Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

«Κάηκε» η Μύκονος! Τρελό πάρτι μιας... εβδομάδας του Βασίλη Μηλιώνη (της Energa- Hellas Power) στην Ελλαδάρα της χλιδής και τη απέραντης φτώχειας

Τα φορτηγά με τις σαμπάνιες, τα νοικιασμένα πολυτελή τζιπ και οι ρεζερβέ ξαπλώστρες στην παραλία - Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa- Hellas Power ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ευχαριστήσει τους εκλεκτούς του καλεσμένους

Τέσσερις πολυτελείς βίλες των 2.500 ευρώ τη βραδιά, τέσσερα θηριώδη τετράτροχ
α με κόστος 7.500 ευρώ την εβδομάδα, ένα φορτηγό ανεφοδιασμού εκλεκτών αλκοολούχων ποτών, προσωπικός σεφ και ρεζερβέ πρώτη ξαπλώστρα- κύμα για τριάντα καλεσμένους του στα πανάκριβα μπιτς μπαρ-ρεστοραντ του νησιού.

Δεν πρόκειται για τις απαιτήσεις κάποιου σταρ του διεθνούς τζετ σετ.
Είναι τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται για να οργανώσεις το καλύτερο πάρτι γενεθλίων της ζωής σου. Αρκεί βέβαια να έχεις τη δυνατότητα να ξοδέψεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Και στη προκειμένη περίπτωση, το τιμώμενο πρόσωπο, ο ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο της Energa- Hellas Power, κύριος Βασίλης Μηλιώνης φαίνεται πως δεν φείδεται χρημάτων προκειμένου να περάσει καλά αυτός και οι περίπου 30 καλεσμένοι του. Αν και έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ωσότου γίνει η δίκη (είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του) αυτό δεν τον εμπόδισε να έρθει στο νησί των ανέμων «για τα καλύτερα γενέθλια της ζωής του», όπως υποσχέθηκε στους στενούς του φίλους.

Σαν σήμερα... 13 Ιούλη 1944: Η μάχη της Αμφιλοχίας



http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/07/13-1944.html

ΔΕΗ, ένα λαϊκό μέγαρο

του Στάθη

--Η χώρα σκοτώνει το θηρίο της. Οχι η χώρα -ποια χώρα άλλωστε- αλλά τα ανδρείκελα που την κυβερνούν υπό τις διαταγές των γκαουλάιτερ που την ξεσχίζουν. Μεγάλη υπόθεση για την Ελλάδα υπήρξε η ΔΕΗ! και μ’ έναν τρόπο την αγαπούσαμε.

«Υπάρχει αγάπη στην οικονομία;» θα πει κανείς, συναισθήματα στις παραγωγικές σχέσεις; στις επιχειρήσεις; - θα το πει, αν έχει αδειάσει η καρδιά του.

Η ΔΕΗ υπήρξε η μεγάλη μηχανή που έβαλε μπροστά την ανάπτυξη της χώρας μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο πόλεμο - μια Δημόσια Επιχείρηση
που η νικήτρια Δεξιά εκείνης της εποχής (1950) υπό το κράτος άλλων προτεραιοτήτων (τότε) του μεταπολεμικού κόσμου (όπου οι φιλοδοξίες και οι αγώνες των λαών καθιέρωναν ή απαιτούσαν κοινωνικό κράτος) έδινε στη νεότευκτη επιχείρηση

Πολιτική κίνηση από διαγραμμένους και αποχωρήσαντες του ΚΚΕ Διαφωνούντες

Πολιτική Κίνηση με την ονομασία «Κίνηση Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας» συγκρότησαν οι αποχωρήσαντες και διαγραμμένοι από το ΚΚΕ,καταλογίζοντας στην ηγετική ομάδα του Περισσού ευθύνες για την πορεία του κόμματος και κάνοντας λόγο για αλλοίωση των χαρακτηριστικών του.

Οι διαφωνούντες του ΚΚΕ πραγματοποίησαν στην Αθήνα πανελλαδική σύσκεψη και ενέκριναν την πολιτική διακήρυξης της Κίνησής τους, στην οποία αναφέρουν: «Δεν είμαστε άγνωστοι, δεν είμαστε μεσσίες, δεν ισχυριζόμαστε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια κι ότι έχουμε όλες τις λύσεις». «Είμαστε κομμουνιστές. Προερχόμαστε από το ΚΚΕ και βρεθήκαμε έξω από αυτό -είτε γιατί διαγραφήκαμε είτε γιατί αποχωρήσαμε- παρά τη θέλησή μας. Γιατί δεν σιωπήσαμε. Γιατί δεν θελήσαμε στο όνομα του κόμματος, των συμβόλων και της σφραγίδας του τιμημένου και ιστορικού ΚΚΕ να παραδώσουμε την ουσία. Να απαρνηθούμε τις αρχές, την ιστορία, την ιδεολογία και τα ιδανικά που μας στράτευσαν σ’ αυτό. Να το βλέπουμε να καταστρέφεται και να μεταλλάσσεται και να μην κάνουμε τίποτα». Παράλληλα, σημειώνουν πως «τις ίδιες σκέψεις και αγωνίες με μας ενστερνίζονται χιλιάδες κομμουνιστές και λαϊκοί αγωνιστές μέσα και έξω από το ΚΚΕ».