Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ελληνική ιθαγένεια για τη 19χρονη που έσωσε ένα κοριτσάκι 17 μηνών

Τη 19-χρονη Dooa Al Zamel από τη Συρία, η οποία πάλεψε επί 4 ημέρες με τα κύματα στη θάλασσα της Μεσογείου, κρατώντας στη ζωή ένα 17μηνο κοριτσάκι, θα τιμήσει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ενώ, παράλληλα, αποφάσισε να ζητήσει να της δοθεί η ελληνική ιθαγένεια.
Τη σχετική πρόταση κατέθεσε στην σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας και έγινε δεκτή από όλες τις παρατάξεις.
« Η νεαρή γυναίκα με την πράξη της έστειλε παντού το μήνυμα του πόσο αξίζει να παλεύεις για την ζωή σώζοντας από βέβαιο θάνατο ένα μικρό παιδί για αυτό αξίζει κάθε τιμή», δήλωσε ο κ Βάμβουκας.
Η 19-χρονη είναι στους ελάχιστους επιζήσαντες του ναυαγίου ανοιχτά της Μάλτας, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Στον Εισαγγελέα αύριο ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης – "Κύμα" στήριξης από εργαζόμενους και παρατάξεις

Το κατώφλι του Εισαγγελέα περνάει το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος πιστός στα όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά, αρνήθηκε να στείλει στην κυβέρνηση τα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί για τον επανέλεγχο των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν στα πλαίσια του «Νόμου Παυλόπουλου».
Στο πλευρό του Δημάρχου αναμένεται να βρεθούν αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι, ο σύλλογος των οποίων έχει προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον κ. Πελετίδη.
Στο Δήμαρχο συμπαρίσταται και η παράταξη «ΡΑΠ – Ανθρώπινη Πόλη», που είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την ίδια ώρα ο κ. Πελετίδης εμφανίζεται ανυποχώρητος από την αρχική του θέση, η οποία είχε εκφραστεί πριν από λίγες μέρες μέσω γραπτής του δήλωσης στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων, θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.