Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η απόφαση του κόσμου...

Οι εκλογές έχουν κριθεί. Ο κόσμος έχει πάρει τις αποφάσεις του. Οριστικά και αμετάκλητα. Δεν αλλάζει ούτε αν ο Αλέξης Τσίπρας το χάσει, αφήσει μισό μούσι, φορέσει ζαρτιέρες και βάλει φτερά Ινδιάνου αρχηγού στο κεφάλι. Ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση, ο κόσμος έχει πρόχειρη στο μυαλό του την Κοντσίτα και θα ξεσπάσει σε επευφημίες. Τους ελάχιστους διστακτικούς
που έχουν απομείνει τάχα να αμφιταλαντεύονται τους έχει αναλάβει ο απύλωτος Θόδωρος Πάγκαλος. Διώχνει μακριά τους, και τον τελευταίο τους ενδοιασμό.

Ο κόσμος δεν περιμένει να του πουν οι Φαινάνσιαλ Τάιμς τι έγινε στις Κάννες. Ο κόσμος το ζει αυτό που έγινε στις Κάννες. Κι έφαγε πολύ, πάρα πολύ ξύλο στους δρόμους και πολλή, πάρα πολλή προδοσία γι αυτό που έγινε στις Κάννες. Δεν του χρειάζονται οι Φαινάνσιαλ Τάιμς, για να καταλάβει για ποιο λόγο ακριβώς το έφαγε το ξύλο και λούστηκε την προδοσία.
Ο κόσμος δεν περιμένει τα επείγοντα απομνημονεύματα του Αμερικανού πρώην υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, για να πληροφορηθεί τι σκέψεις γένναγε μέσα στο κεφάλι του ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν τις έκρυψε ποτέ τις σκέψεις του από τον κόσμο.

Ειρήνη Γκίνη, η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε από τον ελληνικό στρατό (ηχητικό ντοκουμέντο)

Η Ειρήνη Γκίνη, ή Μίρκα Γκίνοβα, ήταν μια από τις χιλιάδες γυναίκες που πήραν μέρος στους αγώνες του ελληνικού λαού τη δεκαετία του 1940. Κέρδισε μια θέση στην Ιστορία όχι τόσο με τη δράση της, όσο με το τραγικό της τέλος. Με απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Γιαννιτσών εκτελέστηκε στις 6 το πρωί της 26ης Ιουλίου του 1946 μαζί με άλλους έξι συναγωνιστές της στο χώρο του νεκροταφείου της πόλης. Ήταν η πρώτη εκτέλεση γυναίκας από τον ελληνικό στρατό. Ήταν επίσης μία από τις πρώτες αιματηρές εφαρμογές του περιβόητου Γ’ Ψηφίσματος που ακολούθησε τις εκλογές της 31ης Μαρτίου του 1946 και οδήγησε σε εκατόμβες κομμουνιστών.


Για χρόνια η μνήμη της Γκίνη επέζησε στην Ελλάδα μόνο προφορικά, μαζί με τις κρυφές κουβέντες για τα κομμένα κεφάλια ανδρών και γυναικών στις πλατείες, ως μια ακόμη ιστορία της αιματοβαμμένης δεκαετίας του 1940. Αλλά και σήμερα, όταν πια τα απομνημονεύματα και οι αναψηλαφήσεις εκείνης της εποχής έχουν γίνει πλήθος, η ιστορία της παραμένει σχετικά άγνωστη. Δε χρειάζεται να ψάξει κανείς πολύ για να βρει την αιτία. Η Γκίνη ήταν κομμουνίστρια, προερχόταν όμως από την ακατονόμαστη μειονότητα του βορειοελλαδικού χώρου και έδρασε πολιτικά στα πλαίσια τόσο της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, όσο και του ΝΟΦ. Ανήκε λοιπόν στο δύσκολο περιθώριο που δεν επιδέχεται εύκολη κατηγοριοποίηση, ούτε από τα αριστερά, ούτε από τα δεξιά κι έτσι παραμένει με έναν τρόπο στα αζήτητα της ελληνικής ιστορίας.

Δήμος Ζωγράφου: Γιώργος Κρητικός με τη "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ - Αγαπώ Ζωγράφου"

Για το  Πατιόπουλο και τον Ορεινό Βάλτο είναι συγχωριανός. Μας γνωρίζει όλους με τα μικρά μας ονόματα. Έχει επισκεφτεί πολλές φορές τα χωριά μας. Ήταν και είναι πάντα δίπλα μας σαν γιατρός, όποτε χρειάσθηκε.

Κόβει τη σύνταξη μεταναστών εργατών ο Σαμαράς

Όποια κι αν είναι η ερώτηση, ταξική αλληλεγγύη είναι η απάντηση

Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός υπόσχεται στους αγρότες που απασχολούν μετανάστες:
«Μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή στους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίες ως εποχιακοί.
(…) Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη. Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ…».

Ας γνωρίζουν οι αγρότες ότι την κομμένη ασφάλιση και την κουτσουρεμένη σύνταξη θα την επιλέξουν για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

«Ανοιχτή Πόλη» και αντιρατσισμός

Ένα από τα θέματα που οφείλει μια δημοτική παράταξη της Αριστεράς να έχει ψηλά στην ατζέντα είναι τα ίσα δικαιώματα για όλους και η υπεράσπιση των πιο αδύναμων στρωμάτων της

τοπικής κοινωνίας, ένα από τα οποία είναι οι μετανάστες. Η «Ανοιχτή Πόλη» στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απέδειξε ότι είναι μια παράταξη που βάζει πάνω από όλα τις ανάγκες του κόσμου της πόλης, ακόμα και εκείνων που δεν έχουν φωνή ούτε δικαίωμα ψήφου. Πολλές ήταν οι δράσεις και εκδηλώσεις που είχαν κέντρο τα δικαιώματα των μεταναστών. Eνδεικτικά θα αναφέρουμε κάποιες.

«Μετανάστες με Δικαιώματα – Πόλη με Κοινωνική Συνοχή»

18 ψηφίζουμε, 25 κερδίζουμε τη μάχη της Αθήνας

Όλα θα κριθούν εδώ, τώρα και από εμάς. Είναι η μοναδική ευκαιρία να κάνουμε πράξη όλα όσα έχουμε πει για την Αυτοδιοίκηση από τους ελεύθερους χώρους και τον πολιτισμό στις γειτονιές, τους συμμετοχικούς προϋπολογισμούς και τη δημόσια λογοδοσία, την στήριξη των μικρών καταστημάτων και των συνεταιρισμών μέχρι το άλλο μοντέλο δομής και λειτουργίας του δήμου και της πόλης που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών.

Του Τάσου Κορωνάκη

Μια εβδομάδα έμεινε μέχρι την πρώτη μεγάλη και κρίσιμη μάχη για τους δήμους και τις περιφέρειες σε όλη τη χώρα. Μάχη που πρέπει κι εμείς να πιστέψουμε πως θα ΄ναι νικηφόρα και θ΄ ανοίξει το παράθυρο της άνοιξης για τη μεγάλη ανατροπή και τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα.

Σ΄ αυτό το μικρό σημείωμα θα μείνω μόνο στη μάχη της Αθήνας. Από το 2006 μέχρι σήμερα κάναμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε να φανταστούμε όταν ξεκινούσαμε.

Βρεθήκαμε μαζί στους μεγάλους αγώνες, στις τοπικές αντιστάσεις, συμβάλαμε στην αλληλεγγύη, χτίσαμε μαζί με πολλα δημοτικά σχήματα μια νέα πρόταση για την Αυτοδιοίκηση. Σήμερα ήρθε η ώρα να νικήσουμε και ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά.

Ρένα Δούρου: «Υποψηφιότητα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς» – Συνέντευξη στο rebuke.gr

Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές, η δυναμική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου ,απαντά αποκλειστικά στις ερωτήσεις της Έλενας Φάκου για το rebuke.gr, δίνοντας το στίγμα της.

Σε μια χώρα που μέχρι πριν μερικά χρόνια οι γυναίκες ήταν στην πλειοψηφία τους αναλφάβητες, καταπιεσμένες και υποχρεωμένες σε συμβατικούς γάμους με αποκλειστική ενασχόλησή τους τα οικιακά, πόσο δυναμική νιώθετε που σπάτε τα στερεότυπα και διεκδικείτε πολιτικά αξιώματα τα οποία ανάγουν τη γυναίκα σε παράγοντα των κοινών δυναμώνοντας έτσι το ειδικό βάρος της θηλυκής παρουσίας στο κοινωνικό στερέωμα;

Κυρία Φάκου δεν αισθάνομαι ότι επιτελώ τόσο σπουδαίο έργο, όσο αυτό που περιγράφετε, ειδικά όταν γύρω μας υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που δίνουν αγώνες με επιμονή και υπομονή, «καθαρίζοντας» για πολλές από εμάς. Και αναφέρομαι στον υποδειγματικό αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι οι φίλες μας, οι μητέρες, οι αδελφές μας. Μας δίνουν λοιπόν το παράδειγμα: αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα της εργασίας. Αλλά σπάνε και το κλισέ της υποταγμένης γυναίκας εργαζόμενης. Και αυτό είναι σπουδαία υπόθεση, ειδικά σήμερα, στην Ελλάδα του 2014, την Ελλάδα των μνημονίων, της λιτότητας και της περιστολής των στοιχειωδέστερων δικαιωμάτων – που όλα τους πλήττουν πολλαπλά, ειδικά τις γυναίκες.

Κλαδευτήρας Χρήστος, Γιατρός, Χειρουργός-Αγγειολόγος με το "μαζί για την Πόλη μας"

Γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Ζει μόνιμα στα Άνω Ιλίσια από το 1987. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών. Φοίτησε στην ιατρική σχολή του Α.Π.Θ από το οποίο αποφοίτησε το 1982. Στρατιωτική θητεία, Αγροτικό Ιατρείο 1983-1984. Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής 1990.
Στο Παρίσι απέκτησε το δίπλωμα του European Board της Αγγειοχειρουργικής 1988.
Από το 1990 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα με Ιατρείο στην οδό Γρ. Αυξεντίου 26-28.

Ποτέ δεν έχουν ξαναγίνει τέτοιες ευρωεκλογές

 Του Γ. Δελαστίκ
Ποτέ δεν έχουν ξαναγίνει τέτοιες ευρωεκλογές. Από το 1979 που οι ευρωβουλευτές άρχισαν να εκλέγονται και όχι να διορίζονται από τις αντίστοιχες χώρες, πάντα οι ευρωεκλογές θεωρούνταν «της πλάκας». Κανένας δεν τους έδινε σημασία - και δικαίως.

Αυτό οφείλεται στο ότι το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο έχει πολύ λιγότερες εξουσίες από τη Βουλή π.χ. της... Μπουρκίνα Φάσο, του Μπενίν ή του Τουβαλού! «Νεκροταφείο ελεφάντων» αποκαλείται από την αρχή της ύπαρξής του. Εκεί έστελναν οι αρχηγοί των κομμάτων τους αποδυναμωμένους εσωκομματικούς αντιπάλους τους για να τους ξεφορτωθούν, να απαλλαγούν από αυτούς. Επαιρναν έναν καλό μισθό, αυτοπαραμυθιάζονταν με τους κλητήρες που φορούν... φράκο με κίτρινες αλυσιδίτσες. Εχουν μεγάλη πλάκα στην Ευρωβουλή!
Πολιτικές επιπτώσεις σοβαρότατες σε πανευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο θα έχουν όμως οι ευρωεκλογές που θα γίνουν σε δύο εβδομάδες. Πρώτη φορά! Οι λαοί των 28 κρατών-μελών της ΕΕ είναι βαθύτατα δυσαρεστημένοι με την πολιτική λιτότητας που ασκούν οι Βρυξέλλες κατ' εντολήν της Γερμανίας.

