Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Εσένα ο Κύκλωπας θα σε φάει τελευταίο. Και με “ομαλότητα”…



Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση εξελέγη με το δίλλημα «ομαλότητα ή δεν θα έχετε ευρώ». Και έκτοτε ο ένας στους δυο Έλληνες ψάχνει στην τσέπη του και δεν βρίσκει ούτε φραγκοδίφραγκο. Εξελέγη με δίλλημα «ομαλότητα ή δεν θα έχετε καύσιμα». Και έκτοτε σε ημερήσια βάση σε 1.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις κόβεται το ρεύμα και 9 στους 10 Έλληνες δεν έχουν πετρέλαιο θέρμανσης. Εξελέγη με δίλλημα «ομαλότητα ή δεν θα έχετε φάρμακα». Και έκτοτε ένας στους τρεις παππούδες στερείται τα φάρμακά του γιατί δεν μπορεί να τα πληρώσει….

Τώρα, λοιπόν, που η Δημοκρατία των επιστρατεύσεων επανέφερε την… ομαλότητα, ας έχουμε το θάρρος να το ομολογήσουμε. Ναι, κύριοι της κυβέρνησης: Ο στόχος κάθε λαϊκής κινητοποίησης, ο στόχος κάθε απεργίας, είναι να αμφισβητήσει την «ομαλότητά σας».

Που σημαίνει ότι επιδιώκει - πράγματι - να προκαλέσει πρόβλημα. Αλλά σε ποιους; Στην «κοινωνία», απαντά η κυρία Βούλτεψη ομού μετά του «κοινωνικά ευαίσθητου» Γεωργιάδη. Όποιος διαμαρτύρεται, όποιος απεργεί, τότε επιτίθεται στην «κοινωνία». Έτσι έλεγε πριν από τον Γεωργιάδη και ο Κεδίκογλου. Όποιος αρνείται την εξόντωσή του είναι «αντικοινωνικός». Έτσι έλεγε πριν από τον Κεδίκογλου και ο Πεταλωτής και πριν από τον Πεταλωτή ο Πρωτόπαππας…