Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ της ΑΛΛΑΓΗΣ ...

Οι καλύτερες ημέρες της αλλαγής του 1981, οι υποσχέσεις για ανεξαρτησία, ευημερία, απασχόληση, στήριξη αδυνάτων μέσα από τις προεκλογικές αφίσες και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για την νίκη της 18/10/1981. 

 Δείτε τις φωτογραφίες με νοσταλγία ή αγανάκτηση ή με σεβασμό ή με οργή.... ανάλογα με τις προσωπικές σας - διαχρονικές - απόψεις. Η πρώτη φωτογραφία νομίζω ότι τα λέει όλα .... μα όλα.... 

PASOK because in every day in every way we get better and better

Πριν τις εκλογές του 1981

33 χρόνια μετά:

Από την Ελπίδα και την μεγάλη Αλλαγή
στην πλήρη διάλυση και την υποταγή

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2014

Σαν σήμερα, στις 18 Οκτωβρίου 1981, τα οράματα και οι ελπίδες ενός λαού συναντήθηκαν με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, οδηγώντας τον τόπο σε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, που σημάδεψε την μεταπολίτευση και την πορεία της χώρας.

Σαν σήμερα, το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα σε μια πορεία αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και ισότητας, απέναντι στις υστερικές φωνές της τότε Â συντήρησης που απειλούσαν για την «καταστροφή» που θα ερχόταν.

Σαν σήμερα, ξεκινούσε μια μεγάλη πορεία με το αίτημα της κοινωνικής αλλαγής να κυριαρχεί.

Τρόικα και κυβέρνηση δίνουν τη χαριστική βολή σε εργαζόμενους και συνταξιούχους


Στο βωμό της εξόδου από το ΔΝΤ ετοιμάζονται για μειώσεις μισθών και συντάξεων - Αμετακίνητοι οι δανειστές για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά άρχισε να παίζει το επικοινωνιακό, καθαρά, παιχνίδι της εξόδου από το Μνημόνιο, οι Έλληνες πολίτες γνώριζαν ότι ο... λογαριασμός θα είναι και πάλι τσουχτερός και το όλο κόστος θα κληθούν να το πληρώσουν εκείνοι που μέχρι σήμερα έχουν εξοντωθεί -κυριολεκτικά- από την εφαρμογή της μέχρι τώρα αδιέξοδης πολιτικής.
Και φαίνεται πως αυτός ο λογαριασμός δεν θα αργήσει να σταλεί προς τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, καθώς σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Αυγής, αποκαλύπτει όλο το πακέτο των τροϊκανών, προκειμένου να ξεκινήσει η όποια διαδικασία συζητήσεων για το καθεστώς χρηματοδότησης της Ελλάδας από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως αποκαλύπτεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, η τρόικα θα εμφανιστεί αμετακίνητη ως προς την τήρηση όλων των προαπαιτούμενων που έχουν ήδη υπογραφεί και ψηφιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου:
Γίνεται λόγος για την εξίσωση των κατώτατων αποδοχών, τη φαλκίδευση κλαδικών μισθών, την πλήρη απελευθέρωση απολύσεων, την εφαρμογή της ενιαίας σύνταξης των 360 ευρώ χωρίς ΕΚΑΣ και μετά από 20 χρόνια.

Paul Krugman: Παγιδευμένοι στον φαύλο κύκλο του χρέους...

Η παγκόσμια οικονομία φαίνεται να σκοντάφτει. Για λίγο, τα πράγματα έδειχναν να βελτιώνονται. Λέγονταν πολλά για τα πρώτα φωτεινά σημεία μιας ανάκαμψης στον ορίζοντα. Σήμερα όμως, η ανάπτυξη επιβραδύνεται και το φάσμα του αποπληθωρισμού διευρύνεται όλο και περισσότερο.

