Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

«Τα προσόντα του Αβραμόπουλου». Ποια είπατε;

Ερώτηση από την «Εφημερίδα των Συντακτών»: Πηγαίνουμε προς εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το όνομα που «παίζει» είναι εκείνο του Δ. Αβραμόπουλου. Οδεύουμε προς τον ελληνικού τύπου «ιστορικό συμβιβασμό»; Να περιμένουμε, ίσως, κεντροαριστερή έκπληξη;
Νίκος Παπάς: «Αλίμονο αν το κομματικό παρελθόν ενός υποψήφιου, αν είναι αριστερός ή κεντροδεξιός, αποτελεί το βασικό κριτήριο επιλογής του νέου Προέδρου Δημοκρατίας. Αυτό που μετράει είναι μια επιλογή που σταθμίζει το εθνικό συμφέρον στο σύγχρονο τοπίο των γεωπολιτικών ανταγωνισμών. Χρειαζόμαστε επίσης μια επιλογή, η οποία λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την ανάγκη εθνικής συναίνεσης και τη συνολική διαδρομή και τα προσόντα του υποψηφίου».
Ας αφήσουμε κατά μέρος όλα τα άλλα και ας ρωτήσουμε τον Νίκο Παπά ή όποιον άλλον αναφέρεται στην ασημαντότητα που ακούει στο όνομα Δημήτρης Αβραμόπουλος:
Θα μπορούσαμε, ως έλληνες πολίτες, να μάθουμε ποια είναι τα προσόντα που διαθέτει αυτό το «Τίποτα»; Μπορεί να αναφερθεί κάποιος τομέας όπου δραστηριοποιήθηκε και άφησε έργο;
Ως δήμαρχο τον θυμόμαστε από τα κάγκελα, τις φιέστες με τον Ρουβά και τη Βανδή, και τη βρωμιά στους δρόμους της πόλης.
Ως υπουργό Υγείας από τα δεκάδες εκατομμύρια που ξόδεψε για τα άχρηστα εμβόλια και από το κλείσιμο κέντρων υγείας και νοσηλευτηρίων.
Ως υπουργό Άμυνας από τη συνέχιση των αδιαφανών εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Τι στο καλό έχει κάνει αυτός ο απίθανος τύπος που κρίνεται άξιος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας;
Αρκεί η προώθησή του από τον Βαρδινογιάννη για να αποδεχτούμε τον περαιτέρω εξευτελισμό του θεσμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου