Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Όταν οι άθλιοι απειλούν τους εξαθλιωμένους

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Τα σημερινά γεγονότα είναι η αδιάσειστη απόδειξη πως η δημοκρατία εμποδίζει την οικονομική πρόοδο. Απαγορεύεται σε μια αποικία χρέους να εκλέγει πατριωτική κυβέρνηση. Οι ωμές παρεμβάσεις δεν πρέπει να προκαλούν εντύπωση. Η Ελλάδα είναι αποικία από το έτος ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους.

Γι” αυτό νοιώθω ελπίδα με το ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω μια πρωτοφανή ανυπακοή ελληνικής κυβέρνησης.

Θα προτιμούσα να μπει στο τραπέζι η έξοδος από το ευρώ, για να τρέχουν οι τραπεζίτες και να μην φτάνουν, αλλά δεν πειράζει κάτι είναι και αυτό.

Σήμερα ξεκινάει μια μεγαλειώδης επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού. Τις επόμενες μέρες ενδέχεται να κλείσουν ΑΤΜ να στερέψει η αγορά από ρευστό να κλείσουν τα σουπερμάρκετ.

Η τηλεόραση θα μας βομβαρδίσει με απίστευτο όγκο στυγνής προπαγάνδας και η στάση μας θα είναι καθοριστική για το μέλλον.

Ήρθε η ώρα που οι άθλιοι γραφειοκράτες απειλούν τους εξαθλιωμένους να συμμορφωθούν. Μήπως ήρθε η ώρα να ανταποδώσουμε;

Τα τελευταία χρόνια, έχασα την επιχείρηση μου, βρέθηκα μήνες χωρίς δουλειά, άλλαξα πόλη, κατεληξα σε χωριό της Λάρισας, παραλίγο να πεινάσω, ένοιωσα τον οικονομικό ρατσισμό της κοινωνίας στο πετσί μου νοσηλεύτηκα ανασφάλιστος επειδή δεν είχα να πάρω κάποια φάρμακα.

Να φοβηθώ τώρα τι; Τις απειλές του Ντράγκι; Να μη σώσουν να μας δώσουν ούτε δεκάρα τσακιστή. Μολών λαβέ ρε. Ελάτε να τα πάρετε από αυτούς που σας χρωστάνε. Ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή.

Γι” αυτό, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να κάνει ούτε ένα χιλιοστό πίσω. Πρέπει να βγει μαζικά στους δρόμους για να κάνει πλάτες στην ελληνική κυβέρνηση.

Αν κάτσει πάλι σπίτι τότε θα αποφασιστούν όλα ερήμην του για άλλη μια φορά.

Ήρθε η στιγμή που οι προβολείς πέφτουν πάνω μας. Όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει το γαλατικό χωριό ή άλλη μια συντριβή της αυθάδειας.

Πρέπει να θυμόμαστε καθημερινά τι ζήσαμε τα τελευταία έξι χρόνια: μνημόνια, χημικό πόλεμο από τα ΜΑΤ, μαύρο στη δημοκρατία, φοροληστρικές επιδρομές, επιστράτευση απεργών, πρωτοφανής ανεργία, καταποντισμός μισθών-συντάξεων, συντριβή της κοινωνικής πρόνοιας, πάνω από 1 εκατομμύριο ανασφάλιστοι, Σκουριές Χαλκιδικής, δολοφονία Φύσσα, νεοναζισμός, μετανάστευση χιλιάδων ανθρώπων, αύξηση του χρέους στο 180% του ΑΕΠ, εξαετής ύφεση ρεκόρ για κράτος σε καιρό ειρήνης, λίστα Λαγκάρντ, μεγαλοπρεπείς κωλοτούμπες πολιτικών, πεινασμένα παιδιά στα σχολεία, κλείσιμο σχολείων-νοσοκομείων, ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, διαθεσιμότητα, διαγραφή αιώνιων φοιτητών, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αστυνομοκρατούμενες εθνικές παρελάσεις, απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, συνταγματικές εκτροπές, ορισμός τραπεζίτη μη εκλεγμένου από τον ελληνικό λαό στο πρωθυπουργικό αξίωμα, ματωμένες φράουλες, εισιτήριο στα νοσοκομεία, ελεγκτές ράμπο στα ΜΜΜ.

Θέλουμε και άλλα; Δε φτάνουν αυτά;

Σου είχα γράψει πριν δυο χρόνια πως έχω κουραστεί με την απάθεια πιτσιρίκο. Τον τελευταίο μήνα αρχισα πάλι να ελπίζω στη διάθεση που φαίνεται υπάρχει για κάτι διαφορετικό. Αργησε ξε-άργησε ελπίζω να μην διαλέξουμε να μείνουμε στην ιστορία ως οι αθλιοι του Βίκτωρ Ευρώ.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Τώρα νεοέλληνα δράσε ή σκάσε.

Στο μεταξύ, οι Γερμανοί φόρεσαν τη στολή του δυνάστη για άλλη μια φορά. Κρίμα.

Ο γερμανικός λαός πρέπει σύντομα να διαφοροποιηθεί από τη στάση της καγκελαρίας. Ξυπνάει μνήμες στους άλλους λαούς που δεν θα βγουν σε καλό για το όνειρο της αδελφοποιημένης Ευρώπης. Δεν θα βγουν σε καλό για την ίδια τη Γερμανία.

Από καρδιάς

Λαρισαίος

ΥΓ1: Μνεία στους λιαρόπουλους που και καλά εκπροσωπούν το εναλλακτικό ρεύμα. Στους αντισυστημικούς με αφεντικά. Κοροιδία.
ΥΓ2: Ειδική μνεία στην Αννα Παναγιωταρέα που προειδοποίησε εγγράφως για το ΣΥΡΙΖΑ. Η κρατικοδίαιτη νεο-δούλα που τώρα είναι υπεύθυνη επικοινωνίας της Αμφίπολης μίλησε για δικαίωση του Σαμαρά. Εμετός.
ΥΓ3: Ειδικότερη μνεία στον Θεόδωρο Πάγκαλο που αποκάλεσε ψυχοπαθή τον Βαρουφάκη. Ασχολίαστο.
ΥΓ4: Από τον Θούριο του Ρήγα Φερραίου. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Αφιερωμένο.

(Αγαπητέ φίλε, είστε σαρωτικός. Να είστε καλά.)

http://pitsirikos.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου