Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η ομάδα αίματος των καθαρόαιμων Ελλήνων (Βασίλης Ραφαηλίδης* - 1987)

ΟΛΕΣ οι συγχύσεις στην Ελλάδα ξεκινούν από την αδυναμία μας να ξεχωρίσουμε τις έννοιες «έθνος» και «κράτος», που σε καμία περίπτωση δεν είναι συνώνυμα. 
Η λέξη έθνος είναι σανσκριτικής καταγωγής και, στην κυριολεξία, σημαίνει «ομαιμοσύνη», δηλαδή ομοιότητα του αίματος των ανθρώπων που ανήκουν στην ίδια φυλετική ομάδα.

Είναι φανερό, όμως, πως για να διατηρήσει» την «καθαρότητα» του αίματός της μια φυλή, και συνεπώς να λειτουργήσει σαν μια ευρεία οικογένεια, όπου όλα τα μέλη της θα είναι στενοί ή μακρινοί συγγενείς, πρέπει αυτή η φυλή να είναι καταρχήν ενδογαμική, δηλαδή τα μέλη της να παντρεύονται μεταξύ τους και οι επιμειξίες με αλλόφυλους να απαγορεύονται αυστηρά. Αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε πολύ κλειστές και πολύ πρωτόγονες κοινωνίες. Σήμερα, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν «καθαρές» εθνότητες, διότι δεν υπάρχουν κλειστές κοινωνίες.

ΕΙΝΑΙ αυτονόητο, πως κανείς νομοθέτης εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια δε θα μπορούσε να διαφυλάξει την «καθαρότητα» του αίματος μιας φυλής.

Άλλωστε, οι άνθρωποι δεν είναι άλογα ράτσας, ταγμένα στις ιπποδρομίες, ώστε να φροντίζουμε για την καθαρότητα του αίματός τους. Και ωστόσο, δεν έλειψαν ποτέ οι μικρόνοες που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο σαν ζώο, περιορισμένο σ' ένα οιονεί αναπαρα­γωγικό ιπποφορβείο. Και ο ρατσισμός είναι αυτό ακριβώς: Μια μεταφυσική και αυτόχρημα παρανοϊκή πίστη στην «καθαρότητα του αίματος της φυλής» -μια καθαρότητα που εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια ανήκει στην περιοχή του μύθου.

Αυτή η ολοφάνερα ανόητη πίστη, η τόσο διαδεδομένη ωστόσο, μας κάνει να νομίζουμε πως ο «χόμο σάπιενς» έχει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμα, προκειμένου να γίνει όντως σοφός. Και εν πάση περιπτώσει, απ' τον «χόμο. σάπιενς» πρέπει να αποκλειστούν εξαρχής οι ρατσιστές, που εδώ σε μας πήραν το ψευδώνυμο «εθνικόφρονες». Που σημαίνει «άνθρωποι που φρονούν – σκέφτονται – εθνικά». Αλλά για να σκέφτεσαι εθνικά πρέπει να σκέφτεσαι… αιματολογικά. Δηλαδή, πρέπει να πιστεύεις πως το αίμα σου έχει μια ειδική ποιότητα, οπωσδήποτε καλύτερη απ” την ποιότητα οποιουδήποτε άλλου που ανήκει σε άλλη… ομάδα (εθνικού) αίματος.

Κόσμος πάει και έρχεται…



Ένα δεκαπενθήμερο μετά τις ευρωεκλογές και λίγα 24ώρα ή ακόμα και ώρες πριν το ανασχηματισμό (μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και αύριο), στο κυβερνητικό στρατόπεδο πυκνώνουν οι διεργασίες και παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Κόσμος «πάει και έρχεται»…

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με τους «επιφανέστερους» εκπροσώπων των μεγάλων γαλάζιων «τζακιών», παζαρεύοντας και μοιράζοντας κυβερνητικά αξιώματα, προκειμένου να διατηρήσει τις εσωκομματικές «ισορροπίες». Στη «μυστική» σύσκεψη με την Ντ. Μπακογιάννη – προφανώς ενημερώθηκε η οικογένεια Μητσοτάκη – για τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού. Στη «τυχαία» συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο Σαμαράς εισέπραξε τις «διαβεβαιώσεις» ότι δεν θα υπάρξουν «αντιδράσεις» από την πολυπληθή κοινοβουλευτική ομάδα των «Καραμαλικών» βουλευτών, ενόψει του ανασχηματισμού. Την ίδια ώρα, συνεργάτες του πρωθυπουργού, προετοιμάζουν το έδαφος για τον προσεταιρισμό στελεχών και ψηφοφόρων που βρίσκονται «δεξιά» και «ακροδεξιότερα» της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένης και της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», ώστε να μην πάει χαμένο και το «έργο»Μπαλτάκου.

Η αγιοσύνη του χρήματος

Του Κωστή Μουδάτσου

Είναι το χρήμα η εκκλησία
με αποδόσεις στην λειτουργία,
είναι αγίοι οι κερδοσκόποι
και οι προφήτες σπεκουλαδόροι...

Λόγια της φτώχιας κανοναρχούνε
κι οι ρασοφόροι τα ευλογούνε
η σωτηρία στα κινδυνώδη
για της πατρίδας τα ιδεώδη....

Με τους συμμάχους συνομιλίες
με τα λαμόγια συνωμοσίες
οι ξένοι έχουν ανησυχία
και οι φαμίλιες καχυποψίες

Ήρθαν συμβούλοι της Γερμανίας
και τροϊκάνοι μετ' ευσεβείας...

Ο πρώτος πάλι νόμους διαβάζει
να γίνει θαύμα ξανά προστάζει
ο υπουργός του θα τον θαυμάζει
μα ο λαός μας τώρα τον κράζει..

Μείνανε πάλι λόγια της πείνας
κι έρχεται όμως κρύος ο μήνας
για τα παιδιά μας κάτι να βρούμε
όλοι στους δρόμους, πρέπει να βγούμε!!!!
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8717.html

Τα χρώματα της ίριδας


Σπύρος Γεωργάτος

Καθώς καθιζάνει ο μετεκλογικός κονιορτός, το πολιτικό τοπίο εμφανίζεται πιο σύνθετο και πιο αινιγματικό από το προεκλογικό. «Σεισμικές αναταράξεις» στη ΔΗΜΑΡ, διαλυτικά φαινόμενα στους ΑΝ.ΕΛΛ., συζήτηση περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, οι πρώτες αντιρρήσεις και αντιπαραθέσεις στο «Ποτάμι» κι ένα ΚΚΕ που ... φεύγει «κατά την εφαπτομένη» από την ομάδα της Ευρωαστεράς. Δεν είναι και λίγα για ένα 26.5% που πήρε –παραμένοντας στάσιμος- ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ισχύει το γνωστό από την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»: πρέπει να τρέχει κανείς με όλη του τη δύναμη για να μπορεί να παραμένει στην ίδια θέση!

Νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ; Μα τί ερώτηση είναι αυτή; Είπαμε, η Νίκη είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα εκλογικό ποσοστό και κρίνεται από το ισοζύγιο των ευνοικών και των αρνητικών συσχετισμών πριν και μετά τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν προώθησε αποφασιστικά τις θέσεις του, άλλαξε σε κάποιο βαθμό τους πολιτικούς δείκτες και, κυρίως, αύξησε τη ρευστότητα του πολιτικού τοπίου. Εν τούτοις, η κυβέρνηση κέρδισε κάποιο χρόνο ζωής και έχει πλέον τη δυνατότητα να οργανώσει τις αντιστάσεις και την αντεπίθεσή της, με στόχο τη ματαίωση των βουλευτικών εκλογών την άνοιξη του 2015 που θα μπορούσαν να γίνουν με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.