Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, αλλά η κυβέρνηση να παραιτηθεί αμέσως, αφού σήμερα κυβερνά χάρη σε αυτό το μπόνους

«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» – Οι όροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «ναι» στην απλή αναλογική που φέρεται να προωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Απίστευτο ελιγμό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και ειδικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που πρότεινε την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το πρώτο κόμμα.
Και μάλιστα, επιστρέφει με έναν εντυπωσιακό τρόπο την πρόκληση-πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για την κρίσιμη αυτή αλλαγή.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει μεν ότι αποδέχεται την κατάργηση του μπόνους, αλλά καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί αμέσως, αφού σήμερα κυβερνά χάρη σε αυτό το μπόνους, το οποίο μάλιστα δεν δικαιούται και για ένα επιπλέον λόγο: ότι είναι πια δεύτερο κόμμα στην ελληνική κοινωνία, με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών!

«Η δική μας θέση παραμένει σταθερή. Θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει bonus εδρών. Εάν τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν γνώμη και λένε ότι δεν χρειάζεται το bonus στο πρώτο κόμμα, «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα»: πρώτον, για να φέρουν το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή και, δεύτερον, για να παραιτηθεί η κυβέρνηση, διότι δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής και μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πούτιν ιδρύει την Ευρωασιατική Οικονομική Ένωση

Την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία ίδρυσης της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAWU). Την συμφωνία υπογράφουν την Πέμπτη οι Πρόεδροι της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν, στην πρωτεύουσα του τελευταίου, Αστάνα.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε προαναγγείλει ήδη την Ένωση, έχοντας χαρακτηρίσει την κατάρρευση της Σοβιέτικής Ένωσης ως την μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του 20ου αιώνα. Η επίσπευση της υπογραφής της συμφωνίας συνδέεται με την ουκρανική κρίση, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Ο Πούτιν παρουσιάζοντας το σχέδιο, ως το «αντίπαλο δέος» της ΕΕ, είχε προσπαθήσει να κερδίσει στο παρελθόν το Κίεβο. Στο τέλος του 2013, ο τότε Πρόεδρος, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το Κίνημα της Ευρώπης και τα όσα ακολούθησαν.

Τώρα οι Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν, μετά την τελωνειακή σύνδεση του 2010 ενισχύουν την ένωσή τους και πολιτικά. «Η Ρωσία, χωρίς τη δική της ταχείας αναπτυσσόμενης ομάδας ενσωμάτωσης δεν μπορεί να θεωρείται μεγάλη δύναμη», δήλωσε στην DW ο Αντρέι Σουζντάλτσες από το Business School HSE της Μόσχας, ενώ ο Βλάντιμιρ Ζαριχίν, από το Ινστιτούτο GUS, σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για την αναβίωση της σοβιετικής αυτοκρατορίας αλλά πολύ περισσότερο για τις προσπάθειες των συμμετεχουσών χωρών, που πορεύονται προς την οικονομία της αγοράς, να δημιουργήσουν ένα όσο το δυνατόν πιο μεγάλο και πιο αποτελεσματικό κοινό οικονομικό χώρο».

TΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα υποψηφίου για την προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής.
“Σύμφωνα με τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει το δικαίωμα να εγκρίνει, άρα και το δικαίωμα να απορρίψει, τον υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα του παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Σύμβούλιο.
Ζητήθηκε προεκλογικά από τους πολίτες της Ευρώπης να επιλέξουν ανάμεσα στους υποψήφιους που πρότειναν τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κόμματα. Ως υποψήφιοι, διεξαγάγαμε την προεκλογική μας εκστρατεία, αντιπαρατεθήκαμε και διεκδικήσαμε την ψήφο των ευρωπαίων πολιτών.
Η θέση μου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρέπει να προτείνει υποψήφιο για την Προεδρία της Επιτροπής, που δεν συμμετείχε σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Η θέση μου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να εγκρίνει υποψήφιο που δεν συμμετείχε σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

ΤΟ ΔΝΤ ΒΑΖΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Το ΔΝΤ στέλνει στην Ελλάδα τον Πήτερ Ράτκλιφ για να αναλάβει καθήκοντα επιτρόπου στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει σε δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ο επιτετραμμένος εμπειρογνώμονας του ΔΝΤ θα παρακολουθεί τη διαδικασία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων από 1-7-2014 και τη διαδικασία κρατικής εγγύησης μόνο της βασικής σύνταξης από 1-1-2015.

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου

«Με απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης στις 8-5-2014, ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ Peter Ratcliffe ορίστηκε Επίτροπος της Τρόικα στα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, μετά από συμφωνία της μνημονιακής κυβέρνησης και της Τριαρχίας των δανειστών! Τοποθετήθηκε ήδη σε πλήρως οργανωμένο γραφείο στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κύριο καθήκον του ειδικού εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ θα είναι η παρακολούθηση της διαδικασίας κατάργησης των επικουρικών συντάξεων με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος-βιωσιμότητας των Ταμείων από 1-7-2014, καθώς επίσης και η πιστή εφαρμογή του μνημονιακού νόμου (ν. 3863/2010), που ορίζει ότι από 1-1-2015 το κράτος θα εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη που ανέρχεται σήμερα στα 360 ευρώ.

Σαν σήμερα ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατέβασαν τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη!

Μια επέτειος πιο επίκαιρη από ποτέ για την Ελλάδα, καθώς σαν σήμερα πριν 73 χρόνια οι φοιτητές τότε Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία στις 30 Μαΐου 1941.

Ξημερώματα της 30ης Μαΐου 1941 και δύο 19χρονοι νέοι σκαρφαλώνουν στον Ιερό Βράχο και κατευθύνονται προς τον Παρθενώνα με στόχο να κατεβάσουν τη γερμανική σημαία του Γ' Ράιχ.
Είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης.
Ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας συλλαμβάνουν το παράτολμο σχέδιο ένα ανοιξιάτικο σούρουπο, όταν από το Ζάππειο αντίκρισαν την Ακρόπολη. Αποφασίζουν να το υλοποιήσουν, φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, αφού τυχόν αποτυχία σήμαινε θάνατο.

Εκθεση ΔΝΤ: Νέο δάνειο και παράταση των χαρατσιών...

Νέο δάνειο θα χρειαστεί η Ελλάδα (με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ως προς την λήψη νέων μέτρων) εκτιμά το ΔΝΤ, το οποίο ζητά και παράταση των "χαρατσιών" που... επιβαρύνουν τους φορολογούμενους (π.χ. εισφορά αλληλεγγύης), καταδεικνύοντας έτσι ότι ο φαύλος κύκλος των μνημονίων αποδεικνύεται ατελέσφορος και ότι η περιβόητη "επιστροφή στις αγορές" ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα.

Ειδικότερα, ένα "ναι, μεν..." (την αποδέσμευση της δόσης των 3,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα) και αρκετά "...αλλά" με κυριότερο την σύναψη νέου δανείου προς τη χώρα, θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου. Εκτός όμως του δανείου, θα περιλαμβάνονται και όλες οι εκκρεμότητες που θα τεθούν επί τάπητος κατά την διάρκεια των νέων συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας...
avgi.gr
 
 http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8489.html

Επιστολή της οικογένειας του Λάκη Σάντα

Τρία χρόνια απο το θάνατο του Λάκη Σάντα
«30 προς 31 Μαϊου 1941 υπεξαιρέθηκε η πολεμική σημαία της Βέρμαχτ, με το οικόσημο του Κάϊζερ και τον μισητό αγκυλωτό σταυρό – την σβάστικα – από τον ιερό βράχο του Παρθενώνα.
73 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη νύχτα αυτή όπου οι δύο νέοι φίλοι τότε, και συναγωνιστές αργότερα, έκαναν την πρώτη αντιστασιακή πράξη με τέτοια συμβολική αξία σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.
Ναι, ομιλούμε για τον Απόστολο Σάντα, που δυστυχώς στις 30 Απριλίου 2011 έφυγε από τη ζωή και τον Μανώλη Γλέζο που συνεχίζει τον αγώνα.
Τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το θάνατο του πατέρα μας. Όμως, ο Φασισμός ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ… ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Είναι γεγονός ότι τη νύχτα αυτή υπήρξαν δύο μεγάλοι συμβολισμοί.
Ο ένας ήταν το μίσος, η οργή, η «δήθεν ανωτέρα φυλή» που επέφερε τη βία μεταξύ των ανθρώπων, και το νόμο της ζούγκλας «ο δυνατότερος έχει δικαίωμα ζωής ο αδύναμος όχι» - όλα αυτά λοιπόν τα εξέφραζε με μία λέξη η σβάστικα! Το σύμβολο των Ναζί που πρέσβευαν μία από τις χειρότερες για το ανθρώπινο είδος θεωρίες: τον Εθνικοσοσιαλισμό. Διαιρεί τους λαούς και επιφέρει διχόνοιες, μίση, στο έπακρο τη βία, και ότι υπάρχει στη σκοτεινή πλευρά του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Φώτης Χριστόπουλος:Θέλω να συγχαρώ τον νέο Δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του

