Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΟΜΠΑΜΑ-ΜΕΡΚΕΛ-ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑ'Ι'ΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΝΟΒΟΡΩΣΙΑΣ

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΛΑ'Ι'ΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ 
Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (5/9)Ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι κυρώσειςσε βάρος της Ρωσίας για τη στάση που τηρεί στο θέμα της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, συμφώνησαν σήμερα κατά τη σύνοδο κορυφής της λυκοσυμμαχίας τουΝΑΤΟ, οι ηγέτες των πέντε ισχυρότερων κρατών - μελών του.
Οι Ομπάμα, Κάμερον, Ολάντ, Μέρκελ και Ρέντσι συναντήθηκαν με τον Ουκρανό πρόεδρο, ΠέτροΠοροσένκο, στο περιθώριο της συνόδου και -σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου- επανέλαβαν ότι ''καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία, και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να πληρώσει η Ρωσία αυξημένο κόστος για τις ενέργειές της''.
Ο Ολάντ επανέλαβε επίσης ότι το συμβόλαιο για την παραγωγή ελικοπτεροφόρων πλοίων Μιστράλγια λογαριασμό της Ρωσίας δεν έχει σπάσει, όμως η παράδοσή τους στη Μόσχα θα εξαρτηθεί επίσης από τις εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται στο διπλωματικό πεδίο, στον απόηχο της πρότασης ειρήνευσης των 7 σημείων που κατέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, Β. Πούτιν, και ενόψει της συνάντησης της Παρασκευής (5/9) στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου συμμετέχουν απεσταλμένοι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ: ΠΟΙΟΣ “ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ” ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ;

 Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Ένα ακόμα φρικιαστικό βίντεο με τον απαγχονισμό και δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου από τους Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» κάνει από χτες το γύρο του κόσμου.
Επειδή η φρίκη είναι πολύ μεγάλη για να αντέξει κανείς να βλέπει την υποκρισία να κρύβεται πίσω από τις οιμωγές και επειδή τα γνήσια δάκρυα πρέπει να διαχωρίζονται από εκείνα των κροκόδειλων, υπενθυμίζουμε:
Η φωτογραφία είναι από τη συνέντευξη του τότε συμβούλου του Κάρτερ, κατόπιν του Κλίντον και αργότερα του Ομπάμα, του Μπρζεζίνσκι, στο περιοδικό «American Interest» (τεύχος Μάης - Ιούνης 2008). Το περιοδικό κυκλοφόρησε με τίτλο που καθιστά περιττό κάθε σχολιασμό: «Θα το ξαναέκανα! Μιλώντας για το Αφγανιστάν με τον Ζίγκμπνιου Μπρζεζίνσκι».

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε το περιοδικό υπάρχουν δύο πρωταγωνιστές. Ο δεύτερος, εκείνος με τον οποίο συνομιλεί ο εκ των «μάγων της αμερικανικής διπλωματίας» Μπρζεζίνσκι, δεν είναι άλλος από τον νεαρό τότε Οσάμα Μπιν Λάντεν! Αυτός είναι, ο Μπιν Λάντεν είναι, που εικονίζεται να εκπαιδεύει στα όπλα τον Μπρζεζίνσκι στην φωτογραφία που έχει ημερομηνία 3 Φλεβάρη 1980 και είναι τραβηγμένη στο Κίμπερ του Πακιστάν, σε συνοριακό φυλάκιο με το Αφγανιστάν.
Όπως βλέπουμε, ο Μπρζεζίνσκι ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ως επικεφαλής και οργανωτής των μουτζαχεντίν - που εμπνευστής τους ήταν ο Μπρζεζίνσκι - τελούσαν σε αγαστή συνεργασία.

O ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται, δεν τροποποιείται, δεν εξωραϊζεται: ακυρώνεται στην πράξη

 
της Κατερίνας Κνήτου

Οι επιστρατεύσεις, οι «διαθεσιμότητες» (απολύσεις), οι περικοπές των συντάξεων και των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, τα καθημερινά όλο και πιο βάρβαρα μέτρα, δεν έχουν τέλος. Η κυβέρνηση έχει κάνει επάγγελμα τον εκβιασμό του λαού στο όνομα του success story και του περίφημου πρωτογενούς πλεονάσματος.
Η αντισυνταγματική και ανάλγητη φορολογική καταλήστευση της πλειοψηφίας της κοινωνίας, που ξεκίνησε το 2011 με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, της έκτακτης εισφοράς και του ειδικού τέλους ακινήτων σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τη φοροδοτική τους ικανότητα, ακόμη και σε εκείνους που ήταν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας, λέγαμε τότε ότι παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και αναλογικότητας, καθώς και την αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου. Παρόλα αυτά, το ΣτΕ είχε κρίνει συνταγματικό το ΕΕΤΗΔΕ (πρόγονο του ΕΝΦΙΑ) για λόγους δημοσίου συμφέροντος ως έκτακτο φόρο: ως απόλυτα προσωρινό μέτρο, που θα πρέπει να καταργηθεί μετά από πάροδο δύο ετών εφαρμογής του.

Η κυβέρνηση παρέκαμψε αυτή την απόφαση, μετονομάζοντας το ΕΕΤΗΔΕ σε ΕΕΤΑ, και επιβάλλοντας τη συνέχιση της είσπραξης του «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.