Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Προφανώς και θα βόλευε αρκετούς ηγέτες, κυβερνήσεις και παράγοντες στην Ευρωζώνη, αλλά και πολιτικούς εντός Ελλάδας να “βγάλουν τρελό” τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ώστε να κορυφωθεί η συστηματική προσπάθεια αμφισβήτησης και αποδόμησής του που έχει ξεκινήσει από το έκτακτο Eurogroup.
Έτσι, όταν ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ανέφερε χτες στη συνέντευξη Τύπου ότι ενώ τον είχαν ενημερώσει πως θα παρουσιαζόταν στη Σύσκεψη το προσχέδιο του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, τελικά του ζήτησαν να υπογράψει κάποιο άλλο προσχέδιο που παρουσίασε ο Ντάισελμπλουμ και όλα έδειχναν ότι το είχε συντάξει ο Σόιμπλε, ξαφνικά όλοι έδειξαν να μην καταλαβαίνουν τι εννοούσε. Ένα «Μα σε ποιο προσχέδιο Μοσκοβισί αναφέρεται;» απλωνόταν στην ατμόσφαιρα και η αμφισβήτηση για την αξιοπιστία Βαρουφάκη είχε ξεκινήσει για τα καλά.
Το Reuters έσπευσε μάλιστα να ανεβάσει δημοσίευμα στο οποίο διαβεβαίωνε πως σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους δεν υπήρξε άλλο κείμενο εκτός από αυτό που παρουσίασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Δεν αρκούσε αυτό, αλλά στη συνέχεια έσπευσε και ο δημοσιογράφος των… έγκυρων Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, με ένα tweet του να διαβεβαιώσει με τη σειρά του ότι… δεν υπάρχει το εν λόγω προσχέδιο, στο οποίο αναφερόταν ο Βαρουφάκης, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν υπήρχε προσχέδιο αλλά “Ήταν περισσότερο μία δήλωση αρχών που είχε συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές”.


Και ενώ επικρατούσε αυτή η αμφισβήτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που βρισκόταν στην εκπομπή “Στον Ενικό” στο Star, διαβεβαίωσε ότι έχει μπροστά του το draft, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέισον διέρρευσε μέσω Twitter το “προσχέδιο Μοσχοβισί” το οποίο κατά τα λοιπά και λοιπούς ήταν ανύπαρκτο και ίσως δημιούργημα της φαντασίας του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

http://kartesios.com/?p=182625


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου