Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ... Πέθανε ο Νίκος Καργόπουλος

Σε ηλικία 66 ετών έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή ο Νίκος Καργόπουλος, παλαιό πολιτικό στέλεχος και από εκείνους που αντιστάθηκαν ενεργά στη δικτατορία και πλήρωσαν τη μη συμμόρφωσή τους με το καθεστώς των συνταγματαρχών.
Ο Νίκος Καργόπουλος έγινε περισσότερο γνωστός όταν εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, το 1975, όπου αναδείχθηκε γρήγορα στην ιεραρχία του Κινήματος, φθάνοντας μέχρι τη θέση του Γραμματέα της πανίσχυρης, τότε, Επιτροπής Οργανωτικού.
Διαφώνησε σε πολλές από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και είναι χαρακτηριστικό ότι αποχώρησε, λόγω διαφωνιών, από το Κίνημα το 1981, όταν όλοι εγγράφονταν μαζικά.
Ο Νίκος Καργόπουλος γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1948 στην Αθήνα. Από 15 χρονών οργανώθηκε δραστήρια στη Νεολαία της ΕΔΑ και, στη συνέχεια, στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη.
Φοιτητής στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας από το φθινόπωρο του 1966, αναμίχθηκε δραστήρια από την πρώτη ημέρα στην αντιδικτατορική Αντίσταση, με αποτέλεσμα να μπει νωρίς στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών της χούντας και να συλληφθεί στη διάρκεια των γεγονότων της κηδείας του Γεωργίου Παπανδρέου στις 3 Νοεμβρίου 1968.
Δικάστηκε από το στρατοδικείο της δικτατορίας, καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση και εξέτισε την ποινή του στις Φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού. Αποφυλακίστηκε στις 26 Μαρτίου του 1970.

“ΟΧΙ” ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

«Όχι» στο άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά για συναινετική εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενδεχόμενο ανασχηματισμό και ορισμό ημερομηνίας εκλογών «ακόμα και στο τέλος του 2015» απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς αμετακίνητη στην θέση της για μη εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2015.

Εκτιμά δε πως ο κ. Σαμαράς «απολύτως φανερά» επιδιώκει την εκλογή Προέδρου προκειμένου να «εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.