Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ;

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Πριν από δυο Κυριακές η «Real News» είχε ένα πολύ κατατοπιστικό ρεπορτάζ. Το ρεπορτάζ μιλούσε για τις πλουσιοπάροχες οικονομικές απολαβές που εισπράττουν τα «golden boys» της τρόικας, όπως για παράδειγμα ο κ.Τόμσεν, του οποίου οι ετήσιες αποδοχές (απαλλαγμένες από φόρο εισοδήματος) ανέρχονται ετησίως στα 242.000 ευρώ…

Καθόλου ευκαταφρόνητος και ο μισθός του εκπροσώπου της Κομισιόν στην τρόικα, του κ. Ματίας Μορς, ο οποίος για το θεάρεστο έργο του λαμβάνει μηνιαίως περί τα 15.000 ευρώ…

Όσο για τους τεχνοκράτες της τρόικας, αυτούς που ανά τρίμηνο έρχονται και μας… επιβλέπουν, οι μηνιαίες αποδοχές τους φτάνουν μέχρι και τα 10.000 ευρώ…

Νομίζουμε ότι είναι χρήσιμο να διευρύνουμε αυτόν τον κατάλογο.

Koυτσούμπας: Ετοιμάζουν απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Λαΐκή συμμαχία ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές

Με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, συναντήθηκε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Το αίτημα για τη συνάντηση ήταν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε την αντίθεση του ΚΚΕ ενάντια στις απολύσεις, τη δήθεν αξιολόγηση και κυρίως ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, όλο τον ελληνικό λαό, θα πρέπει άμεσα το επόμενο διάστημα, να δώσουν μια σημαντική μάχη, μια πολιτική – κοινωνική μάχη για το μέλλον των ίδιων των εργαζομένων, αφού η κυβέρνηση προχωρά σε νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα εντείνουν τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ξεκίνησε η χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στην Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, έδωσε εντολή να ξεκινήσει η χερσαία επέμβαση στην Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το Reuters, η επέμβαση έρχεται ύστερα από την απόφαση να συνεχιστεί η επιχείρηση "Προστατευτική Αιχμή". Εδώ και μέρες το Ισραήλ είχε γνωστοποιήσει πως εξετάζεται αυτή η εκδοχή και για αυτό διατηρούσε σε ετοιμότητα περίπου 40.000 στρατιώτες.

Σκοπός, όπως ανακοίνωσε το Ισραήλ, είναι να καταστραφούν όλα τα υπόγεια τούνελ που έχει φτιάξει η Χαμάς για να περνά σε ισραηλινό έδαφος. Υποστηρίχθηκε ότι δεν στοχεύουν σε ανατροπή της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει η ισλαμιστική οργάνωση. Εκείνη βέβαια με την σειρά της είπε πως οι εισβολείς θα πληρώσουν το τίμημα της επέμβασης.

Αυτόπτες μάρτυρες ήδη από τα πρώτα λεπτά της επέμβασης ανέφεραν ότι από παντού ακούγονται βομβαρδισμοί και εκρήξεις. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις του πεζικού, τεθωρακισμένα, σώμα του μηχανικού, το πυροβολικό, ενώ θα υπάρχει συνδρομή από την αεροπορία και το ναυτικό.

Το μουντιάλ του Ισραήλ

Ένα αιχμηρό σκίτσο για την κατάσταση στη Γάζα από τον Γιάννη Δερμεντζόγλου για τον Ελεύθερο Τύπο.

Σ. Σακοράφα στην Ευρωβουλή: Διαλέξτε ένα μόνο από τα εγκλήματα του Ισραήλ και τιμωρήστε το


 Όταν το θάρρος έχει άρωμα γυναίκας τότε όλος ο κόσμος μυρίζει όμορφα..
Σοφία Σακοράφα στην Ευρωβουλή:
«Ως Παλαιστίνια υπήκοος καταθέτω έκκληση και πρόκληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Παλαιστίνη δεν έχει ανάγκη από ένα ακόμη ψήφισμα. Διαλέξτε ένα από τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ. Τις παράνομες φυλακίσεις; τις εκτοπίσεις;, τους εποικισμούς; …).
Όποιο θέλετε! Και ας δεσμευτούμε σαν Ε.Ε. να εφαρμόσουμε όλες τις κυρώσεις που προβλέπουν οι Διεθνείς συνθήκες, έως ότου το Ισραήλ να συμμορφωθεί.»
«Κύριοι συνάδελφοι, ας μην γελιόμαστε. Μήτρα όσων συμβαίνουν στην Παλαιστίνη είναι η ισραηλινή κατοχή και η πλήρης ατιμωρησία του Ισραήλ για τα εγκλήματα που κάνει κατ'εξακολούθηση μισόν αιώνα τώρα».