Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Γυροβολιές

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ο κ. Χατζημαρκάκης προσπάθησε να πάει με το ΠΑΣΟΚ, τον απέρριψε το ΠΑΣΟΚ και τώρα πάει με τη Ν.Δ. Η κυρία Γκερέκου ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και, αφού έκανε δήλωση ότι ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ, τώρα πάει με τη Ν.Δ. Ο κ. Φλωρίδης, που ήταν ΠΑΣΟΚ και μετά έπαψε να είναι ΠΑΣΟΚ, τώρα ξαναείναι ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Οικονόμου ήταν ΠΑΣΟΚ, έγινε ΔΗΜΑΡ και τώρα έγινε Ν.Δ.

Ο Ψαριανός ήταν ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ΔΗΜΑΡ και τώρα έγινε Ποτάμι.

Η κυρία Τζάκρη πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Παραστατίδης επίσης.

Ο Γεωργιάδης, ο Πλεύρης, ο Βορίδης, που έφυγαν από τον ΛΑΟΣ, παραμένουν στη Ν.Δ.

Η κυρία Ιατρίδη, που ποτέ των ποτών δεν θα έδινε ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά, τώρα πάει με τον Σαμαρά. Ο κ. Σαχινίδης ήταν με το ΠΑΣΟΚ του Καστελόριζου (και του κ. Παπανδρέου), παρέμεινε με το ΠΑΣΟΚ του PSI (και του κ. Βενιζέλου) και τώρα (μέσω του ΚΙ-ΔΗΣΟ και του κ. Παπανδρέου) πάει ξανά στο Καστελόριζο...
Μακρύς ο κατάλογος και το φαινόμενο καθόλου σημερινό. Παλιότερα, για παράδειγμα, ήταν οι πρώην Νεοδημοκράτες Μάνος, Ανδριανόπουλος και Κοντογιαννόπουλος που πήγαν με το ΠΑΣΟΚ, ήταν η Δαμανάκη και ο Βούγιας που επίσης πέρασαν στο ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΝ κ.ο.κ.

Κατόπιν αυτών των «γυροβολιών», περιμένουμε με αδημονία τα κηρύγματα, που ειδικά την τελευταία, προεκλογική εβδομάδα θα φουντώσουν, περί της ανάγκης «να επανέλθει στο προσκήνιο» η πολιτική της ανιδιοτέλειας, της συνέπειας και της αξιοπιστίας.
Φυσικά θα κρατήσουμε σαν φυλαχτό τις διαβεβαιώσεις ότι η πολιτική (όπως την έχουν καταντήσει ορισμένοι) δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα.

Ανάρτηση από: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου