Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

"Βρώμικο ‘89" ή όταν το ΚΚΕ κυβέρνησε με… Ν.Δ.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ηταν σαν σήμερα, 1η Ιουλίου, αλλά πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Ηταν 1η Ιουλίου 1989, όταν η Ελλάδα εμβρόντητη άκουγε κάτι, μια μεγάλη είδηση, που την έκανε να μην πιστεύει στ' αυτιά της: θα σχηματιζόταν κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το... ΚΚΕ!!! Ο Χαρίλαος Φλωράκης, ηγέτης τότε του ΚΚΕ, είχε συμφωνήσει με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από την προηγούμενη νύχτα ακόμη και τη σύνθεση της κυβέρνησης, η οποία ορκίζεται την επομένη, 2 Ιουλίου 1989, με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζαννετάκη. Σκοπός της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΚΚΕ είναι να παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Χ. Φλωράκης νομίζει ότι αν ο Α. Παπανδρέου μπει φυλακή ή πεθάνει εξαιτίας του βαρύτατου καρδιακού προβλήματος που έχει, ο «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου» που έχει φτιάξει με το ΚΚΕ Εσωτερικού του Λεωνίδα Κύρκου (το οποίο έχει μετονομαστεί σε Ελληνική Αριστερά - ΕΑΡ) θα γίνει... αξιωματική αντιπολίτευση! Το σύστημα έχει «δουλέψει» τον Χ. Φλωράκη και με «στημένες» δημοσκοπήσεις, οι οποίες εμφανίζουν τον Συνασπισμό να παίρνει μέχρι και 23%, από 9,89% που είχε πάρει το ΚΚΕ συν 1,84% του ΚΚΕ Εσωτερικού στις βουλευτικές εκλογές του 1985.

Ταμήλος: Το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, μπορείς να ζήσεις και σε χωριό με λάμπες

Επιχειρηματολογία που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι ρήτορες της αρχαιότητας επιστράτευσε ο βουλευτής της ΝΔ Μιχαήλ Ταμήλος, για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό καθώς παλαιότερα οι άνθρωποι επιβίωναν και χωρίς αυτό.
«Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπόν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό» είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Απάντηση στο βουλευτή Τρικάλων που φαίνεται να πεθύμησε μια πιο βουκολική ζωή, έδωσε ο Στέλιου Κούλογλου που βρισκόταν στο πάνελ: «Αν το σχέδιο της Νέας Ελλάδας είναι να πάμε όλοι στις στάνες και να ζούμε οικολογικά, εντάξει το καταλαβαίνω» είπε.
http://amvrakia.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9080.html

Γήπεδο ΑΕΚ "Αγιά Σοφιά": Μια άλλη προσέγγιση

Του Μιχάλη Γρηγοριάδη

Aφορμή για το κείμενο αυτό δόθηκε από τη Συνδιάσκεψη της Βόρειας Αθήνας και την καταδίκη για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, κυρίως τις επιθέσεις ομάδων «αγανακτισμένων πολιτών» κατά κατοίκων που προσπαθούν να διαβουλευτούν για την επίλυση του προβλήματος «Γήπεδο της ΑΕΚ», αλλά και τις προσωπικές επιθέσεις και απειλές κατά της πρόσφατα εκλεγμένης νέας δημοτικής αρχής υπό τον Άρη Βασιλόπουλο.

Ενώ το ψήφισμα είχε σωστές αρχές για τις άδικες επιθέσεις στη εκλεγμένη δημοτική αρχή με τον Άρη Βασιλόπουλο, φτάσαμε στο άλλο άκρο, δηλαδή μια αρνητική προσέγγιση με άρνηση παραχώρησης οιασδήποτε έκτασης του Άλσους για την κατασκευή του γηπέδου στο όνομα μιας περιβαλλοντικής ευαισθησίας, αλλά και αντίληψης «στυλ κορμοράνου»!..

Παρά τις εκκλήσεις στελεχών της Γραμματείας Βόρειας Αθήνας ότι επίκειται σύσκεψη προκειμένου να συμφωνηθεί η τελική λύση του κόμματος, η πλειοψηφία της συνδιάσκεψης προέκρινε «όχι σε όλα» για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος χωρίς να προτείνει κάποια λύση.