Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...

Λυπάμαι για τους Γερμανούς. Ο υπουργός Οικονομικών που έχουν, ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, είναι ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός. Και για τη χώρα του και για την Ευρώπη.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα επέμενε να οδηγηθεί ένας λαός, οι Έλληνες, στο κρεματόριο επειδή έκαναν το "λάθος" να εφαρμόσουν ένα πολίτευμα, τη Δημοκρατία, που οι ίδιοι, πριν από περίπου 3.000 χρόνια, ανακάλυψαν και το οποίο σήμερα αποτελεί τη βάση οργάνωσης όλων των προηγμένων και πολιτισμένων κοινωνιών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έφτανε στο σημείο να αμφισβητήσει την απόφαση ενός άλλου λαού, όχι του γερμανικού, να εκλέξει μια διαφορετική κυβέρνηση από αυτή που ο ίδιος θα προτιμούσε να έχει ως συνομιλητή στο πλαίσιο μάλιστα μιας κοινότητας κρατών, όπως η Ενωμένη Ευρώπη.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα αμφισβητούσε τόσο ξεδιάντροπα και βάναυσα τη δημοκρατική αρχή να μπορούν οι λαοί να διαλέγουν, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και ...αυτοκρατορικές υποδείξεις, τη μοίρα τους.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έφτυνε κατάμουτρα έναν λαό και θα του κουνούσε απειλητικά το δάχτυλο επειδή διάλεξε να ψηφίσει μια κυβέρνηση που με την "ανεύθυνη" συμπεριφορά της δεν εξυπηρετεί τα σχέδια επικράτησης ενός Δ' Ράιχ στην Ευρώπη, όπως πιθανά ονειρεύεται ο ...λύκος του Φράιμπουργκ.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έστρεφε έναν λαό ενάντια σ' ένα άλλον. Γιατί αυτό κάνει ο υπουργός Οικονομικών της καγκελαρίου Μέρκελ: με τις δηλώσεις του και την πολιτική του καλλιεργεί, μετά από πολλές δεκαετίες, αντιγερμανικά αισθήματα στους Έλληνες και τους ξυπνά μνήμες και εφιάλτες που η συμπεριφορά και η πολιτική των προκατόχων του είχαν καταφέρει να καταλαγιάσουν ακόμη και να τα θάψουν στο συλλογικό ασυνείδητο.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έβαζε πάνω από την κοινοτική αλληλεγγύη τον οικονομικό καλβινισμό.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα ξεχνούσε, προφανώς λόγω ιστορικού αλτσχάϊμερ, ότι πριν 60 τόσα χρόνια τούτος ο ταλαιπωρημένος λαός και η κατεστραμμένη τούτη χώρα συνέδραμε για να ανασυγκροτηθεί η Γερμανία. Παρότι και τότε, όπως και σήμερα, η Ελλάδα ήταν μια φτωχή χώρα εν τούτοις βοήθησε τη χώρα του χερ Σόϊμπλε για να ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή. Παρότι πριν μερικά χρόνια οι Γερμανοί την είχαν υποδουλώσει, την είχαν βιάσει, την είχαν δολοφονήσει, την είχαν κατακλέψει εν τούτοις ήταν μεταξύ των κρατών εκείνων που συμφώνησαν να κουρευτούν ολοσχερώς τα χρέη της Γερμανίας.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός δεν θα κατανοούσε ότι κάνοντας πειραματόζωο ένα λαό δίνει το σήμα και σ' άλλα "ποντίκια" να εξεγερθούν ενάντια στις μεθόδους δημοσιονομικής ευγονίας που ο ίδιος και η "τευτονική παρέα" του εφαρμόζουν. Και ήδη, όπως δείχνουν οι ανά την Ευρώπη, αλλά και εκείθεν του Ατλαντικού, πρωτεύουσες τα "ποντίκια" που αντιδρούν πληθαίνουν.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα ήταν τόσο τυφλός που να μην βλέπει αυτό που όλοι βλέπουν και φοβούνται: ό,τι δεν αντιδρούν μόνον τα "λευκά ποντίκια" αλλά και τα "μαύρα". Αυτά που όταν επικράτησαν στη Γερμανία στιγμάτισαν ανεξίτηλα το γερμανικό έθνος, αιματοκύλησαν την Ευρώπη και τον κόσμο ολάκερο, και οι Γερμανοί πολίτες το πλήρωσαν και οι ίδιοι ακριβά ακόμη και με διαίρεση της χώρας τους.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός δεν θα μπορούσε να κατανοήσει ότι έτσι βάζει μπουρλότο και στο σπίτι του, στο Βερολίνο, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να γίνει η Γερμανία -κι όχι κάποιο κράτος των Βαλκανίων-, για τρίτη φορά σ' έναν αιώνα, η μπαρουταποθήκη της Ευρώπης.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός δεν θα καταλάβαινε πως ενδεχομένως ο λαός που αυτός θέλει να τιμωρήσει, οι Έλληνες, να αντιδρούν επειδή εμπνέονται από ένα δικό του συμπατριώτη, τον Φρήντριχ Σίλερ, που έλεγε αφενός πως "οι αλυσίδες είτε είναι από ατσάλι είτε από μετάξι πάντα αλυσίδες είναι" και αφετέρου ότι "αυτός που δεν τολμάει τίποτε, δεν χρειάζεται ελπίδα για τίποτε". Και οι Έλληνες έχουμε ανάγκη την ελπίδα αξιότιμε κύριε υπουργέ των Οικονομικών της Γερμανίας.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα συμπεριφερόνταν με τον μειωτικό και απαξιωτικό τρόπο που συμπεριφέρεται αυτός στους Έλληνες, αγνοώντας τη διαπίστωση ενός άλλου συμπατριώτη του, όστις τυγχάνει και συνονόματός του, του Γκαίτε: "Όταν συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους όπως αυτοί είναι, τους κάνουμε χειρότερους. Όταν τους συμπεριφερόμαστε όπως θα μπορούσαν να είναι, τους βοηθούμε να γίνουν αυτό που είναι ικανοί να γίνουν", έλεγε αυτός ο γίγαντας του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πνεύματος.
Ναι, χερ Σόϊμπλε ξέρουμε σε ποιά κατάσταση βρισκόμαστε. Ξέρουμε ότι είμαστε ένα χρεοκοπημένο κράτος. Ξέρουμε ότι η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως εμάς για αυτό. Δεν χρειάζεται συνεχώς να μας επιπλήτετε και να μας υβρίζετε γι' αυτό. Βοηθήστε μας να γίνουμε αυτό που είμαστε ικανοί να γίνουμε. Αυτό θέλουμε. Γιατί είμαστε ικανοί. Και το ξέρετε. Μερικές ανάσες χρειαζόμαστε. Για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.
Και σας τα γράφει αυτά, δόκτωρ Σόιμπλε, ένας άνθρωπος που δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ψήφισε το κόμμα του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Βαρουφάκη, που έχει αρκετές ενστάσεις για την πολιτική τους, που άσκησε και θα συνεχίσει να ασκεί κριτική σε λάθη και συμπεριφορές τους.
Ένας πολίτης που θέλει η χώρα του να παραμείνει στο ευρώ και να συνεχίσει να είναι μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, που θεωρεί τους Γερμανούς φίλους και όχι εχθρούς.
Ένας Έλληνας που όμως θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησής του στην προσπάθεια να σταματήσει η λιτότητα που έχει καταστρέψει το λαό μου και να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους για το μέλλον της πατρίδας μου.
Ένας Έλληνας που δεν σας επιτρέπει να καταρρακώνετε την αξιοπρέπεια, τη δική μου και των συμπατριωτών μου λέγοντας "λυπάμαι για τους Έλληνες", μια φράση που χρησιμοποιήσατε και για τους Κύπριους αδελφούς μας πριν δυό χρόνια, την παραμονή πριν τους επιβάλετε το capital control και το bail in.
Ναι, κύριε Σόιμπλε θα υπερασπισθώ την πατρίδα μου και θα σταθώ δίπλα στην νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή της που εσείς χαρακτηρίζετε "ανεύθυνη". Γιατί αυτό πρέπει να κάνω. Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω επειδή είμαι κάτοικος μια μικρής χώρας πεταμένης στο πέλαγος της υπερχρέωσης και των ελλειμμάτων, στα οποία και σεις συμβάλατε να δημιουργηθούν, ίσως επειδή αυτό εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της βιομηχανίας και των τραπεζών σας.
Εσείς, αξιότιμε υπουργέ των Οικονομικών, ανήκετε σε μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Εγώ ανήκω σε μια χώρα μικρή. Σ' ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου, όπως έγραφε ένας νομπελίστας Έλληνας ποιητής, ο Γιώργος Σεφέρης -ξέρετε, έχουμε και τέτοιους και όχι μόνον φτώχεια, ανεργία, ύφεση, χαμηλή ανταγωνιστικότητα και διαφθορά. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Ένα χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης είναι και η αγάπη της για την ανθρωπιά, ενώ κανόνας της είναι η δικαιοσύνη.
Γι' αυτό θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου και την "ανεύθυνη" κυβέρνησή της. Γι' αυτό και λυπάμαι τους Γερμανούς. Επειδή έχουν έναν ανεύθυνο και επικίνδυνο υπουργό...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου