Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Η διαχρονική κοροϊδία του ... Έλληνα ψηφοφόρου!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Πολλές φορές στις διάφορες πολιτικές συζητήσεις οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τα αίτια που μας έφεραν στην δεινή θέση που βρισκόμαστε σαν λαός και σαν χώρα ακούμε την φράση κλισέ "εσείς τους ψηφίζατε οπότε έχετε την ευθύνη για τις συνέπειες των επιλογών σας".

Πραγματικά αυτό ...
έχει βάση ως γεγονός αλλά υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που κανείς από τους "σπουδαίους τηλεπαραθυράτους" αναλυτές (για ευνόητους λόγους) δεν το αναφέρει δηλ. τι επιλογές είχαμε και έχουμε μπροστά στην κάλπη;

Για μένα λοιπόν οι περισσότεροι κομματικοί σχηματισμοί που ζητούν κάθε φορά την ψήφο μας είναι δημιουργήματα "κάποιων" οι οποίοι κινούνται εδώ και χρόνια στο παρασκήνιο και στην πραγματικότητα είναι αυτοί που διαφεντεύουν την χώρα και τις ζωές μας.

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο Θάνος Μωραΐτης

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης με άρθρο του που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.
"Και για να μη κρύβομαι και εγώ – όπως πολλοί αγαπητοί μου σύντροφοι - απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει" αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του με τίτλο Ένα βήμα μπροστά».
Παράλληλα ο κ. Μωραΐτης κάνει λόγο για τρίτη συνεχόμενη ήττα, που αντί να "λειτουργήσει αφυπνιστικά για μια επανεκκίνηση της παράταξης σε όλα τα επίπεδα, βλέπουμε μια απόπειρα εφησυχασμού και μια εκτός τόπου και χρόνου θριαμβολογία".
"Δεν ανασυγκροτείς την μεγάλη κεντροαριστερά απλά υποδύοντάς την, στήνοντας μια καρικατούρα" τονίζει αναφερόμενος στην Ελιά και ζητά να γίνει ένα "ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης όπου όλα θα τεθούν από την αρχή".

Αντισυνταγματική παύση των εργασιών της ολομέλειας - τι σημαίνει το εσπευσμένο κλείσιμο της βουλής

Γιάννης Γκόβας

Με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής και την «κήρυξη της λήξης των εργασιών της Β’ Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου»,
θα συμβούν τα εξής:
Οι πρώην Πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος, ο πρώην και νυν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ε. Βενιζέλος και πλείστοι Υπουργοί και Υφυπουργοί των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις του Μνημονίου, του PSI, των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ κλπ, που σήμερα έχουν βουλευτική ή/και υπουργική ιδιότητα, θα κοιμούνται (και θα ψηφίζουν) πιο ήσυχοι, αφού θα μπορούν να ισχυρίζονται ότι παραγράφηκαν οι κατηγορίες που συνδέονται με τις δεκάδες δικογραφίες, που εκκρεμούν στη Βουλή προς εξέταση για την περίοδο 2009-2012, διότι, με το προεδρικό διάταγμα κηρύσσεται «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της επόμενης (από την περίοδο 2009-2012) βουλευτικής περιόδου» (άρθρο 86 Συντάγματος- Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών).

«Όχι πια βασιλιάδες» φώναξαν χιλιάδες Ισπανοί

Να μπει τέλος στη μοναρχία και η Ισπανία να γίνει αβασίλευτη δημοκρατία με δημοψήφισμα, ζήτησαν χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης και σε πολλές ακόμη πόλεις, πανηγυρίζοντας για την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος.

«Η Ισπανία, αύριο, θα είναι αβασίλευτη δημοκρατία», «Όχι πια βασιλιάδες, να γίνει δημοψήφισμα», «Οι Βουρβόνοι στις εκλογές», ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών, οι οποίοι κρατούσαν επίσης κόκκινες και μενεξεδιές σημαίες της Δεύτερης Δημοκρατίας του 1931.

Η πλατεία της Πουέρτα δελ Σολ ξεχείλιζε από κόσμο και η αστυνομία της Μαδρίτης, φοβούμενη για επεισόδια, απέκλεισε την πρόσβαση προς το ανάκτορο που απέχει μόλις 300 μέτρα.