Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Καρύδης: Έτοιμοι να φύγουμε από την κυβέρνηση.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

Από www.thepressproject.gr

«Ναι. Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από την κυβέρνηση. Απαντάω με μεγάλη σοβαρότητα και σκέψη», δήλωσε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ

Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό σχηματισμό αποκάλυψε ο Δημήτρης Καρύδης, στην περίπτωση που η Ελιά δεν συγκεντρώσει υψηλό ποσοστό, όπως διαφάνηκε μεταξύ άλλων και από τις δηλώσεις του Δημήτρη Καρύδη, γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος.

Μιλώντας στο Mega, επανέλαβε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να γίνει ούτε «τσόντα» ούτε «ουρά» κανενός και ξεκαθάρισε πως θα σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση σε περίπτωση κατά την οποία η Ελιά δεν συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές.

«Ναι. Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από την κυβέρνηση. Απαντάω με μεγάλη σοβαρότητα και σκέψη», είπε χαρακτηριστικά.

TO APOLITO ANTE GEIA-ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Z. Kωνσταντοπούλου: «Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη για όσα διέπραξαν εναντίον μου οι Κασσής, Δριβελέγκας»

Αποφασισμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την αήθη επίθεση που δέχθηκε στη Βουλή από τους Κασσή, Δριβελέγκα δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου αντιστεκόμενη στην πρακτική: «δεν θα μιλάς, για να μην σε συκοφαντούμε» που εφαρμόζουν με συνέπεια εναντίον της οι εκπρόσωποι της μνημονιακής λαίλαπας.

Είναι προφανές ότι οι συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου μόνο ως τυχαία γεγονότα δε μπορούν να χαρακτηριστούν αφού η μαχητική βουλευτής στέκεται διαρκώς και με παρρησία απέναντι σε όσους εφαρμόζουν με θράσος τα δολοφονικά για τον ελληνικό λαό μνημόνια.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι το περιστατικό συκοφάντησης της κας Κωνσταντοπούλου έπαιξε... μονομερώς στο σύνολο των συστημικών μέσων τα οποία λίγες ημέρες πριν "δεν είδαν, δεν άκουσαν" τo περιστατικό κατά το οποίο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έπιασαν από τον γιακά τον υφυπουργό Ανάπτυξης (της κυβέρνησης που στηρίζουν), Θανάση Σκορδά!

Γεώργιος Τζαμαλής: Υπερεντατικά Μαθήματα Δημοτικών Εκλογών σε 300 λέξεις



Η πόλη και οι συμπολίτες μας αξίζουν το καλύτερο
Γεννήθηκε: Λεπενού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας
Μεγάλωσε: Λεπενού – Αγρίνιο.
Σπούδασε: στο Πολυτεχνείο Πατρών.
Κάτοικος: Ζωγράφου.
Επάγγελμα: Ηλεκτρολόγος μηχανικός
Σύζυγος: Ολυμπία Βουμβουλάκη - Γαλλική φιλολογία – Κρήτη.
Παιδιά: Ένα τον Θέμη.

Θυμάται: Τα πάντα, κρατώντας μόνο τα καλά.
Αναπολεί: Τις αυθεντικές γεύσεις των καλοκαιρινών φρούτων που μάζευα ο ίδιος απ' το μποστάνι.
Οραματίζεται: Μια ανθρώπινη ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη, της γειτονιάς, της παρέας, της αλληλεγγύης.
Θαυμάζει: Τους αυθεντικούς αγωνιστές.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ

Από τα μαλλιά του πιάνεται ο Σαμαράς για να μην πνιγεί, καθώς ο Βενιζέλος έχει προσημάνει το κυβερνητικό ναυάγιο στις εκλογές. Στη χθεσινή πρώτη προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι σε ρόλο αντιπολιτευόμενου πολιτικού και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό. Έφερε ως παράδειγμα τη δέσμευση Τσίπρα ότι δεν θα υπάρξει νοικοκυριό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, ότι δεν θα υπάρξει παιδί χωρίς εμβολιασμό.

Ώστε, λοιπόν, συνιστά λαϊκισμό η εξαγγελία ότι η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα θέσει ως προτεραιότητά της τη διασφάλιση στοιχειωδών...
συνθηκών διαβίωσης για τα φτωχά νοικοκυριά; Συνιστούν πολυτέλεια το φως, το τηλέφωνο και η θέρμανση; Δεν χωράνε στα... "λαρτζιλίκια" με τα οποία ψιμυθιώνει η κυβέρνηση το ψευδώνυμο "success story"; Τέτοια πλεονάζουσα ανάκαμψη υπόσχεται ο κ. Σαμαράς; Χωρίς φως στο βάθος του τούνελ; Γιατί, άραγε, τα ελάχιστα του κοινωνικού μερίσματος διατίθενται για επιδόματα σε ειδικές κατηγορίες και δεν αξιοποιούνται για τη διασφάλιση ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης στα 400.000 νοικοκυριά που βουλιάζουν στα σκοτάδια και ξυλιάζουν τον χειμώνα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τα χρέη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες

Για "άθλια στάση πολιτικού καιροσκοπισμού" κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ευάγγελο Βενιζέλο, απαντώντας στη χθεσινή, επικριτική του δήλωση, για την ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για τα χρέη της ΝΔ και τουΠΑΣΟΚ στις τράπεζες.
Η αξιωματική αντιπολίτευση δεσμεύεται ότι σε περίπτωση απόρριψης της τροπολογίας που κατέθεσε για τη μη διαγραφή των χρεών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να πάρει κανονικά τη χρηματοδότηση για τις εκλογές ως "Ελιά", αν και προοριζόταν για το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θέλει να πληρώσει για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ. "Πρόκειται για μία άθλια στάση πολιτικού καιροσκοπισμού από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
newsit.gr

Αρετή Σουγκάρη: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αθήνας με το Βασίλη Καπερνάρο "Αθήνα το σπίτι μας"


Κατοικώ στo κέντρο της Αθήνας και κατάγομαι από τα Τρίκαλα. Είμαι Κοινωνιολόγος με 26 έτη υπηρεσίας εκ των οποίων 10 στη Διδασκαλία της Κοινωνιολογίας και της Πολιτικής Οικονομίας ενώ είμαι μόνιμη υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είμαι παντρεμένη με τον Κώστα Ποτού ο οποίος είναι Χημικός Μηχανικό :ς στον ιδιωτικό τομέα.

Τα τελευταία 4 χρόνια εργάστηκα ως Αξιολογήτρια Προγραμμάτων ΕΣΠΑ στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ) και εν συνεχεία στην Υλοποίηση Προγραμμάτων ΕΣΠΑ στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (ΕΥΕ ΕΔ) του Υπουργείου Παιδείας.

Εργάστηκα ως Επιστημονική Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας στο γραφείο του Συμβούλου Κοινωνιολογίας όπου και ανέπτυξα συγγραφική Δραστηριότητα για τα βιβλία της Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο δολοφόνος με το… πλεόνασμα

Μωυσής Λίτσης

«Το ασθενοφόρο έφτασε και μετά βρέθηκα σ’ ένα τραπέζι και με ρώταγαν: Ποιο το θρήσκευμά μου, πού γεννήθηκα, χρωστούσα στο κράτος χρήματα από προηγούμενη διαμονή μου σε νοσοκομείο; Πότε γεννήθηκα, οι γονείς ζουν, παντρεμένος; Ξέρετε, τα γνωστά. Σου μιλάνε σα να είσαι μια χαρά, δεν κάνουν καν τον κόπο να υποκριθούν ότι πεθαίνεις»…
Το παραπάνω απόσπασμα μου ήρθε στο μυαλό συνομιλώντας στην εκπομπή Περπατάμε Μαζί στο Vmedia (http://www.youtube.com/watch?v=D2EcpiGLgZE&feature=youtu.be&a) με εκπροσώπους από το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού: τον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα και τον εθελοντή και εκπρόσωπο τύπου του ιατρείου Χρήστο Σιδέρη. Το εν λόγω απόσπασμα είναι από διήγημα του Αμερικανού «περιθωριακού» συγγραφέα Τσαρλς Μπουκόφσκι με τον εύγλωττο τίτλο «Ζωή και Θάνατος στο Νοσοκομείο των Φτωχών» και προέρχεται από το βιβλίο « Ερωτικές Ιστορίες Καθημερινής Τρέλας», που εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική το 1967(η πρώτη έκδοση στα ελληνικά κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οδυσσέας το 1980). Περιγράφει τη μεταφορά του σε ένα δημόσιο νοσοκομείο σε κάποια αμερικανική κομητεία μετά από μία ακόμη «μπουκοφσικική» μέρα ασυδοσίας.
Μία σκηνή που με είχε πιο πολύ εντυπωσιάσει από τα ακατανόμαστα «γ…σια» του Μπουκόφσκι που τόσο συνέπαιρναν τη νεανική μας φαντασία με το αντισυμβατικό του ύφος. Αναφερόταν στην Αμερική του ’60, πολύ πριν την επέλαση διεθνώς του νεοφιλελευθερισμού και ήταν σαν εικόνα που έβγαινε από το… μέλλον. Μία φρικτή περιγραφή του αμερικανικού ονείρου που τόσο χλεύαζε ο περιθωριακός «Τσινάνσκι» και που φούντωνε τη νεανική μου αμφισβήτηση προς το σύστημα…

Η υποτέλεια των Ελλήνων και το τρικ του αποπληθωρισμού

Δημήτρης Καζάκης

Ζούμε την μεγαλύτερη επιχείρηση μαζικής εξαπάτησης που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε ποτέ στη χώρα μας σε βάρος του ελληνικού λαού. Πάμε καλύτερα, είναι η επωδός. Μπορεί να μην έχουμε τελειώσει, αλλά πάμε καλύτερα. Δεν βλέπεις; Μας το λένε οι Ευρωπαίοι, αλλά και το ΔΝΤ. Οι αγορές μας δανείζουν. Δεν έχει καμιά σημασία ότι το πρώτο μνημόνιο του Μαΐου 2010 υποσχόταν ανάκαμψη από το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Δεν έχει καμιά σημασία αν από τότε έως σήμερα, οι εκθέσεις των αποικιοκρατών έβλεπαν την ανάκαμψη από το επόμενο έτος. Δεν έχει καμιά σημασία που ποτέ δεν επαληθευθήκαν. Ούτε βέβαια έχει σημασία το γεγονός ότι οι αγορές ήταν εκείνες που εξώθησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην κόλαση που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Άλλωστε ποιος θυμάται στην Ελλάδα; Ποιος απολογείται για τα ψέματα, τις ανακολουθίες και τις ολέθριες επιλογές του; Πάντως όχι οι κρατούντες και οι δελφίνοι της εξουσίας. Αρκεί να ισχυριστούν ότι έκαναν «λάθος» για να ξαναρχίσουν από την αρχή τα ίδια και τα ίδια. Αυτός ο ορισμός του παραλόγου για την ψυχιατρική επιστήμη, αποτελεί την πολιτική πραγματικότητα που βιώνουν γενιές και γενιές Ελλήνων.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΡΕ ?...

Τα παρακάτω δημοσιεύματα αναφέρονται σε «λεφτά». Σε λεφτά που υπάρχουν και, συνήθως, χάνονται ή κλέβονται. Ας τα διαβάσουμε προσεκτικά :

- Ποσό που ισούται με τα έσοδα από το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ ή με τη συνολική εξοικονόμηση πόρων από τις διαδοχικές μειώσεις στις συντάξεις, ήτοι 1,7 δισ. ευρώ, χάνει ετησίως το Δημόσιο από το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.

Τα ετήσια κέρδη των λαθρεμπόρων τσιγάρων και καυσίμων, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους" ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ (1,8 δισ.ευρώ) ή στη συνολική εξοικονόμηση πόρων από τις διαδοχικές μειώσεις στις συντάξεις από το 2011 και μετά (1,7 δισ.ευρώ). Επίσης, από τα στοιχεία προκύπτει ότι το τίμημα για τα κυκλώματα του λαθρεμπορίου που καταβάλλει κάθε νοικοκυριό μέσω περικοπών στις αποδοχές και φορολογικές επιβαρύνσεις, ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 500 ευρώ τον χρόνο.

Το Κίεβο ξεκίνησε στρατιωτική επίθεση και στη Μαριούπολη

 Οι στρατιωτικές δυνάμεις της κυβέρνησης του Κιέβου ξεκίνησαν την επιχείρηση καταστολής στη Μαριούπολη, στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ένοπλων ομάδων αυτοάμυνας των εξεγερμένων περιοχών.

«Αρχίσαμε να λαμβάνουμε μηνύματα για μαζική επίθεση στα σημεία ελέγχου που έχουμε στήσει στο δυτικό τμήμα της χώρας», δήλωσε εκπρόσωπός τους. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έπεσαν πυροβολισμοί και στο αεροδρόμιο της Μαριούπολης.

Νωρίτερα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν στη στρατιωτική επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Υγείας του Ντόνετσκ. Ο «υπουργός Εσωτερικών» του Κιέβου Αρσέν Αβάκοφ ανέβασε τον αριθμό σε 30, αλλά δεν υπήρξε επιβεβαίωση του αριθμού.

Μανωλεδάκης Θεόδωρος: Δύναμη Πολιτών Ν. Χαλκιδώνα- Ν. Φιλαφέλεια

Γεννήθηκα το 1957 στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου κατοικώ μέχρι σήμερα (Νέα
Μάδυτος). Κατάγομαι από τα Χανιά της Κρήτης.
Σπούδασα Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στα ΤΕΙ Πειραιά.
Εργάζομαι ως Μηχανικός στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 
Είμαι παντρεμένος με τη Τέτη Τσιατσούλη-Μανωλεδάκη ιδιοκτήτρια του κέντρου προσχολικής αγωγής " ΗΛΙΟΣ " και έχω μία κόρη μαθήτρια του 2º Λυκείου Ν. Φιλ/φειας.
Οργανώθηκα από μαθητής του Γυμνασίου στη ΠΑΜΚ και στη συνέχεια την ΠΑΣΠ και την ΠΑΣΚ και αντιστάθηκα σε κάθε κινητοποίηση της εξουσίας ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και τα εργατικά κεκτημένα.
Σε τοπικό επίπεδο έγινα μέλος στην Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, από όπου αποχώρησα το 1989 λόγω πολιτικών διαφωνιών μετά την πολιτική του μετάλλαξη.
Συνέχισα να ενεργοποιούμαι σε τοπικό, συνδικαλιστικό και κοινωνικό επίπεδο, στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς και σε συνεργασία με συντρόφους ανεξάρτητα από την κομματική τους ένταξη
.