Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Να είμαστε καλά, να αγοράζουμε όπλα από τους δανειστές

απο τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη

Κι εσύ μισθωτέ, που έχασες το 30% του μισθού σου κι εσύ συνταξιούχε, που σε λίγο θα παίρνεις 360 ευρώ κι εσύ άνεργε, που θα παραμείνεις άνεργος μέχρι το 2021 κι εσύ απόφοιτε του ΑΕΙ, που ξεβράστηκες στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές, όλοι εσείς οι καταραμένοι του Μνημονίου, να ξέρετε ότι δεν θυσιαστήκατε ασκόπως. Επέσατε θύματα αδέρφια εσείς, χάρη σε σας όμως εσώθη η πατρίς. Χάρη σε σας παρέμειναν ακέραιες οι αμυντικές δαπάνες μας, για να ‘χουμε γιαταγάνια και καριοφίλια να πολεμάμε τους εχθρούς που απλώνονται ολούθε. Κι αυτά τα «τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια, τα σπαθιά/ να τα κάνουμε τρακτέρια να οργώνει η εργατιά» να τα αφήσετε κατά μέρος, γιατί θα βγει η Βούλτεψη και θα σας πειτουρκοπροσκυνημένους. Θα τραγουδήσει και το «Σαν βγαίνει ο Χότζας στο τζαμί» προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της.Ευτυχώς που υπάρχει ο ευπατρίδης γ.γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Ράσμουσεν και ακούγεται κι καμιά καλή κουβέντα για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα», είπε ο Ράσμουσεν, «παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, διατηρεί τις αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ της».

Δεκάδες έφεδροι στρατιώτες στο Ισραήλ αρνούνται να συμμετάσχουν στον άδικο πόλεμο

Η ανακοίνωση της ισραηλινής αντιπολεμικής οργάνωσης Yesh Gvul (“Υπάρχει ένα όριο”)
Ενώ το Κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ δολοφονεί αδίστακτα αμάχους στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη επιδιώκοντας τη διαιώνιση της Κατοχής και της κυριαρχίας του, το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταρσιτικό Κίνημα λέει «ΟΧΙ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ!».


Και μάλιστα αυτό το υπερήφανο και γεμάτο ανθρωπιά «ΟΧΙ» διατυπώνεται μέσα στον Στρατό και ενάντια στην ακροδεξιά και κτηνώδη κυβέρνηση Νετανιάχου.

Είναι ένα ακόμη ΟΧΙ στα κοράκια του Ισραήλ από τους έφεδρους στρατιώτες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «YESH GVUL»:

9χρονο κορίτσι σε δημοπρασία στο Αφγανιστάν!

Η φωτογραφία από το Αφγανιστάν συγκλονίζει. Το κοριτσάκι μόλις εννέα χρονών έχει κρύψει το πρόσωπό του με τα χέρια του από ντροπή. Είναι η η φωτογραφία από την “δημοπρασία” του!
Η φωτογραφία προέρχεται από το facebook . Και δημοσιοποιείται λίγες μέρες μετά από την είδηση ότι η γνωστή τραγουδίστρια Μαντόνα πούλησε ένα πίνακα του Γάλλου ζωγράφου Φερνάν Λεζέ,προς 7 εκτομμύρια δολάρια προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την εκπαίδευση θηλέων στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Χρειάζονται πολλά περισσότερα στο Αφγανιστάν μέχρι να φθάσουμε στα σχολεία για τα κορίτσια.

100 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 700 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ Αίμα και δάκρυα ξανά στη Γάζα

Η ιστορία επαναλαμβάνεται στη Γάζα ως... τραγωδία. Τις σκηνές τις έχουμε ξαναδεί: γονείς να θρηνούν πάνω από τα παιδιά τους, σπίτια κατεστραμμένα, φέρετρα σκεπασμένα με παλαιστινιακές σημαίες, πλήθη διψασμένα για εκδίκηση, και μια περιοχή να βυθίζεται ξανά, για πολλοστή φορά, στο χάος του πολέμου.

Ο τραγικός πατέρας κρατά στην αγκαλιά το βλαστάρι του που σκοτώθηκε τόσο άδικα από πυραυλική επίθεση του Ισραήλ.

Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και χθες, το Ισραήλ είχε πλήξει περισσότερους από 1.000 στόχους στη Γάζα (μια έκταση μόλις 365 τετραγωνικών χλμ. όπου ζουν στοιβαγμένοι περίπου 1,8 εκατ. άνθρωποι).

Από την πλευρά της, η Χαμάς είχε εκτοξεύσει στο ίδιο διάστημα περισσότερες από 540 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, το οποίο ωστόσο προστατεύεται από ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με αποτέλεσμα να μετράει μόνο υλικές ζημιές και τραυματισμούς. Oπως συμβαίνει λοιπόν «παραδοσιακά» στο μέτωπο της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης, οι απώλειες είναι «δυσανάλογες» και βαραίνουν κυρίως τους Παλαιστινίους που μέχρι χθες θρηνούσαν τουλάχιστον 100 νεκρούς και σχεδόν 700 τραυματίες από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Υπερασπιζόμενο την τακτική του, το Τελ Αβίβ υποστηρίζει πως μεταξύ των νεκρών είναι «δεκάδες τρομοκράτες».

"Αποφασίζομεν και διατάσσομεν" στη Βουλή, με διαδικασία-παρωδία

Με διαδικασία – παρωδία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν ότι δεν συγκεντρώθηκαν 120 υπογραφές βουλευτών που ζητούν δημοψήφισμα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Την απόφαση έλαβε το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, αν και δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Απείχαν από την συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές. Από την αντιπολίτευση συμμετείχαν ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης παρέστη, αλλά δεν μίλησε.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης σε παρέμβασή υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας "συνολικά απέτυχε να δημιουργήσει ένα κλίμα πολιτική ανωμαλίας για ένα θέμα στο οποίο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού πιστώνει την κυβέρνηση ότι έχει δίκιο". Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρόταση για δημοψήφισμα γιατί ήθελε τον "μουντζούρη", αλλά δεν ήθελε τη μουντζούρα.