Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Νόμος είναι η νομή του πλουτοκράτη.

Το μέρος της άρχουσας τάξης που κυβερνά την Ελλάδα, την κυβερνά διά της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Αυτό το μέρος της άρχουσας τάξης, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή (κι ολοκληρώθηκε μετά το τέλος του Εμφυλίου), ουδέποτε εμφάνισε τη φιλοδοξία για τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την πορεία της χώρας, αλλά αντιθέτως επέλεξε σχέσεις εξάρτησης από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και υποτέλειας στις επιλογές τους.

Για το μέρος αυτό της άρχουσας τάξης η Ελλάδα υπήρξε εργαλείο πλουτισμού της ίδιας και των επικυρίαρχων προστατών της. Σήμερα αυτή η σχέση έχει φθάσει στο ζενίθ για τους πλουτοκράτες που νέμονται τη χώρα και στο ναδίρ για τον λαό της.

Υπήκοη σε αυτήν την ξενόδουλη ολιγαρχία είναι μια ελίτ χατζατζάρηδων που με σοβαροφάνεια διεκπεραιώνει μιαν προπαγάνδα χωρίς την οποία η Ελλάδα θα ήταν αδύνατον να σκλαβωθεί σε τέτοιο βαθμό και, βεβαίως, να παραμείνει σκλάβα.

“Δεν πουλάω!”

Λένε ότι άμα ξεπουλήσουν τα πάντα θα μειωθεί η ένταση της λιτότητας. Θα έρθει η «ανάπτυξη». Λένε ότι ξεπουλώντας στρατηγικούς τομείς θα μειώσουν το χρέος, και μάλιστα τη στιγμή που στερούν έσοδα και κέρδη από το Δημόσιο για να τα χαρίσουν απευθείας στους κεφαλαιοκράτες. Η απάτη είναι αυταπόδεικτη. Αλλά πάμε στην ουσία:
Παρατήρηση πρώτη: Αν το ξεπούλημα είναι «αναπτυξιακό» και «φιλολαϊκό», γιατί η Ελλάδα δε γνώρισε καμία φιλολαϊκή ανάπτυξη, παρά τις Ούλεν, τις Πάουερ, τις Πεσινέ, τους Τομ Πάπας, τους Ωνάσηδες, τους εθνικούς εργολάβους, τους εθνικούς προμηθευτές και τους εθνικούς «νταβατζήδες», που της πίνουν το αίμα από συστάσεώς της;

Παρατήρηση δεύτερη: Το καπιταλιστικό κράτος είναι παρακολούθημα των μονοπωλίων. Το καπιταλιστικό κράτος τα πιάνει από τις ιδιωτικές «Ζήμενς». Το καπιταλιστικό κράτος τα βάρη των ιδιωτικών «Λίμαν Μπράδερς» στις ΗΠΑ, των ιδιωτικών «Μπάνκια» στην Ισπανία, των ιδιωτικών τραπεζών στην Ελλάδα, τα φορτώνει στο δημόσιο ταμείο. Και από εκεί στην πλάτη των λαών.
Εφόσον, λοιπόν, ο λεγόμενος δημόσιος τομέας του καπιταλιστικού κράτους δουλεύει για λογαριασμό των ιδιωτών, από πού προκύπτει ότι το ολικό ξεπούλημά του στους ιδιώτες θα είναι υπέρ του λαού και όχι εις βάρος του λαού, όπως συνέβαινε με το έως τώρα μερικό ξεπούλημά του;

Άρης Βασιλόπουλος, δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Νούμερο 1 ζήτημα, να διασφαλίσουμε τη Δημοκρατία στην πόλη μας

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης Άρης Βασιλόπουλος μιλά στον Δρόμο για την επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων, θέτει ως πρώτο θέμα τη διασφάλιση της δημοκρατίας και εξηγεί τις πραγματικές διαστάσεις της αντιπαράθεσης.

Στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας εξελίσσεται μια «κόντρα» η οποία ξεφεύγει από τα σύνορα της πόλης. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης Άρης Βασιλόπουλος μιλά στον Δρόμο για την επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων, θέτει ως πρώτο θέμα τη διασφάλιση της δημοκρατίας και εξηγεί τις πραγματικές διαστάσεις της αντιπαράθεσης, που δεν είναι ανάμεσα στους κατοίκους και τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά ανάμεσα στα συμφέροντα μιας πόλης και επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν ως ασπίδα τους οπαδούς.

Είναι καιρός τώρα, που έχουν δημιουργηθεί πολλές «αναστατώσεις» στη Ν. Φιλαδέλφεια, γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Αισθάνεστε ότι είστε δήμαρχος ενός δήμου που τελεί υπό την κατοχή μιας συμμορίας;