Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Δεν μαζεύουν τους 180, σύρονται σε εκλογές

Στο κενό πέφτουν οι παρασκηνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης για τον διεμβολισμό των ανεξάρτητων βουλευτών, των ΑΝ.ΕΛΛ. και της ΔΗΜ.ΑΡ. Σαμαράς και Βενιζέλος παίζουν με την αποστασία βουλευτών, αλλά αδυνατούν να συγκεντρώσουν τους 180 για να εκλέξουν Πρόεδρο και να συνεχιστεί το μνημονιακό καθεστώς.

Ο Σαμαράς επιχειρεί να πείσει τη Μέρκελ και τον Γιούνκερ ότι θα καταρρεύσει αν πάρει όλα τα επώδυνα μέτρα τα οποία αξιώνει η τρόικα και επισπεύδει την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο με στόχο να αποτρέψει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντρομος ο Βενιζέλος διαρρέει ονόματα και ανοίγει πρώτος τον δρόμο της επίσπευσης της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο πριν χάσει τον έλεγχο του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ελπίζουν ότι η ήττα τους θα είναι διαχειρίσιμη αν δεν χρεωθούν το σύνολο των νέων μέτρων για τους φόρους και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Την ίδια ώρα, στο παρασκήνιο διακινούνται σενάρια απελπισίας ακόμη και για κυβέρνηση "ειδικού σκοπού" ως δεύτερη γραμμή άμυνας απέναντι στην πολιτική αλλαγή.
Πώς εξανεμίσθηκε μια πρωτοβουλία στήριξης της κυβέρνησης και του Μνημονίου

Οι ένοπλες συγκρούσεις κρύβουν το δουλεμπόριο παιδιών στην Ινδία

Νωρίς το πρωί η 14χρονη Σουμάρι Βάρντα φοράει την μπλέ σχολική στολή της αλλά κατευθύνεται στο πηγάδι του ινδικού χωριού, όπου μένει, για να φέρει νερό. «Μου λείπει το σχολείο. Μακάρι να μπορούσα να πάω πίσω στο σχολείο», ψιθυρίζει για να μην την ακούσει ο εργοδότης της.

Η Σουμάρι κατάγεται από το χωριό Dhurbeda αλλά μένει στο Bhainsasur στην ίδια επαρχία. Φοράει την σχολική στολή της γιατί είναι ένα από τα λίγα ρούχα που έχει. Δίπλα στο χωριό της, στο Dhurbeda Falls, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρησφύγετα του εκτός νόμου μαοϊκού Κομουνιστικού Κόμματος της Ινδίας, το οποίο ηγείται μιας βίαιης αντίστασης ενάντια στις κρατικές αρχές.

Εδώ και εννέα μήνες, μια μακρινή συγγενής της Σουμάρι επισκέφθηκε τους γονείς της, οι οποίοι φοβόντουσαν ότι κάποια μέρα μπορεί να της ζητηθεί να προσχωρήσει στους μαοϊκούς. Η συγγενής, την οποία αποκαλεί «θεία» υποσχέθηκε στους γονείς της να την πάρει μαζί της στην πόλη Raipur και να την στείλει σε σχολείο. Όμως την έστειλε στο Bhainsasur.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή 7/12: Όχι στον προϋπολογισμό της φτώχειας

Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, ημέρα ψήφισης του νέου μνημονικού προϋπολογισμού, διοργανώνουν συνδικάτα, σωματεία και συλλογικότητες - Στο συλλαλητήριο καλεί το ΜΕΤΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν σε νέα, μεγάλη ύφεση την οικονομία της χώρας και «στάζουν αίμα» εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή τους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Συντάγματος, στις 6:00μ.μ. Στις 5:30 το απόγευμα στην Ομόνοια καλούν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.
Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ για το συλλαλητήριο:

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – 6 Μ Μ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις της τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων, έχει γυρίσει οριστικά τις πλάτες της στις ανάγκες επιβίωσης του ελληνικού λαού, προχωρώντας την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, στη ψήφιση ενός βαθιά ταξικού και άδικου, για τους εργαζόμενους προϋπολογισμού, που δεν δίνει καμιά προοπτική εξόδου από την κρίση.

Περιφέρεια Αττικής: Δεν απειλείται η δημόσια υγεία από τους σύρους πρόσφυγες στο Σύνταγμα

Δεν υφίστανται προβλήματα δημόσιας υγείας από την παρουσία των Σύρων προσφύγων στην πλατεία Συντάγματος. Αυτό διαπιστώθηκε μετά από το σημερινό υγειονομικό έλεγχο που διενήργησε η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας “προκαλεί αλγεινή εντύπωση η απόπειρα της κεντρικής εξουσίας να συνδεθεί η παρουσία των προσφύγων στην πλατεία Συντάγματος με υγειονομικά προβλήματα και να αποδοθούν στην Περιφέρεια ευθύνες που αναλογούν στην κεντρική διοίκηση. Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει τη συντονισμένη προσπάθεια των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Υγείας (σχετικό έγγραφο της 3ης Δεκεμβρίου από την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας) να αποποιηθούν των ευθυνών τους έναντι των προσφύγων από τη Συρία, απαξιώνοντας ουσιαστικά τη λειτουργία της κεντρικής κυβέρνησης.

Η Περιφέρεια Αττικής με ευθύνη και σοβαρότητα επιτελεί το έργο της απέναντι στους πολίτες, χωρίς να μετακυλύει τις ευθύνες ή να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια.

Το δημοτικό Συμβούλιο αλληλέγγυο στα αιτήματα του Ρωμανού

Ψήφισμα που κατέθεσε το Κίνημα στην Πόλη για το Νίκο Ρωμανό ενέκρινε κατα πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου. Στο ψήφισμα αναφέρεται:
Ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 09/11/2014 , διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει τη σχολή στην οποία πέρασε φέτος με πανελλαδικές εξετάσεις . Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού , όπου κρατείται , απέρριψε το καθ ΄όλα νόμιμο αίτημά του εφαρμόζοντας ένα μη αποδεκτό καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων .
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου , χωρίς να εκφράζει καμία απολύτως άποψη για το κατηγορητήριο που σχετίζεται με τον Νίκο Ρωμανό , επισημαίνει τον κίνδυνο απαξίωσης και ακύρωσης στην πράξη του πολύτιμου όσο και πολύπαθου θεσμού του σχολείου εντός της φυλακής .
Θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνει ένας νέος άνθρωπος να διεκδικεί ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα , όπως η πρόσβαση στην παιδεία , χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο την απεργία πείνας , βάζοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του .
Εμείς οι αιρετοί του Δήμου Ζωγράφου ζητάμε να δοθεί στον Νίκο Ρωμανό άμεσα η εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούται , για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων του .
http://zografou-live.gr/