Γιατί δε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ξέρω από πού να το πρωτοπιάσω, γι’ αυτό θα παραθέσω ταεπιχειρήματά μου με τυχαία σειρά, φύρδην μίγδην.
Ξεκινάμε από τον Αρχηγό. Δεν έχει τελειώσει το Κολλέγιο Αθηνών,ούτε καν τη Σχολή Μωραΐτη, πράγμα που έχει ως προφανή συνέπειατα Αγγλικά του να είναι μέτρια. Άσε την προφορά του, αυτή είναι χάλια. Που θα βρει την ετοιμότητα, όταν του πει ο Σόϊμπλε κάνα Forget it Alexis, να του απαντήσει σθεναρά όπως έκανε ο Στουρνάρας; Έχω κι άλλα για τη γούνα του, είναι Παναθηναϊκός, δε φοράει γραβάτα, έχει τη γυναίκα του αστεφάνωτη, δεν έχει βαφτίσει τα παιδιά του και άλλα πολλά.
Είναι όλοι τους λαϊκιστές. Αντί να μιλάνε για τους αριθμούς και τους δείκτες, επιμένουν να μιλάνε για τους ανθρώπους. Αντί να ασχολούνται με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, τους απασχολεί το γεγονός ότι τριακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα. Αντί να εκτιμούν την τιτάνια προσπάθεια του Υπουργού Υγείας (που ούτε το όνομά του δε θέλω να λέω) να μεταρρυθμίσει τη δημόσια Υγεία, ασχολούνται με τα συντεχνιακά προνόμια των ασθενών και ισχυρίζονται ότι πεθαίνουν αβοήθητοι.

Καλλιόπη Παπαρούπα γιατί άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σαν Διευθύντρια Διοικητικού στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού





Το κράτος γίνεται συνένοχος σε ένα δουλεμπόριο . Συνέντευξη της Κωνσταντίνας Κούνεβα στην Ιωάννα Δρόσου

Τι εκπροσωπεί η υποψηφιότητά σας;

Θέλω να πιστεύω ότι η υποψηφιότητά μου εκπροσωπεί τον κόσμο της δουλειάς, τους ανθρώπους που πέφτουν θύματα εργοδοτικής βίας και αυθαιρεσίας, τους μετανάστες που υφίστανται διακρίσεις και ρατσισμό και στη δουλειά και στην καθημερινότητά τους, τους γονείς που μεγαλώνουν χωρίς σύντροφο τα παιδιά τους, γιατί ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώσεις μόνη ένα παιδί σε ένα περιβάλλον καθόλου φιλικό… Εκπροσωπώ πριν απ’ όλους τους χιλιάδες ανθρώπους που μου συμπαραστάθηκαν στην περιπέτειά μου. Ξέρω ότι ορισμένοι απ’ αυτούς ίσως βλέπουν στην υποψηφιότητά μου μια ευκαιρία συμβολικής «εκδίκησης». Εγώ προτιμώ έναν άλλο συμβολισμό: Όση βία κι αν χρησιμοποιήσουν εναντίον μας, πρέπει να σταθούμε όρθιοι, να επιβιώσουμε και να πείσουμε τους γύρω μας ότι το κακό δεν είναι ακατανίκητο.

Ποιες ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζετε;

Το πρώτο πράγμα που με παροτρύνει να συμπαραταχθώ είναι η ανάγκη να σταματήσει η καταστροφή που γίνεται στην κοινωνία και στα πιο αδύνατα τμήματά της από τα μνημόνια και από την πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Έπειτα, με συγκινεί η φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από μια εκλογική του νίκη στην Ελλάδα, να επηρεάσει τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό, αλλά η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ταρακουνηθούν οι άνθρωποι που κυβερνούν 500 εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, που μέσα από το γυάλινο κλουβί τους αντί να αντιμετωπίσουν τη δυστυχία και τη φτώχεια παίρνουν μέτρα που κάνουν τα προβλήματα σε όλη την ήπειρο ακόμη μεγαλύτερα.

O μεσολαβητής ισχύος

Η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαμορφωθεί ούτε από κομματάρχες ούτε από μεσολαβητές ισχύος. Αλλά το εύρος της, σε συνδυασμό με την προϊούσα αμορφία ενός κόμματος στα πρόθυρα της εξουσίας, έχει ανοίξει ορέξεις

Του Αριστείδη Μπαλτά

Ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσονται δύο στρατηγικές. Η πρώτη ξετυλίγεται με πάσα καθαρότητα: να συκοφαντηθεί αυτός σε όλα τα επίπεδα, με όλα τα μέσα, χωρίς ενδοιασμούς, με διαρκώς αυξανόμενη ένταση. Στόχος να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό περιθώριο.
Η δεύτερη είναι λιγότερο εμφανής γιατί υπερπηδά τους σημερινούς πρωταγωνιστές και σκοπεύει μακρύτερα. Στόχος να ενσωματωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σύστημα ως ακίνδυνος πόλος ενός δικομματισμού παλαιάς κοπής. Αν εμπεδωθεί η πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει από τα "κλασικά" κόμματα, ο στόχος θα έχει επιτευχθεί και το πολιτικό σύστημα θα ξαναβρεί μια ικανοποιητική νέα ισορροπία.

Πού θα μπορούσε να στηριχθεί η δεύτερη στρατηγική;

ΣΟΚ! Αυτόματες κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις χωρίς καμία προειδοποίηση

Χρέος

Έρχεται "ξαφνικός" θάνατος μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο...
Ταυτόχρονα θα υπάρχει και διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με το κτηματολόγιο, το Δημοτολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.

Μάλιστα, οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις επεκτείνονται και σε αλλά χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος, προθεσμιακές καταθέσεις.
Τα νέα "όπλα" για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

Η αυτόματη (on line) πρόσβαση των ελεγκτικών υπηρεσιών στα τρέχοντας υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων. Σε δεύτερη φάση οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση στα κατ΄ έτος παλαιά υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων.

Επέκταση πλήρους αυτοματοποιημένης διαδικασίας και ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για οφειλές έως 10.000 ευρώ με βάση το έτος και το είδος της οφειλής, επέκταση των e-κατασχετηρίων σε άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και απευθείας χρέωση για μικρού ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ , μέτρο το οποίο εξετάζεται ακόμη με την τρόικα.

Γιώργος Τζαμαλής. Ενας ακόμη Βαλτινός δραστηριοποιείται στο Δήμο Ζωγράφου


Σύλληψη Γ.Κούτρα, επικεφαλής της Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη‏

«Η δημοτική κίνηση Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή , δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, για τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφερόμενη στη σύλληψη του υποψηφίου Δημάρχου, τονίζει ότι: “Ο αυταρχικός και ρατσιστικός κατήφορος των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης δεν έχει τέλος! Σήμερα στη 1:30μμ η αστυνομία συνέλαβε τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την “Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή” Γιάννη Κούτρα. Το έγκλημά του ήταν ότι σταμάτησε όταν είδε αστυνομικούς να ελέγχουν με εξευτελιστικό τρόπο μετανάστες επαίτες και ζήτησε να μάθει το λόγο για τον οποίο γινόταν αυτό. Αυτοί του απάντησαν «δημοκρατικότατα» ότι αν δεν φύγει θα τον συλλάβουν για εξύβριση και απείθεια.

Ήδη τον έχουν μεταφέρει στο ΑΤ Λευκού Πύργου όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της πόλης σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας. Το περιστατικό φανερώνει για άλλη μια φορά πώς μεταφράζεται στην πράξη η ασυδοσία που έχει δώσει στην αστυνομία το δόγμα “νόμος και τάξη” του Δένδια και συνολικά της άθλιας κυβέρνησης των Μπαλτάκων. Όχι μόνο μεταχειρίζονται τους μετανάστες και τους κοινωνικά αποκλεισμένους σαν σκουπίδια, αλλά προσπαθούν και να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί κάθε αγωνιστή που τολμά να ζητήσει το λόγο όταν βλέπει ρατσιστικές συμπεριφορές.

Οι φίλοι υποψήφιοι, ανεξάρτητα απο παράταξη και συνδυασμό B. Θώδας: με "Ζωγράφου Μπροστά"

Βαλτινοί υποφήφιοι στο Δήμο Ζωγράφου: Ιουλία-Ελλη Καλαμπούκη-Κουτσουμπού με "Ζωγράφου Μπροστά"

Έπειτα από τις εικοσαετή θητεία μου στον τομέα της Υγείας αλλά και την πενταετή ενασχόλησή μου με τον Εθελοντισμό, θα ήθελα να δώσω έμφαση σε θέματα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, πιστεύοντας ότι αυτό είναι που οι πολίτες έχουν άμεση ανάγκη, αλλά είναι και ορατή η δουλειά του Δημάρχου και των στελεχών του.

Πλέον πρέπει να δοθούν ουσιαστικές λύσεις. Οι προτάσεις μου είναι οι εξής:
Εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που υπάρχουν στο Δήμο.
Αύξηση των κτιρίων των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνονται όλα τα παιδιά των πολιτών.
Να λειτουργήσουν κέντρα απασχόλησης των παιδιών για απογευματινές ώρες με δραστηριότητες όπως χορός, ζωγραφική, θεατρικά, μουσική.
Να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για τα κατοικίδια με ειδικές σακούλες για τις ακαθαρσίες.
Ίδρυση Φιλοζωικής Εταιρείας για τα αδέσποτα.
Να λειτουργήσει στο Δήμο πρωτοποριακό τμήμα που να μπορεί να καλύψει κάποιες ιατρικές – νοσηλευτικές ανάγκες ρουτίνας όπως: λήψη πίεσης ζακχάρου, κάποιες ενέσεις κτλ. αλλά και ανάγκες άστεγων ανθρώπων που δεν έχουν τα προς το ζειν καθώς επίσης και ανθρώπων που κακοποιούνται.

Βαλτινοί υποφήφιοι στο Δήμο Ζωγράφου: Παντιώρας Ευάγγελος με το "μαζί για την Πόλη μας"


Παντιώρας Ευάγγελος, απόστρατος αξιωματικός Λιμενικού Σώματος

Γεννήθηκε το 1954 στο Μενίδι Αιτ/νίας. Κατοικεί στου Ζωγράφου από μαθητής. Είναι συνταξιούχος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.
Στο Λιμενικό Σώμα συμμετείχε ενεργά στην Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, διατελώντας και γενικός γραμματέας του Δ.Σ.
Την περίοδο 1982-2006 υπήρξε μέλος και πρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου των εκ Μενιδίου Αιτ/νίας καταγόμενων και την περίοδο 1996-2000 διατέλεσε αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βάλτου Αιτ/νίας.
Παντρεμένος με τη Δήμητρα Παντιώρα, το γένος Σαλτού, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Παντελή, την Φωτεινή και τον Αντρέα.

Βελέτζα Στέλλα: Γιατί τη συναντάμε στους δρόμους σε κάθε κινητοποίηση

Αρχιτέκτων-Μηχανικός

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και μεγάλωσε στου Ζωγράφου όπου κατοικεί και εργάζεται ως αρχιτέκτων μηχανικός. Είναι μητέρα δύο παιδιών.
Συμμετέχει στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες από νεαρή ηλικία. Ενεργό μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου. Δραστήριο μέλος του «ΜΑΖΙ για την πόλη μας», από την ίδρυσή του, με ιδιαίτερη δραστηριότητα στα θέματα του περιβάλλοντος.

Η παρουσία Δούρου, Σακελλαρίδη στον δεύτερο γύρο, κλειδί για την εκλογική συντριβή της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Του Σπύρου Γουδέβενου

Ακούγεται στην πιάτσα, το υποννόησε και ο Θεοδωρικακος της GPO (όχι στον Πρετεντέρη, αλλά στο ηλεκτρονικό περιοδικό Newposter)ότι η μάχη των αυτοδιοικητικών σε Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής, θα κρίνει το τελικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, και το πόσο χαμηλά θα πάει η ακροδεξιά ΝΔ!

Η ΝΔ, εκλογικά ανίσχυρη στην Αττική, ενώ για να εξευμενίσει τους ψηφοφόρους της έβαζε την υποψηφιότητα Κουμουτσάκου, την ίδια ώρα έκλεινε το μάτι στον ΠΑΣΟΚΟ Σγουρό, αφήνοντας στελέχη της να συνεργαστούν μαζί του, με την ελπίδα ότι δεδομένου ότι θα αναμετρηθεί με την Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ, αθροιστικά στον δεύτερο γύρο (με τις δυνάμεις του αποκλεισμένου Κουμουτσάκου) θα υπερβούν τις αντίστοιχες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ!

Ένα κουτί γλυκά και μια κάλπη για την Αμφιλοχία

Σε μια εποχή ολοένα και εντεινόμενης κρίσης, τόσο της οικονομίας όσο και των θεσμών της πολιτικής, είναι υποχρέωση η συμμετοχή • είναι καθήκον η απόρριψη της λογικής της ανάθεσης. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί – και σίγουρα όχι με θετικά αποτελέσματα για τους απλούς ανθρώπους, αυτό το περιβόητο 99% του παγκόσμιου πληθυσμού – η κατάσταση εκείνη κατά την οποία η πολιτική πράξη εξαντλείται στο να αποτίθεται μια ψήφος σε μια κάλπη και στην, κατόπιν, επί 4 χρόνια βουβή ανοχή απέναντι προς όλους εκείνους οι οποίοι, δίχως όραμα και ενδιαφέρον, απλώς διαχειρίζονται μια εντολή διακυβέρνησης.
Αναντίρρητα, αποτέλεσμα αυτής της διαχείρισης είναι η τωρινή πραγματικότητα, το αβέβαιο μέλλον, η ανασφάλεια, το σκοτείνιασμα στα μάτια και τη σκέψη.
Απάντηση σε αυτό, δεν μπορεί να είναι απλά η προτροπή της καταψήφισης, του “μαυρίσματος” των μεν και της υπερψήφισης των δε, μόνο και μόνο γιατί οι πρώτοι απέτυχαν πολλάκις και οι άλλοι “δικαιούνται μια ευκαιρία”. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να υπάρχει η πιθανότητα αυτή η αλλαγή προτίμησης να λειτουργήσει προς όφελος των πολλών που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι να ξεκινήσει παράλληλα και μια διαδικασία εκ νέου πολιτικοποίησης των ανθρώπων, μια διαδικασία επανένταξής τους στις πολιτικές διαδικασίες παραγωγής ρεαλιστικών προτάσεων και υλοποίησης ενός σχεδίου που θα διακρίνεται από το σεβασμό στον Άνθρωπο, το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές. Για εμάς, ο Άνθρωπος είναι πάνω από τα κέρδη και τους αριθμούς και είναι η απάντηση στην οποιαδήποτε ερώτηση.

ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Διονυσίου: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Συμπαράταξη Δημοτών – Αγαπώ Ζωγράφου

Γεννήθηκε το 1988 και ζει στα Άνω Ιλίσια Ζωγράφου.
Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοματισμού και εργάζεται στη φαρμακευτική εταιρεία Boehriger Ingelheim
Εκπροσωπώντας την νεώτερη γενιά του Ζωγράφου αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό του Αντώνη Πέττα και να διεκδικήσει μια θέση ως Δημοτική Σύμβουλος Ζωγράφου.