Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ισπανία: Άκυρες οι απολύσεις των εργαζομένων της Coca Cola

Η ισπανική δικαιοσύνη δικαίωσε την Παρασκευή τους εργαζόμενους της Coca-Cola Iberian Partners (CCIP) και διέταξε την επαναπρόσληψη των 821 απολυμένων, ακυρώνοντας παράλληλα το σχέδιο ομαδικών απολύσεων της εταιρείας.
Η Coca Cola της Ισπανίας έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης έχει κλείσει συνολικά τέσσερα εργοστάσια στη χώρα και ειδικότερα στην Μαδρίτη, τη Μαγιόρκα, την Αλικάντε και στις Αστουριές. Η Coca-Cola αποφάσισε να συγχωνεύσει τα συνολικά οκτώ εργοστάσιά της στην Ιβηρική Χερσόνησο σε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης που θα τροφοδοτεί με αναψυκτικά την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Η εταιρεία σχεδίαζε την απόλυση 1.190 εργαζόμενων. Οι απολύσεις 821 εργαζομένων είχαν ήδη ανακοινωθεί. Το δικαστήριο διέταξε την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν και την καταβολή των μισθών που δεν τους έχουν δοθεί.

Μάνος Χατζιδάκις

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

«Αδιαφορώ... για την δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.

Πιστεύω... στο τραγούδι που μας αποκαλύπτει και μας εκφράζει εκ βαθέων, κι όχι σ' αυτό που κολακεύει τις επιπόλαιες και βιαίως αποκτηθείσες συνήθειές μας.

Περιφρονώ... αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα "επώνυμους" πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένους συνομήλικους, τη σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία καθώς και την κάθε λογής χυδαιότητα.

Έτσι κατάφερα να ολοκληρώσω την τραυματισμένη από την παιδική μου ηλικία προσωπικότητα, καταλήγοντας να πουλώ "λαχεία στον ουρανό" και προκαλώντας τον σεβασμό των νεοτέρων μου μια και παρέμεινα ένας γνήσιος Έλληνας και Μεγάλος Ερωτικός».

Τίναξε στον αέρα το ΔΝΤ όλα όσα λέει η κυβέρνηση Σαμαρά


Γιώργος Δελαστίκ

Εκθεση-βόμβα ήταν αυτή του ΔΝΤ! Δεν άφησε τίποτα όρθιο από τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ! Μόλις είδαμε τι γράφει, καταλάβαμε αμέσως γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ικέτευσε και πέτυχε τελικά να αναβληθεί για τέσσερις ημέρες η δημοσιοποίησή της ώστε να προηγηθεί ο ανασχηματισμός της περασμένης Δευτέρας και να «θαφτεί» όσο το δυνατόν πιο βαθιά η έκθεση του ΔΝΤ από τα μέσα ενημέρωσης. Από πού να πρωτοαρχίσει κανείς. Πρώτο πρώτο είναι το «θανάσιμο» χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει για τον επόμενο χρόνο, το 2015. Λείπουν 12,6 δισεκατομμύρια ευρώ, λέει το ΔΝΤ! Περίπου δηλαδή όσα λέει και η ΕΕ ότι λείπουν, η οποία τα υπολογίζει σε 12,3 δισεκατομμύρια. Πού θα βρεθούν;

Ο Σόιμπλε το λέει και το ξαναλέει με κάθε ευκαιρία, μήνες τώρα: η Ελλάδα πρέπει να πάρει νέο δάνειο από την ΕΕ, ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων! Νέο δάνειο όμως σημαίνει και νέο Μνημόνιο, άρα νέα αντιλαϊκά μέτρα! Νέα μείωση των συντάξεων, νέα μείωση των μισθών, νέα περικοπή κοινωνικών παροχών, νέα αύξηση της φορολογίας, νέα χαράτσια. Δεν κάνει όμως μόνο διαπιστώσεις το ΔΝΤ. Κάνει και συστάσεις, έχει απαιτήσεις. Ποιες είναι οι σημαντικότερες από αυτές που αφορούν τους εργαζόμενους; Πρώτη, η απελευθέρωση των απολύσεων. Να απολύει δηλαδή ο εργοδότης όσους θέλει, όποια στιγμή θέλει, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν! Να απολύει ακόμη και όλους (!) τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του και να τους αντικαθιστά με άλλους που θα δέχονται να εργαστούν με τα μισά λεφτά.

Ο Ουκρανικός Στρατός έριξε εμπρηστικές βόμβες λευκού φωσφόρου στο Σλαβιάνσκ


Θυμίζουμε ότι το Ισραήλ έριχνε βόμβες λευκού φωσφόρου στη Γάζα απ όπου είναι και η φώτο

Διαφορετική εικόνα είδαν στην πόλη τους οι κάτοικοι του Σλαβιάνσκ. Ο Ουκρανικός Στρατός, σε συνέχιση των καταστροφικών και τυφλών χτυπημάτων του, προχώρησε στη ρίψη εμπρηστικών βομβών. Και όπως αναφέρουν ΜΜΕ και μάρτυρες στην περιοχή αυτές μπορεί να βόμβες φωσφόρου…

«Σύμφωνα με τους εκπροσώπους Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντόνμπας σήμερα τη νύχτα ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε την περιφέρεια του Σλαβιάνσκ και περίχωρο της περιοχής τη Σεμιόνοβκα με βόμβες φωσφόρου. Μαζί με πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων «Γκραντ» και βλήματα όλμων οι στρατιωτικοί χρησιμοποίησαν τα απαγορευμένα σε όλον τον κόσμο πυρομαχικά φωσφόρου. Μετά από μια ώρα των βομβαρδισμών η τοπικές αρχές πήραν την απόφαση για άμεση εκκένωση της πόλης.