Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μαύρο σε αυτούς που έκαμαν το χρέος τους.......


Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Αλ. Τσίπρας στο ευρω-ντιμπέιτ: Θέλουμε μια Ευρώπη χωρίς τρόικα και λιτότητα

Στην ανάγκη ενός ευρωπαϊκού «New Deal» αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάλογο των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, ως μια απάντηση στην ανεργία και τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο.
Θέλουμε μια Ευρώπη των λαών για την ενίσχυση της δημοκρατίας, είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που επίσης ρώτησε ευθέως τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «τι συνέβη στις Κάννες?»
Στο συζήτηση συμμετείχαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σούλτζ υποψήφιος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Γκάι Φερχόφσταντ απο τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, η Σκά Κέλλερ απο τους Οικολόγους και ο Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Συντόνισε η Ιταλίδα δημοσιογράφος Μόνικα Ματζόνι παρουσιάστρια και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού RAI News24. Η συζήτηση χωρίστηκε σε τρία μέρη με διαφορετική θεματολογία το καθένα. Κάθε υποψήφιος είχε στη διάθεσή του λίγα λεπτά προκειμένου να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του και μόλις 1 λεπτό για να απαντήσει στις ερωτήσεις .

NΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τις απολυμένες καθαρίστριες που παραμένουν μέχρι σήμερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Το δικαστήριο σύμφωνα με τις πληροφορίες έκανε δεκτή την αίτηση για ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης και διέταξε την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

πηγή: tvxs.gr

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Αλ. Τσίπρας στο ευρω-ντιμπέιτ

Στις επιπτώσεις των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής να μην τα ζήσει κανείς άλλος στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους άλλους υποψηφίους , ειδικότερα τους υποψηφίους που στηρίζονται από τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική ρωτώντας τους, αν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ιστορία επιτυχίας ή τραγωδίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν την αριστερά προκειμένου να σταματήσει η λιτότητα και να ξαναβρούμε τις δημοκρατικές αξίες.