Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!



Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο,
η οργή του λαού,
κυλάει πάνω απ' τα χωράφια,
ποιος τη σταματάει, ποιος τη σταματάει,
ποιος, ποιος τη σταματάει.

Κοιλάδα της Φουέντε Οβεχούνα,
το χέρι που σ' έσπερνε,
τον κεραυνό τώρα κρατάει,
ποιος το σταματάει, ποιος το σταματάει,ποιος, ποιος το σταματάει.

Αιώνες γονατισμένη από την πίκρα,
η ψυχή του λαού,
φτερούγες τώρα βγάζει κι ανεβαίνει,
ποιος τη σταματάει, ποιος τη σταματάει,
ποιος, ποιος τη σταματάει.

Αιώνες γονατισμένη από την πίκρα,
η ψυχή του λαού,
φτερούγες τώρα βγάζει κι ανεβαίνει,
ποιος τη σταματάει, ποιος τη σταματάει,
ποιος, ποιος τη σταματάει.

Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο,
η οργή του λαού,
κυλάει πάνω απ' τα χωράφια,
ποιος τη σταματάει,ποιος τη σταματάει,
ποιος, ποιος τη σταματάει.

Ακούστε τη Μπαλάντα του Ξεσηκωμού
με τη μοναδική Μαρία Δημητριάδη (Μουσ. Θ. Μικρούτσικος, εδώ).

http://gouts7470.blogspot.gr/2014/05/blog-post_17.html

Είμαστε Βαλτινοί : Βαγγέλης Παντιώρας με "Μαζί για την Πόλη μας"

Μαζί για την πόλη μας" Χάρης Παπαγεωργόπουλος

Γράψ'τα όλα”, λένε

Ξημερώνει. Νέα μέρα μπροστά και σαν δυναμικός άνθρωπος που είσαι, αφήνεις πίσω το χθες και ότι σ'αυτό σε πόνεσε ή σε δυσκόλεψε και ξεκινάς να πιάσεις το τώρα και το μέλλον. Άδραξε τη μέρα, λένε. Και ξεκινάς. Η ζωή συνεχίζεται, λένε...

Βρίσκεις το κουράγιο να δημιουργήσεις μέσα από ότι έχεις αναλάβει να ασχοληθείς. Κατά τη διάρκεια, σκέψεις έρχονται του χθες. Τις διώχνεις και συνεχίζεις. Πρέπει να το κάνεις, αλλιώς θα κολλήσεις και θα μείνεις στάσιμος, λένε.

Καθώς όμως ζεις μέσα στον κόσμο και όχι ερημίτης σε μια σπηλιά, έρχονται γενικές πληροφορίες που δεν μπορείς να αποφύγεις και αυτές οι πληροφορίες σου θυμίζουν το χθες που τόσο καλά άφησες πίσω. Μα τι επανάληψη είναι αυτή...;

Πνιγμένοι λαθρομετανάστες, εμφύλιοι, ρατσισμός, εκμετάλλευση, άστεγοι, με τους νεκρούς σε πρώτο πλάνο πάντα. Έτσι είναι η ζωή, λένε. Γράψ'τα όλα αυτά και συνέχισε, λένε.
Και συνεχίζεις.

Το Πατιόπουλο έχει τους δικούς του υποψήφιους για το Δήμο Ζωγράφου (Χρήστος Πισπιρίγγος, Βασιλική Στρακαντούνα, Νίκος Βουκελάτος, Κώστας Κατοίκος)

Χρήστος Πισπιρίγγος, με  ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ.  Ήταν ο ένας από τους δύο που ψήφισαν ΌΧΙ στο δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου, ο άλλος ήταν ο Παναγιώτης Μπουγάνης 
Βασιλική Στρακαντούνα, με ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΌΛΗ  ΜΑΣ. Όταν γεννήθηκε (και για πολλά χρόνια μετά)  το Ανοιξιάτικο ήταν στο Πατιόπουλο. Στην πραγματικότητα είμαστε ένα χωριό.
Βουκελάτος Νικόλαος, με ΖΩΓΡΆΦΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΠΌΛΗ.  Είναι γιος της Μαρίας Ζαπαντιώτη 
Κατοίκος Κωνσταντίνος, με ΖΩΓΡΆΦΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΠΌΛΗ.  Ο γιος του Παναγιώτη
 

Περί φόβου ο λόγος και που καταλήγει αυτός που τον πιστεύει και υποκύπτει στο άκουσμα του.

Εκλογές, το τέλειο παράδειγμα
Σε λίγες μέρες θα έχουμε εκλογές. Θα έχουμε όμως? Ήδη κάποιοι έχουν ξεκινήσει το παιχνίδι του ωμού εκφοβισμού. Το παιχνίδι αυτό ξεκινά με το ένα άκρο του να είναι ο απλός εκφοβισμός του στιλ, όποιοι βγουν πρώτοι εκτός από ΝΔ ΠΑΣΟΚ θα μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε μέχρι το άλλο άκρο του θα γίνουμε Ουκρανία η Συρία η ότι θέλετε εσείς, διαλέγετε και παίρνετε. Οι εκλογές είναι το κατεξοχήν παιχνίδι συμφερόντων. Τα συμφέροντα αυτά έχουν να κάνουν πρωτίστως με τις μεγάλες δυνάμεις και τι συμφέρει αυτές, οπότε και προσπαθούν να ευνοήσουν τις μελλοντικές καταστάσεις υπέρ τους.

Για τα μικρά και ανίσχυρα κράτη όπως το δικό μας η μόνη δυναμική που μπορεί να υπάρξει υπέρ του λαού για να αλλάξει μια κατάσταση έστω και για λίγο υπέρ του, είναι αυτή των εκλογών, μια μέρα ανά τέσσερα χρόνια. Αυτή είναι η δημοκρατία μας. Και όλα, μα όλα, γίνονται ώστε αυτή η μέρα να φέρει όσο το δυνατόν όφελος όχι στο λαό αλλά σε αυτούς που εκμεταλλεύονται το λαό. Με αυτό το σκεπτικό ότι θα ακούσετε μέχρι και την τελευταία μέρα πριν από τις εκλογές, από όποιον και αν το ακούσετε, έχει σκοπό τον επηρεασμό σας, είτε αυτός είναι θετικός υπέρ μιας υφιστάμενης κατάστασης είτε αυτός είναι αρνητικός.

Σε αυτό το κείμενο θα σταθώ μόνο σε ένα από τα όπλα εναντίον των πολιτών, όχι στα υπόλοιπα, αυτό το οποίο είναι και το πιο ισχυρό, αυτό που η δίδυμη αδερφή του λέγεται προπαγάνδα. Ο φόβος λοιπόν και η προπαγάνδα είναι δίδυμα αδελφάκια και πάνε χέρι - χέρι κυβερνούν εκ μέρους των ισχυρών πολλά μα πολλά χρόνια.

Γιώργος Τζαμαλής. Οι Βαλτινοί, οι Αιτωλοακαρνάνες στη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου

Οραματίζεται: Μια ανθρώπινη ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη, της γειτονιάς, της παρέας, της αλληλεγγύης.

Γεννήθηκε στη Λεπενού Βάλτου, και ζει στου Ζωγράφου. Οι Βαλτινοί και οι Αιτωλοακαρνάνες τον γνωρίζουμε σαν ενεργό μέλος των ετεροδημοτών της Αθήνας
Οι Αιτωλοακαρνάνες του Ζωγράφου , όπως και όλης της Αθήνας αγαπάμε τον τόπο που γεννηθήκαμε, που ζουν οι γονείς μας, τα ξαδέλφια μας, οι φίλοι μας, και παράλληλα αγαπάμε τον τόπο που εργαζόμαστε, που κατοικούμε, που ζούν και μεγαλώνουν τα παιδιά μας
Η δράση του Γιώργου στο φοιτητικό κίνημα, στις επαγγελματικές και επιστημονικές οργανώσεις του κλάδου του και η συμμετοχή του στις εκδηλώσεις των Αιτωλοακαρνάνων του Ζωγράφου και της Αθήνας είναι η εγγύηση της επιλογής μας για τη διοίκηση του Δήμου μας



Κοινωνική κατοικία: φιλανθρωπία ή δικαίωμα;

της Δήμητρας Σιατίτσα από τα Ενθέματα

Πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας για τους άστεγους: το ανακοίνωσε πομπωδώς ο πρωθυπουργός, πριν από λίγες μέρες, εξαγγέλλοντας τη λειτουργία ενός υπνωτηρίου 80 ατόμων στο κέντρο της Αθήνας. Το σοβαρότερο ζήτημα –πέρα από τον εμπαιγμό, την ασημαντότητα και τον προεκλογικό χαρακτήρα των εξαγγελιών– είναι ότι οι επιλογές προδιαγράφουν την πορεία που θα ακολουθήσει η όποια κοινωνική πολιτική κατοικίας. Καθώς διανύουμε μια περίοδο μετασχηματισμών και ρευστότητας, τα πρώτα βήματα, ιδιαίτερα σε ένα τόσο αδιαμόρφωτο πεδίο όπως η κοινωνική πολιτική κατοικίας και οι υπηρεσίες για αστέγους, είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς διαπλάθουν την αντίληψή μας και οριοθετούν τις κοινωνικές αξιώσεις για τον ρόλο του δημοσίου.

Όταν η φιλανθρωπία μετατρέπεται σε κοινωνική πολιτική του κράτους.

Τόσο στο αυτοδιοικητικό όσο και στο «κεντρικοπολιτικό» επίπεδο, εμπεδώνεται ένα μοντέλο και μια ρητορεία για θέματα κατοικίας που ανάγει τη φιλανθρωπία σε κρατική πολιτική, τους χορηγούς σε ρυθμιστές των κοινωνικών παροχών, ευτελίζοντας ταυτόχρονα τους όρους του σχεδιασμού και της εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής. Είναι ξεκάθαρο σε όσους ασχολούνται με τα ζητήματα στέγης, ότι στην παρούσα προεκλογική περίοδο οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται μόνο για επικοινωνιακά αξιοποιήσιμες εξαγγελίες, που δεν λαμβάνουν υπόψη τους την εμπειρία των υπηρεσιών και των οργανώσεων. Χωρίς να επενδύουν στις θεσμικές αλλαγές, τις μακροπρόθεσμες δομές και τους μηχανισμούς που απαιτούνται, εισάγουν στην ελληνική πραγματικότητα ένα ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης του ζητήματος των αστέγων.

Σταύρος Φυντικάκης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης με το συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

 
Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης.

Είναι παντρεμένος με την ποντιακής καταγωγής Πουλικίδου Ζωή και έχουν αποκτήσει μία κόρη την Ιωσηφίνα.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Κισσάμου (Καστελλίου).
Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις επιτυγχάνει στην Α.Β.Σ.Π όπου και φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα.
Διετέλεσε Τμηματάρχης του Υπουργείου Οικονομικών όπου διακρίθηκε για το ήθος του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Διαμένει από το 1985 στην περιοχή και είναι μόνιμος κάτοικος Παλλήνης.

Στους δύσκολους μνημονιακούς καιρούς που διανύουμε όπου ο "κοινωνικός αυτοματισμός" είναι στην ημερήσια ατζέντα της Κυβέρνησης, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Πεποίθησής του είναι ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σημερινή συγκυρία, μπορεί να αποτελέσει τον βασικό μοχλό στήριξης της χειμαζόμενης Ελληνικής κοινωνίας, από τις δυσβάκτακτες - βάρβαρες και αντιλαϊκές μνημονιακές Πολιτικές, με έναν Δήμο ανοικτό σε όλους, με συμμετοχή - διαφάνεια - αξιοκρατία - αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.