Δικαίως σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία. Εχει ακουστεί αρκετές φορές από το 2008. Οπως συνέβαινε και σε προηγούμενα επεισόδια, οι χειρότερες εξελίξεις προέρχονται από την Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά διαπιστώνεται ξεκάθαρα επιβράδυνση και στον αναδυόμενο κόσμο. Διακρίνονται, επίσης, ανησυχητικά σημάδια στις ΗΠΑ, παρά την ικανοποιητική κατάσταση στην αγορά εργασίας.
Τι είναι αυτό που συμβαίνει ξανά και ξανά; Τα γεγονότα που οδήγησαν στην πρόσφατη Μεγάλη Υφεση -το «σκάσιμο της φούσκας» στην αγορά των ακινήτων και η τραπεζική κρίση- έλαβαν χώρα αρκετό καιρό πριν. Γιατί δεν μπορεί να διαφύγει η παγκόσμια οικονομία από αυτόν τον φαύλο κύκλο;

Μια απάντηση, σε γενικές γραμμές, εντοπίζεται σε μια σειρά πολιτικών λαθών. Μέτρα λιτότητας σε οικονομίες που χρειάζονταν στήριξη, παράνοια για τον πληθωρισμό όταν ο πραγματικός κίνδυνος είναι ο αποπληθωρισμός κ.ο.κ. Γιατί, όμως, οι κυβερνήσεις κάνουν όλη την ώρα τα ίδια λάθη;

Οι δοσίλογοι της κατοχής 1940-'44 και το τέλος που είχαν...Έσσεται ημάρ...

Έλενα Ακρίτα:Η 'θυσία', πουλάκια μου αναλφάβητα, είναι οικειοθελής.

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε:

«Να θυσιαστεί και κάνας άλλος, λεβέντες μου;
Γαμώ την τρέλα μου με τις 'θυσίες του ελληνικού λαού' που μας κοπανάτε 5 χρόνια τώρα. Ποιες θυσίες, ρε σεις; Ποιες θυσίες που ούτε τον ορισμό της λέξης δεν ξέρετε; Ανοίξτε κάνα λεξικό, κλικάρετε κάναν Μπαμπινιώτη, ρωτήστε καμιά Ιφιγένεια μπας και ξεστραβωθείτε.
Η 'θυσία', πουλάκια μου αναλφάβητα, είναι οικειοθελής. Οι-κει-ο-θε-λής! Δηλαδή, θέλω – ΘΕΛΩ, λέμε – να προσφέρω κάτι: Κάτι που θα μου λείψει, κάτι που χρειάζομαι, κάτι που αγαπώ, κάτι που το πονάω. Το θυσιάζω με πόνο ψυχής - κι αυτό είναι επιλογή μου: ΜΟΥ. Όχι. ΣΟΥ. Θυσία με το πιστόλι στον κρόταφο δεν υφίσταται.
Οι αρχαίοι ημών σφάζανε στο βωμό μοσχάρι, γιατί θέλανε να το σφάξουνε. Θα μου πεις δεν ήθελε το μοσχάρι. Σωστό κι αυτό – αφού ως μοσχάρια μας αντιμετωπίζουν.
Να σας το κάνω λιανά – που έχετε κάνει την ελληνική γλώσσα σφουγγαρόπανο. Για να μιλήσετε για την δική μου τη θυσία – πρέπει πρώτα να έχετε πάρει την άδεια μου. Πρέπει πρώτα να με έχετε ρωτήσει αν θέλω κι εγώ να δεχτώ. Τότε και μόνον τότε είναι θυσία. Αλλιώς είναι βία κι εξαναγκασμός.

Mε αυτά τα στοιχεία μας έβαλε ο Γιωργάκης ΑΠ στο ΔΝΤ κι έτσι "θα βγούμε";

Ανάρτηση από: http://www.jodigraphics.net

Ως ύποπτος καλείται στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος!

Διώκεται διότι, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τη δήθεν αξιολόγηση και τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων.