Τα συναισθήματα μου κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ήταν πολλά, έντονα και ανάμεικτα (πρώτη μου φορά, μετά από πολλές αναμετρήσεις στις οποίες έχω λάβει ενεργά μέρος) αλλά σήμερα ήρεμος και δυνατός θέλω να σας ευχαριστήσω για την στήριξη στο πρόσωπό μου αλλά και στην Κίνηση στην οποία συμμετέχω, και την συμμέτοχη σας στις εκλογές της 18 Μαΐου.
Θα σταθώ ιδιαίτερα στην κουβέντα ενός φίλου που βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο μου έσκυψε και μου ψιθύρισε « σε ταξίδεψα» ….Τι ωραία ευχή, σκέφτηκα και φαντάστηκα την παράταξη μας να εφαρμόζει από 1 Σεπτέμβρη το πρόγραμμά της.
Όπως όλα τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης μας έτσι και εγώ συνέβαλα στη δημιουργία του Προγράμματός μας και πίστεψα σε αυτό. Καλώ - και κάποιους προκαλώ - έστω και τώρα να δουν τις προτάσεις μας για την πόλη μας (αθλητισμό, πολιτισμό ,παιδεία, περιβάλλον, ανακύκλωση , κομποστοποίηση κ.α.), καταγράφοντας την αντικειμενική υπεροχή του.

Γαμώ το κεφάλι μου

ταν το 2012 η Ν.Δ. ήρθε πρώτη στις εκλογές, μένοντας εφτά μονάδες κάτω από το ρεκόρ ήττας του 2009, όχι μόνο πανηγύρισε, αλλά και ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα στα πεπρωμένα των Μνημονίων. Με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ που έχασε τριάντα μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές και της ΔΗΜ.ΑΡ. Το γεγονός ότι οι δυο τους μαζί, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, είχαν χάσει σαράντα περίπου μονάδες, δεν έπαιζε κανένα ρόλο. Ρόλο έπαιζε ποιος ήταν το πρώτο κόμμα και ποια πλειοψηφία κατασκευάστηκε στη Βουλή.
Ωραία; Ωραία και συνταγματικά. Δεν κοίταξε κανένας στα δόντια την πρωτιά της Ν.Δ., δεν ασχολήθηκε κανείς σοβαρά με το γεγονός ότι δυο κόμματα, ξεχαρβαλωμένα από τη λαϊκή ψήφο, συνασπίστηκαν για να επιβάλουν την πολιτική που καταδίκασε η λαϊκή ψήφος. Δεν απασχόλησε ούτε τον θεσμικά ευαίσθητο Βενιζέλο το μπόνους των πενήντα εδρών. Τσέπωσαν τις έδρες, έκαναν γαργάρα τις τραγικές εκλογικές τους απώλειες και έβαλαν μπροστά την υπογραφή του νέου Μνημονίου και την επιβολή των σκληρών μέτρων.

Στο κρατητήριο για 20 ώρες μαθητής από τις Φιλιππίνες με άδεια υπό έκδοση

Μαθητής της Γ’ Λυκείου, γεννημένος στην Ελλάδα, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων προκειμένου ο αξιωματικός υπηρεσίας να βεβαιωθεί ότι έχει άδεια παραμονής.

Ο νεαρός επέδειξε το διαβατήριό του και τα αποδεικτικά έγγραφα ότι η άδεια παραμονής του ήταν υπό έκδοση από το Δήμο Αθηναίων, ωστόσο, αυτά δεν κρίθηκαν αρκετά και ο νεαρός παρέμεινε στο κρατητήριο για περίπου 20 ώρες.
Σύμφωνα με το Έθνος, τον μαθητή σταμάτησαν λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης, ενώ πήγαινε προς το σπίτι του, δυο αστυνομικοί για τυπικό έλεγχο στοιχείων.

Ο νεαρός ανταποκρίθηκε επιδεικνύοντας το διαβατήριό του, αλλά οι αστυνομικοί τον πήραν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων. Μετά την προσαγωγή στο ΑΤ Αμπελοκήπων ο αξιωματικός υπηρεσίας του ζήτησε μετ’ επιτάσεως την άδεια παραμονής, η οποία όμως ήταν προς έκδοση από τον Δήμο Αθηναίων.