Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ατελείωτο μακελειό αμάχων στην Γάζα



Τουλάχιστον τους 41 φτάνουν οι νεκροί πλέον από τις ασταμάτητες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανταπόκριση του Al Jazeera από την περιοχή.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τετάρτη πως τραυματίστηκαν περισσότερα από 300 άτομα από τις εκατοντάδες ισραηλινές επιθέσεις. Παλαιστίνιοι μαχητές συνέχισαν να από την πλευρά τους να εξαπωλύουν όλμους και ρουκέτες στο Ισραήλ, με κάποιες από αυτές να φτάνουν μέχρι και το Τελ Αβίβ, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί θύματα.
Σύμφωνα με ανταποκρίσεις από την περιοχή, κάποιες από τις ισραηλινές επιθέσεις είχαν ως στόχο το σπίτι ενός διοικητή των Ταξιαρχιών Κασάμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Τα θύματα και τα στοιχεία τους όμως παραμένουν άγνωστα. Σε μία άλλη επίθεση ανατινάχθηκε το σπίτι του Χαφέζ Χαμάντ, ηγέτη της στρατιωτικής πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ. Σκοτώθηκε μαζί με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τους γείτονες και τους υπαλλήλους του νοσοκομείου.

8-7-1876 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΛ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Aρκάς νομικός και κοινωνιολόγος, από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας. Διετέλεσε δύο φορές πρωθυπουργός (1924 και 1932) και θεωρείται από τους πρωτεργάτες της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας.

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1876 στην Τρίπολη. Ήταν γιος του εκπαιδευτικού και πολιτικού Παναγιώτη Παπαναστασίου από το Λεβίδι Αρκαδίας και της Μαριγώς Ρογάρη – Αποστολοπούλου. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 1899. Συνέχισε τις σπουδές του στα πανεπιστήμια Χαϊδελβέργης, Βερολίνου, Λονδίνου και Παρισίων (1901-1907), στην κοινωνιολογία, στη φιλοσοφία και τα οικονομικά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία επηρεάστηκε από τις σοσιαλιστικές και συνεργατικές ιδέες.