Με κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων που έφτασε στις 17/10 στο Δήμο Χαλανδρίου καλείται ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα Εφετών στις 22 Οκτωβρίου. Διώκεται διότι, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τη δήθεν αξιολόγηση και τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Χαλανδρίου πρωτοστάτησε στο "εντέλλεσθαι" των 20 δημάρχων που εναντιώνονται στην υποτιθέμενη αξιολόγηση που οδηγεί στην απόλυση 6.500 υπαλλήλους στους Δήμους. Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου διώκεται γιατί υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Διώκεται γιατί αντιστέκεται στην υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των δημοτών και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Το κόστος της κουτοπονηριάς


Τα πράγματα είναι απλά.
Το success story βασίστηκε σε δύο φούσκες που στήθηκαν το τελευταίο 18μηνο με την ενεργό συμμετοχή Βερολίνου-Φραγκφούρτης ώστε να φανεί πως η Κρίση του Ευρώ πέρασε - και τι καλύτερος τρόπος να αποδειχθεί αυτό από το να φανεί πως ακόμα και η Ελλάς βγαίνει από την κρίση! 
Η μία ήταν η φούσκα των ομολόγων του δημοσίου και η έξοδός μας στις αγορές - υπό την κηδεμονία της ΕΚΤ
Η άλλη ήταν η φούσκα των μετοχών των τραπεζών, που βασίστηκε στην πολιτική των στραβών ματιών στις μαύρες τρύπες στο εσωτερικό τους, σε κρυφές επιδοτήσεις τους από το πτωχευμένο δημόσιο και στην σπέκουλα επί αυτών των μετοχών που στήθηκε πάνω σε αυτή τη βάση.
Πιο πρόσφατα, όπως έγραφα εδώ, το πτωχευμένο κράτος μας προσπάθησε να μεταφέρει κι άλλους πόρους στους τραπεζίτες μέσα από τις λεγόμενες αναβαλλόμενες φορολογικές υποχρεώσεις. Στόχος ήταν να επιδοτηθούν περαιτέρω οι τραπεζίτες με εγγυήσεις του δημοσίου και να αυξηθούν τα κεφάλαιά τους τόσο ώστε να περάσουν τα τεστ αντοχής που κάνει τώρα η ΕΚΤ (η πολιτική των στραβών ματιών που προανέφερα). Παρά το γεγονός ότι το κράτος εγγυόταν μελλοντικά κέρδη των τραπεζιτών, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος, αυτή η κουτοπονηριά, αυτό το κόλπο του πολιτικού προσωπικού υπέρ των τραπεζιτών, δεν έπιασε. Τουλάχιστον δεν έπιασε με την πρώτη. Και δεν έπιασε επειδή η ΕΚΤ δεν αποδέχθηκε αυτές τις εγγυήσεις ως πραγματικά κεφάλαια. 

Το μεγαλείο της Κουβανικής Επανάστασης και ο «Έμπολα»

Φίλοι και εχθροί αποκαλύπτονται μπροστά στο μεγαλείο της διεθνιστικής αλληλεγγύης της Κούβας στους λαούς της Αφρικής


«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της και τους πενιχρούς πόρους, η Κούβα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του Έμπολα, στέλνοντας πολυάριθμο ιατρικό προσωπικό στη Δυτική Αφρική, την ώρα που τα μεγάλα κράτη αφήνουν την υπόθεση στις ανθρωπιστικές οργανώσεις». Ετσι αρχίζει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» με τίτλο: «Η Κούβα δίνει το παράδειγμα στον αγώνα κατά του Έμπολα».

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει: «Ακολουθώντας τη διεθνιστική της παράδοση, την παροχή ιατρικής βοήθειας, η κυβέρνηση της Κούβας έστειλε στις αρχές Οκτωβρίου ένα τμήμα αποτελούμενο από 165 γιατρούς και νοσηλευτές στη Σιέρα Λεόνε, ενώ αναμένεται να φθάσει από μέρα σε μέρα ένα νέο τμήμα από 296 γιατρούς και νοσηλευτές στη Λιβερία και τη γειτονική Γουινέα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή ιατρικής βοήθειας που από ένα κράτος, για την καταπολέμηση του Έμπολα.