Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Δημήτρης Καπέλλας : «το μέλλον ξεκίνησε»

Για τον προεκλογικό του αγώνα, για την αναμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας και για την «ελπίδα που έρχεται», μίλησε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Καπέλλας.

Βρίσκεστε καθημερινά σε περιοδεία σε όλον τον Νομό μαζί με τους συνυποψήφιους σας. Τι εισπράττετε από τον κόσμο σαν εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ και ποιά είναι τα ερωτήματα που τον απασχολούν περισσότερο;

Ο κόσμος έδωσε εντολή να έρθει η ελπίδα να έρχεται με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αυτό είναι φανερό στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η εκστρατεία του φόβου που εξαπέλυσε σύσσωμο το διαπλεκόμενο σύστημα δεν έπιασε, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος, ο κόσμος δεν είναι φοβισμένος, είναι αγανακτισμένος. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι μηνύματα κοινωνικής νίκης, μηνύματα αυτοδυναμίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο κόσμος που συναντάμε θέλει να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια του, ζητάει πίσω την αξιοπρέπειά του, απαιτεί προοπτική για τα παιδιά του, απαιτεί δικαιοσύνη και συνειδητοποιεί, ότι για να γίνουν αυτά, πρέπει να κάνει το τελευταίο ή μάλλον το πρώτο βήμα, δηλαδή να ψηφίσει Αριστερά, άσχετα με το τι στήριζε μέχρι χθες.

Ακόμα και όσοι επηρεάζονται από την προπαγάνδα κατατρομοκράτησης των μεγάλων ΜΜΕ και μας ρωτούν αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα τους πάρει τις λιγοστές τους καταθέσεις, τα σπίτια ή τις γυναίκες, ακόμα και αυτοί ξέρουν, ότι για να μην τους πάρουν τα πάντα οι τράπεζες, για να μην μεταναστεύσουν τα παιδιά τους, για να συνεχίσουν να ζουν και να ονειρεύονται σ’ αυτή τη χώρα, πρέπει να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Το σύστημα που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται σε πανικό γιατί ξέρει, ότι τελείωσε. Έτσι, μας υποδέχεται ο κόσμος, με όρεξη να γκρεμίσει την μιζέρια την οποία του επέβαλαν, με πάθος για να χτίσει το μέλλον του στον τόπο του. Έχουμε χάσει το χαμόγελό μας, τι άλλο πρέπει να γίνει για να γυρίσουμε σελίδα;


Δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτη δύναμη αλλά δεν φαίνεται να έχει αέρα αυτοδυναμίας. Ποιοί παράγοντες πιστεύετε ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο είτε για την απόκτηση αυτοδυναμίας είτε -αν δεν το καταφέρει- για σχηματισμό Κυβέρνησης με άλλα κόμματα;

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία. Την Κυριακή θα γνωρίζουμε. Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν είναι αξιόπιστες, είναι κομμάτι του συστήματος, που λέγαμε πριν, αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές μέχρι σήμερα και είναι λογικό να εμφανίζουν τέτοια φαινόμενα.

Πλέον, όλοι ξέρουν, ότι οι περισσότερες εταιρίες δημοσκοπήσεων είναι κολλητοί των καναλαρχών και των κομμάτων που μας κυβερνούν τόσα χρόνια. Οι σοβαροί δημοσκόποι παραδέχονται ότι δεν μπορούν, εδώ και κάποια χρόνια, να προσφέρουν αξιόπιστα αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει, γιατί από τα τηλέφωνα που καλούνε, για να πάρουν το στατιστικό δείγμα, μόνο ένα 10% απαντά στις δημοσκοπήσεις. Το 90% κλείνει το τηλέφωνο.

Έτσι, για ένα δείγμα 1000 ανθρώπων πρέπει να καλέσουν 10.000 τηλέφωνα, πράγμα που δεν συνέβαινε προ κρίσης. Το 90% που τους κλείνει το τηλέφωνο δεν μπορούν να ξέρουν τι ψηφίζει. Εμείς, όμως, μπορούμε να ξέρουμε τι δεν ψηφίζει… και αυτό το 90% σίγουρα δεν ψηφίζει Αντώνη Σαμαρά.

Σας λέω λοιπόν, ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε να ψηφίσει για το μέλλον του, θα ψηφίσει Αριστερά και θα δώσει στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την αυτοδυναμία. Αυτό το ξέρουν ήδη ευρωπαίοι και αμερικάνοι γι αυτό βλέπετε την αλλαγή στο πως αντιμετωπίζουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα διεθνή ΜΜΕ.

Θα δώσει την αυτοδυναμία στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να δει πραγματικά αν μπορούμε να κάνουμε αυτά που του υποσχόμαστε και για να μην έχουμε δικαιολογία να μην τα κάνουμε.

Δεν μιλάμε λοιπόν για συνεργασίες, αν και θα θέλαμε, την ψήφο ανοχής του ΚΚΕ. Προσβλέπουμε σε συμμαχίες με την κοινωνία, τον κόσμο της εργασίας, τα κινήματα και την υπόλοιπη αριστερά, που θα βρίσκονται στο προσκήνιο με την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άλλωστε, καθοριστικός παράγοντας θα είναι το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν και τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής και εκεί θέλουμε η εξωκοινοβουλευτική αριστερά να είναι ενισχυμένη.


Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται πολλά αναφορικά με την ανακούφιση του κόσμου από τα μνημόνια. Κατά πόσο είναι άμεσα εφαρμόσιμα αυτά που υπόσχεται το πρόγραμμά σας για ανεργία, φτώχεια, φοροελαφρύνσεις κ.λ.π.;

Αυτό είναι μύθος και προπαγάνδα των ολιγαρχών, που θεωρούν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα πρέπει να είναι το πολύ 300 ευρώ και ο έλληνας πολίτης εξαθλιωμένος, να παρακαλάει για μια δουλίτσα, έστω και με λιγότερα. Οτιδήποτε πάνω από τα όρια αυτά λένε, ότι είναι αδύνατο να γίνει, ότι θα καταστρέψει τη χώρα, ότι θα έρθουν λοιμοί και καταποντισμοί. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν λέει τίποτα πέρα από το αυτονόητο και το αξιοπρεπές για την ελληνική οικογένεια, για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να ζήσει όχι σαν σκλάβος σε αυτή τη χώρα.

Είναι αυτή η λιτότητα που έχει επιβληθεί, που έχει στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία και μας βάζει στο βούρκο όλο και περισσότερο. Είναι αυτό το σχεδιασμένο από τους κυβερνώντες και τους ξένους προστάτες τους έγκλημα σε βάρος του εργαζόμενου, της ελληνικής κοινωνίας, που καταντά αυτή τη χώρα απόλυτα χειραγωγήσιμη, κράτος προτεκτοράτο, με μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων της στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης.

Καταλαβαίνετε ότι δεν κάνουμε παροχές, αλλά σταματάμε την καταστροφή της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.

Όταν ανέβουν οι μισθοί στα όρια στα οποία είπαμε ότι είναι απολύτως εφικτό, όταν γίνουν οι φοροαπαλλαγές σε όσους στενάζουν απ τη φορολογία θα δείτε ότι θα ανασάνουν όλοι, η αγορά θα αρχίσει να κινείται, θέσεις εργασίας θα ξεκινήσουν δειλά- δειλά να δημιουργούνται και τα κοράκια θα αρχίσουν να απομακρύνονται από τον καταγάλανο ουρανό αυτού του τόπου.

Αυτοί που θα βρίσκονται σε δύσκολη θέση πλέον θα είναι όλοι αυτοί που θησαύριζαν στις πλάτες του ελληνικού λαού και που δεν απέδωσαν ποτέ ούτε δεκάρα από το φόρο που τους αναλογούσε με την κάλυψη των κομμάτων που κυβερνούσαν. Υπάρχουν ομάδες που πρέπει να έχουν φοροελάφρυνση και κάποιοι που πρέπει επιτέλους να πληρώσουν φόρο.

Την οικονομική πολιτική μας την στηρίζει η πλειοψηφία των ελλήνων οικονομολόγων και οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους του πλανήτη. Είναι αυτή η πολιτική που έβγαλε την ανθρωπότητα από την προηγούμενη οικονομική κρίση. Δεν θα μας πείσουν τα διαπλεκόμενα ότι ο γάιδαρος πετάει.


Στις προσωπικές σας ομιλίες κάνετε ιδιαίτερη αναφορά στον καθοριστικό ρόλο του ΕΑΜ για την απαλλαγή της χώρας από τους ναζιστές κατακτητές και την μεγάλη σημασία της παλλαϊκής ενότητας για έναν εθνικό στόχο. Ποιά θεωρείτε ότι είναι η αντιστοίχιση του παραδείγματός σας με το σήμερα;

Το Ε.Α.Μ. είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας αυτού του τόπου. Όχι μόνο γιατί με τον ΕΛ.ΛΑ.Σ. απελευθέρωσε τον τόπο που πατάμε σήμερα από τους κατακτητές, ούτε γιατί αποτέλεσε την μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση της Ευρώπης και συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη όλων των ευρωπαίων ενάντια στο Χίτλερ. Το Ε.Α.Μ. αποτέλεσε πρωτοποριακό κίνημα αυτοοργάνωσης της ελληνικής κοινωνίας, ώστε αυτή να μπορέσει να επιβιώσει και να αντισταθεί μέσα στη γερμανική κατοχή. Τα δίκτυα του ΕΑΜ έσωσαν τους πολίτες της Αθήνας από την πείνα, οι νεκροί θα ήταν αμέτρητοι χωρίς τη βοήθεια του Ε.Α.Μ. Αυτά τα τρία γράμματα αποτέλεσαν το φώς, την ελπίδα, για τους έλληνες σε μια εποχή σκοτεινή για όλη την ανθρωπότητα.


Έτσι και σήμερα πολλά έχει να μας διδάξει το ΕΑΜ. Για την ελπίδα την αξιοπρέπεια, την οργάνωση και την ομοψυχία στην αντίσταση και τις διεκδικήσεις που πρέπει να έχουν οι χειμαζόμενες τάξεις απέναντι στους δυνάστες τους. Πρώτη φορά οι Ελληνίδες ψήφισαν στην κυβέρνηση του βουνού. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι πολλές από τις οικογένειες που μας κυβερνάνε ακόμα και σήμερα δεν πέρασαν και άσχημα στην κατοχή…

Την ώρα που οι οικογένειες αυτών που απελευθέρωσαν αυτόν τον τόπο, η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή του ελληνικού λαού, κινδυνεύει σήμερα να χάσει τα πεζούλια για τα οποία πάλεψαν οι παππούδες μας, τα σπίτια μας τα ίδια για τα οποία μόχθησαν γενιές για να τα έχουμε σήμερα. Στην ευρωπαϊκή ένωση λένε αυτοί που κυβερνάνε δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ιδιοκατοίκηση και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό.

Διαβάστε το λόγο του Άρη στη Λαμία… Θα δείτε ότι δεν άλλαξαν πολλά από τότε. Διαβάστε και θα δείτε ότι και εμείς σήμερα δεν ήρθαμε να τάξουμε λαγούς με πετραχήλια, αλλά να εγγυηθούμε την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού, την δημοκρατική εφαρμογή της βούλησής του και την εθνική ανεξαρτησία μας απέναντι στην εγχώρια και την ξένη αντίδραση.

Κλείνοντας να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και πείτε μας επιγραμματικά για ποιούς λόγους πρέπει οι ψηφοφόροι να εμπιστευθούνε το δικό σας πρόσωπο για την ψήφο τους.

Ζητώ την στήριξη και την ψήφο των Τρικαλινών γιατί είμαι από αυτούς που ισχυρίζονται ότι τα πρόσωπα παίζουν ρόλο και από αυτό εξαρτάται σημαντικά το κατά πόσο υπηρετούν τον τόπο με συλλογικότητα, με αρχές και με σταθερή αγωνιστικότητα.

Γνωρίζω τα προβλήματα του τόπου μας, είμαι κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας 26 χρόνια τώρα.

Είμαι Συνδικαλιστής ανεβαίνω στις κολώνες, δεν είμαι αποσπασμένος σε κάποιο γραφείο. Ξέρω ποια είναι η τάξη μου και δεν επιθυμώ να αλλάξω κοινωνική θέση, δεν επιθυμώ να εκλεγώ για να γίνω αστός, αλλά για να υπηρετήσω τα συμφέροντα των ανθρώπων που είναι σαν εμένα.

Αυτών που αδικούμαστε, που λοιδορούμαστε που χάνουμε το μέλλον των παιδιών μας και τη ζωή μας την ίδια. Αυτός είμαι και δεν επιθυμώ να αλλάξω. Με αυτή τη σιγουριά και τη γνώση του τι σημαίνει εξουσία και έχοντας ήδη αντισταθεί στους πειρασμούς της, θέτω την υποψηφιότητά μου σε ένα κόμμα της αριστεράς. Γι αυτό ζητώ την ψήφο σας.http://trikkipress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου