Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Δεν "περπατάει" το σενάριο-εφιάλτης για Πρόεδρο με τις ψήφους της ΧΑ

Το γύρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου έκαναν την Τετάρτη σενάρια αναφορικά με την πιθανότητα νεοναζί βουλευτές να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία για Πτδ, προκειμένου είτε να «εξαγνιστούν» είτε να εξευτελίσουν τη διαδικασία. Με δήλωσή του έβαλε τέλος στα σενάρια ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Σταύρος Δήμας εξέδωσε ανακοίνωση, την Τετάρτη, στην οποία εξέφρασε κατηγορηματικά, ότι δεν επιθυμεί την εκλογή του, εάν εξαρτηθεί από την ψήφο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Δεν ψηφίζουν Σταύρο Δήμα, επανέλαβαν μετά από λίγη ώρα, με ανακοίνωσή τους, οι νεοναζί.

Στο θέμα είχαν αναφερθεί από το πρωί της Τετάρτης δύο βουλευτές της ΝΔ, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να δηλώνει «αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή», και τον Χρ. Μαρκογιαννάκη να διαβεβαιώνει πως «δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση». Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, είχε δηλώσει, στο ίδιο μήκος κύματος, η Ντόρα Μπακογιάννη.