Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Εργοδότες απαιτούν από εργαζόμενες να παραιτηθούν αν μείνουν έγκυες ή αρραβωνιαστούν

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα
τις τελευταίες μέρες και αφορούν τις πιέσεις που δέχονται οι γυναίκες στους χώρους εργασίας, αποδεικνύοντας πως οι γυναίκες παραμένουν σε αδύναμη θέση και στην ουσία η ισότητα των δύο φύλων απέχει από την πραγματικότητα.

Μετά τις καταγγελίες της εγκύου που δεχόταν απειλές να ρίξει το παιδί της ή να παραιτηθεί, αυτή τη φορά μια σειρά αντίστοιχων υποθέσεων σημειώνονται στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, η πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Γιώτα Παναγοπούλου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βασ. Παπασημακόπουλος έκαναν αποκαλύψεις που σοκάρουν.
Η κ. Παναγοπούλου αποκάλυψε πως στην Πάτρα υπάρχουν εργοδότες οι οποίοι με την πρόσληψη υποχρεώνουν εργαζόμενες να υπογράψουν χαρτί στο οποίο δεσμεύονται πως εάν μείνουν έγκυες θα αποχωρήσουν οικειοθελώς και δεν θα προβάλουν καμία απαίτηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Γιάννη Γεωργόπουλου, σε άλλες περιπτώσεις εργοδότες ζήτησαν από προς πρόσληψη γυναίκες να υπογράψουν πως δεν θα αρραβωνιαστούν και πως εάν το πράξουν θα αποχωρήσουν από την εργασία μόνες τους.

Αν ο γιατρός λέει ψέματα ? Πως του …τελείωσε το πλαφόν των 200 πελατών

Γιατροί ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ τέρμα το δούλεμα. Διαδώστε το παντού!

Εκ των προτέρων κάνω γνωστό ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφοράΟΛΟΥΣ μας. Ανεξαιρέτως ΟΛΟΥΣ. Αφορά την υγεία μας προσωπικά αλλά και των οικογενειών μας. Ας μεριμνήσουμε όλοι με ένα σχόλιο το θέμα να επανέρχεται συχνά στις πρόσφατες δημοσιεύσεις των ομάδων, ούτως ώστε να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι.

Επί της ουσίας: Πριν από λίγες ημέρες έψαχνα γιά γιατρό παθολόγο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ. Με τα πολλά και αφού ασχολήθηκα με 3ψήφια και 4ψήφια τηλεφωνικά νούμερα ανακάλυψα ότι υπάρχει αυτόςhttp://www.odigostoupoliti.eu/simvevlimeni-eopii/
ο υπερσύνδεσμος που αφού του συμπληρώσεις τα στοιχεία του Δήμου-περιοχής και της ειδικότητας που σε ενδιαφέρει, πληροφορεί σε καρτέλλα όλα τα στοιχεία (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, χάρτης) των ιατρών.

Αφού βρήκα λοιπόν πάνω από 10 ιατρούς παθολόγους στην περιοχή που με ενδιέφερε άρχισα να τους παίρνω τηλέφωνο στη σειρά. ΟΛΟΙ (λες και ήταν συνεννοημένοι μεταξύ τους) μου είπαν ότι τους τελείωσε το πλαφόν των 200 επισκέψεων που υποχρεούνται από τη σύμβασή τους να κάνουν μηνιαία δωρεάν βάσει ασφαλιστικού ταμείου και πως αν επιθυμούσα εξέταση ιατρική θα έπρεπε να πληρώσω ως ιδιώτης. Σας κάνω γνωστό ότι ήθελα βεβαίωση για το παιδί μου, να συμμετέχει στο μάθημα της γυμναστικής στο σχολείο. Η «ταρίφα» που μου είπαν αυτοί οι 10 γιατροί κυμάνθηκε από 20 έως 50 €.