωση πλέον η Αριστερά να αποκολληθεί από το παρελθόν. Πρέπει να αφήσει πίσω της το σύνδρομο της Βάρκιζας. Οφείλει να ανοίξει τα μάτια της και να ασχοληθεί με τα σημερινά προβλήματα.
Ήρθε ο καιρός να χαράξουμε νέες ημερομηνίες. Οι συγκυρίες είναι κατάλληλες.
Καλό μήνα!
 

Αυτός που σε σώζει από την αλήθεια.

 
 Τι άλλο ξέρεις; Τι άλλο ξέρεις και δεν μας το λες; Από ποια άλλη πληροφορία μας προστατεύεις; Η ψυχή της δικαιοσύνης πέθανε. Την έθαψες, κάτω από το μαξιλάρι σου, και μας την εμφάνισες τώρα, σάπια. Θα άλλαζε κάτι; Ναι, φυσικά. Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα; Δεν ξέρω. Θα ήταν χειρότερα; Μπορεί, δεν ξέρω. Έπρεπε να γίνει; Έπρεπε να το κρύψεις; Όχι. Αυτό το ξέρω καλά. Όχι γιατί ήταν καλύτερα να μην ειπωθεί, ή χειρότερα, μα γιατί δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα, ή χειρότερα. Και γω δεν θα τολμούσα να αποφασίσω για σένα. Και τώρα, δεν ξέρω. Δεν ξέρω δημοσιογράφε μου, πόσα άλλα ξέρεις. Από πόσα με προστατεύεις. Από ποια αλήθεια. Όχι μόνο η Σπυράκη. Όχι μόνο ο Πρετεντέρης. Μα και συ. Και οι άλλοι, που ξέρατε. Και οι άλλοι που δεν ξέρατε, μα ξέρατε ότι ήξεραν, και δεν έλεγαν. Η δημοσιογραφία είναι αναζήτηση. Μόνος της στόχος, η αλήθεια. Ούτε η όμορφη αλήθεια, που κάνει να ακούμε, ούτε η ψεύτικη αλήθεια, που θα μας κάνει κακό. Η αλήθεια.

Η αλήθεια.

Ποιες άλλες αλήθειες μας έκρυψες; Πόσα άλλα γνώριζες και μας απέκρυψες; Η δουλειά σου ήταν όχι απλώς να μας ενημερώνεις, μα να μας ανοίγεις τα μάτια – σε εσένα το αφήσαμε αυτό; Έτσι χρησιμοποίησες την εμπιστοσύνη μας;

Κουτσούμπας: Mας εμπνέει η θυσία των εκτελεσμένων

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου την Πρωτομαγιά του 1944 οι ναζί εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές.
«Τιμάμε τους 200 ήρωες εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους πριν 70 χρόνια και καθόρισαν με τη στάση τους και την πράξη τους την εξέλιξη, την πορεία μιας σκληρής αναμέτρησης, μιας σκληρής μάχης ενάντια στη βαρβαρότητα που οδηγεί ο ίδιος ο καπιταλισμός» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε, του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου την Πρωτομαγιά του 1944 οι ναζί εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές.
«Ταυτόχρονα ανέδειξαν το μεγαλείο της λαϊκής αντίστασης, της λαϊκής πάλης ενάντια στα δημιουργήματα του καπιταλιστικού συστήματος, όπως είναι ο φασισμός, η κρίση, οι πόλεμοι» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας «η θυσία τους αποτελεί οδηγό και φάρο, μας εμπνέει στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες μέχρι την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Πρωτομαγιά: Γιορτή των εργατών ή των λουλουδιών;



Θεόδωρος Κουτρούκης




"[...] Αν τα συνδικάτα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στη διατήρηση συντεχνιακών επιδιώξεων και μικροσυμφερόντων… Αν δεν φροντίσουν να παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας προς τα μέλη τους αλλά και χειροπιαστά κίνητρα συμμετοχής στα μη μέλη… Αν δεν προωθήσουν τάχιστα τον εκσυγχρονισμό της δομής τους (συγχωνεύσεις οργανώσεων, δημιουργία σχημάτων εκπροσώπησης ανέργων, αλλοδαπών και «ευέλικτα εργαζόμενων» κ.α.)… Τότε πολύ φοβούμαι ότι σύντομα η Πρωτομαγιά στη χώρα μας θα ξαναγίνει αποκλειστικά μια γιορτή των λουλουδιών, ενώ θα μιλούμε για το συνδικαλισμό μόνο σε χρόνο υπερσυντέλικο."

Από τον Θεόδωρο Κουτρούκη, Πανεπιστημιακό και Ερευνητή Εργασιακών Σχέσεων.

Η φετινή επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν συνοδεύεται από καλούς οιωνούς. Μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα εναντίον της μισθωτής εργασίας, φαίνεται πως προωθείται η αναθεώρηση του εμβληματικού νόμου 1264/82 για τον εργατικό συνδικαλισμό, ένα από τα «ταμπού» της σύγχρονης κοινωνικής μας ιστορίας.

Απεργιακή Συγκέντρωση Πλ. Κλαυθμώνος και ώρα 11:00πμ

ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

1 MAH ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΙΚΑΓΟ 1η ΜΑΗ 1886 ΑΘΗΝΑ 1η ΜΑΗ 2014

Με τους αγώνες γράφουμε ιστορία

Αιώνες ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η κανονική άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.

Εκατό είκοσι οκτώ χρόνια μετά το Σικάγο στην Ελλάδα του 2014, οι εργαζόμενοι ζουν τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Ο Γερμανός πρόεδρος λέει «ναι»... στην επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

Του Πάνου Μαραγκού για το Έθνος

Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λιτότητας από την κυβέρνηση Στη Βουλή

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,3% του ΑΕΠ, ανάπτυξη 0,6% του ΑΕΠ και ανεργία 24,5% προβλέπει για το 2014 το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 – 2018 που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας ότι «η Ελλάδα κατάφερε αν διαψεύσει όσους αμφισβητούσαν την επίτευξη των στόχων».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το δημόσιο χρέος από 175% του ΑΕΠ το 2013 αναμένεται να μειωθεί στο 139% του ΑΕΠ το 2018. Αναλυτικά το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί (από 175,1% του ΑΕΠ το 2013) σε 173,9% του ΑΕΠ το 2014, σε 168,3% του ΑΕΠ το 2015, σε 158,9% του ΑΕΠ το 2016, σε 149,1% του ΑΕΠ το 2017 και σε 139,1% του ΑΕΠ το 2018. Τα δημόσια έσοδα αναμένεται να ανέλθουν σε 55,9 δισ. ευρώ το 2014, στα 53,2 δισ. ευρώ το 2015, το 2016 στα 53,3 δισ. ευρώ, στα 55,9 δισ. ευρώ το 2017 και στα 57,4 δισ. ευρώ το 2018.

Οι πρωτογενείς δαπάνες από 44,2 δισ. ευρώ το 2014 θα ανέλθουν στα 40,9 δισ. ευρώ 2018. Ειδικότερα οι πρωτογενείς δαπάνες προβλέπεται να διαμορφωθούν σε 42,6 δισ. ευρώ το 2014 και να περιορίζονται στη συνέχεια, σε 41,4 δισ. ευρώ το 2015, σε 41,2 δισ. ευρώ το 2016, σε 41,2 δισ. ευρώ το 2017 και σε 40,9 δισ. ευρώ το 2018.

Εργατική Πρωτομαγιά: Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά

Συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 1η Μαϊου, σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς.
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, στάσεις εργασίας σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ έως τις 9:00 το πρωί. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε ΟΣΕ και Προαστιακό, ενώ κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα έως το τέλος των συγκεντρώσεων μετά από εντολή της αστυνομίας.

Στην Αθήνα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά». Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μια ώρα νωρίτερα, στις 10:00. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα κατατεθούν στεφάνια στο Πολυτεχνείο και στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 πμ, και η «Πρωτοβουλία για μία ταξική Πρωτομαγιά» καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Καμάρα στις 9.30 πμ. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.