Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: «Καθαρή εντολή διακυβέρνησης - δεν θα συγκυβερνήσουμε με τους εντεταλμένους των μνημονίων»

Μπροστά σε μια λαοθάλασσα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα, καθαρή, πεντακάθαρη, ανόθευτη, αδιαμφισβήτητη εντολή διακυβέρνησης, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αναγνώσει αυτούσιο -όπως είπε- το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. «Την Κυριακή δε θα έχουμε απλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, και δήλωσε ότι αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει «αυτοδύναμη Ελλάδα στην Ευρώπη».

Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «δε ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας» και πως «δεν επιθυμούμε να γυρίσουμε στο 2009», αλλά να συγκρουστεί το κόμμα του με αυτό το καθεστώς που «εμπεριείχε όλες τις αιτίες και τις παθογένειες που μας οδήγησαν στη κρίση».

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι από Δευτέρα αναλαμβάνουμε ένα δύσκολο έργο. Ο δρόμος που επιλέγουμε απαιτεί αποφασιστικότητα, πίστη και θέληση για μεγάλες συγκρούσεις. Απαιτεί πάνω από όλα: Καθαρά χέρια. Καθαρή απόφαση. Καθαρές θέσεις. Τα έχουμε και τα τρία» είπε ο πρόεδρος τυο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για το κλίμα των τελευταίων ημερών όπου «γίνεται μεγάλη μάχη, όχι για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να στερηθεί τη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή». Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για έναν διαγκωνισμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες, «για το ποιος θα καθίσει μαζί μας στο πιλοτήριο, προκειμένου να επιβάλει στο αεροσκάφος τα σχέδια πτήσης του Βερολίνου και των δανειστών».


Αναφέρθηκε στην καγκελάριο της Γερμανίας, λέγοντας: «Θέλουμε να σας μιλήσουμε καθαρά και με το χέρι στη καρδιά. Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ, δε πρόκειται να δεχθούμε. Καθαρά και ξάστερα. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων. Παλαιότερους ή και νεότερους. Γιατί κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια, μόνο ανωμαλία, και απογοήτευση θα προκαλούσε. Για αυτό και σας καλούμε να καθαρίσετε εσείς με τη ψήφο σας τους όρους για την επόμενη μέρα. Δώστε με τη ψήφο σας σταθερότητα. Δώστε μας τη δύναμη να απογειώσουμε την Ελλάδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως επιλέγει το φόβο και τον διχασμό. «Το δικό μας όπλο είναι η ομόνοια, ο διχασμός είναι το όπλο των δυνάμεων που κυβέρνησαν τον τόπο εξοντώνοντάς τον» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε αναφερόμενος στο πρόσωπο του Σαμαρά, λέγοντας ότι «ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν δυσφήμισε τόσο τη χώρα του, τη δημοκρατία, και το λαό του. Ποτέ πρωθυπουργός δεν κακοποίησε τόσο το αξίωμά του, συμπεριφερόμενος σαν περιφερόμενος πλασιέ του φόβου. Ποτέ πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε τόσο επίμονα το δημόσιο διάλογο, προτιμώντας να κρύβεται στα σκοτάδια, στο μονόλογο και το μοντάζ».


«Η ενότητα είναι το δικό μας όπλο και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνω από την πλατεία Ομονοίας. Καλώ σε μια εθνική ομόνοια για να δώσουμε τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας» είπε και καταφέρθηκε κατά του κ. Σαμαρά λέγοντας πως επιλέγει το φόβο και τον διχασμό. «Το δικό μας όπλο είναι η ομόνοια, ο διχασμός είναι το όπλο των δυνάμεων που κυβέρνησαν τον τόπο εξοντώνοντάς τον».

Επανέλαβε τους στόχους και τις δεσμεύσεις του κόμματός του για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι «σήμερα ενώπιων σας δεσμευόμαστε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα το αναγνώσουμε αυτούσιο την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βροντοφώναξε ότι «δεν θα φοβηθούμε, δεν θα γυρίσουμε πίσω», συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα «θα ξαναγίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, και ταυτόχρονα θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με πρόσημο δημοκρατικό, προοδευτικό, ανθρωπιστικό. Μεταρρυθμίσεις που θα επαναφέρουν και θα ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος».

Κλείνοντας την μεγαλειώδη ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κάθε πολίτη, με την ψήφο και με τη συμμετοχή του, να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ αποφασιστική ώθηση «στην αναμέτρηση με το παλιό». «Η ιστορία χτυπά την πόρτα της πατρίδας. Η πατρίδα χτυπά την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Τσίπρας.http://www.koutipandoras.gr/article/131806/tsipras-kathari-entoli-diakyvernisis-den-tha-sygkyvernisoyme-me-toys-entetalmenoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου