Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

«Ενάντια στην κυβέρνηση της καταστροφής»: Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 10/10

Kάλεσμα σε ενωτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, «ενάντια στη ψήφο εμπιστοσύνης μιας απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και με αίτημα την άμεση προσφυγή στις κάλπες», διακινείται μέσα από τα social media
Την Τετάρτη θα αρχίσει πιθανότατα η συζήτηση στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία.
Για την ημέρα της ψηφοφορίας είναι το κάλεσμα – πρωτοβουλία μέσα από το FB, το οποίο αναφέρει:
“Τώρα είναι η ώρα,τώρα επιβάλλεται!Η κυβέρνηση της καταστροφής πρέπει να φύγει,απαιτούμε εκλογές τώρα!

Την Παρασκευή 10 Οκτώβρη-ημέρα που είναι η ψηφοφορία εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση στην Βουλή-κάνουμε κάλεσμα σε όλο τον λαό στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα απαιτώντας από την κυβέρνηση έστω και τώρα να σεβαστεί την θέληση του ελληνικού λαού και να πάει άμεσα σε εκλογές.

Πελετίδης: Δωρεάν η σίτιση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης ανακοίνωσε δωρεάν σίτιση για τα παιδιά που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ειδικότερα, για το θέμα ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής:
«Το πρόβλημα τη κάλυψης των αναγκών στην προσχολική αγωγή, εξακολουθεί να είναι oξυμένο και στην πόλη μας.
Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης με τη συναίνεση της ΚΕΔΕ, για την επιπλέον εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, για τη φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς δεν αλλάζει την κατάσταση.
Και στην Πάτρα εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών μένουν εκτός Παιδικών Σταθμών. Συγκεκριμένα, από περίπου 2.000 αιτήσεις, ικανοποιήθηκαν μέχρι τώρα οι 1.063.
Η Δημοτική Αρχή από τις πρώτες μέρες, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα για τα νέα ζευγάρια, αλλά και για το ίδια τα παιδιά να μένουν έξω από την προσχολική αγωγή, εξάντλησε ό,τι περιθώριο είχε, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Ο Προϋπολογισμός λέει την αλήθεια!


Όσο κι αν το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε χτες είναι εικονικό, καθώς το πραγματικό του περιεχόμενο θα το δούμε στην τελική του μορφή σε δυο περίπου μήνες, εντούτοις οι προβλέψεις που περιλαμβάνει είναι αποκαλυπτικές της φιλοσοφίας της κυβερνητικής πολιτικής που ισοδυναμεί με αέναη συνέχιση και βάθεμα της καταστροφικής λιτότητας.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση μιλάει για «ανάπτυξη» μειώνει κατά επιπλέον 300 εκατ. ευρώ τις Δημόσιες Επενδύσεις. Ενώ μιλά για «ελαφρύνσεις» μονιμοποιεί την δήθεν «έκτακτη» φορολογία. Ενώ μιλά για «ανακούφιση» του λαού και για «τέλος των Μνημονίων και της επιτήρησης» θέτει το πλαίσιο της διαρκούς εποπτείας με βάση τις ευρωενωσιακές προδιαγραφές. Ενώ μιλά για «κοινωνική προστασία» μειώνει περαιτέρω τις δαπάνες στον κοινωνικό τομέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι: