Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συγκλονιστικός Μίκης: «Είμαστε ατίθασος λαός και αυτό φάνηκε από τη στάση του Βαρουφάκη στον Ντάισελμπλουμ»

Μια συγκινητική συνέντευξη έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή την παράσταση «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού», που ανεβαίνει από 18 Μαρτίου στο θέατρο Badminton, προβαίνοντας σε συνταρακτικές αποκαλύψεις.
Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης μίλησε για τη ζωή και τον θάνατο, σχολίασε τη σημερινή πολιτική επικαιρότητα, αλλά εκείνο που συγκλόνισε πραγματικά ήταν η αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτισε τον έτερο μεγάλο, Μάνο Χατζιδάκι.

«Ο Μάνος είχε ησυχάσει και άρχισε να ομορφαίνει. Ήταν πάρα πολύ όμορφος. Τον πλησίασα του έκλεισα τα μάτια και του είπα “Καλή Αντάμωση Μάνο μου” και έφυγα» είπε φανερά συγκινημένος ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης. 
Μιλώντας για τον Μάνο Χατζιδάκι ανέφερε ότι είχαν πρωτογνωριστεί στην ΕΠΟΝ και πως ήταν ένας από τους ανθρώπους που του άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή.

«Είμαστε ατίθασος λαός και αυτό φάνηκε από τη στάση του Βαρουφάκη προς τον Ντάισελμπλουμ», είπε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης. Ο Μίκης αναφέρθηκε στο περιστατικό Ντάισελμπλουμ – Βαρουφάκη λέγοντας: «Όταν ήρθε ο Ντάισελμπλουμ σε εκείνη την συνέντευξη με το “ουάου” αισθάνθηκα ωραίος σαν Έλληνας για την περήφανη στάση του υπουργού Οικονομικών». Ωστόσο, δεν παρέπεμψε να επικρίνει την πρόταση του υπουργού Οικονομικών για τουρίστες, νοικοκυρές πράκτορες κατά της φοροδιαφυγής. «Τώρα θέλουν να κάνουν χαφιέδες τους μισούς και να παρακολουθούν τους άλλους μισούς» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Θεοδωράκης είπε πως οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός, «παρόλο που δεν έχουμε χρήματα». «Είμαστε ανώτεροι από τους Ευρωπαίους. Ο λαός μας έχει μεγάλο μουσικό πλούτο», τόνισε. Παράλληλα, θυμήθηκε την παραμονή του στη Μακρόνησο: «Έκαναν τους ανθρώπους σκουπίδια... όταν με χτυπούσαν έβγαζα τόσο αίμα που νόμιζαν ότι πέθανα», είπε. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον θάνατο και τις φορές που τον νίκησε. «Στον τάφο μου θέλω να γράφει “Πολέμησε τον Δεκέμβρη”» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Πόσες φορές έχω χορέψει με τον Χάρο; Πόσες φορές έχω πιει κρασί με τον Χάρο και πόσες φορές τον νίκησα; Δεν θα έρθει μια μέρα να με νικήσει;». Τέλος, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, εξέφρασε ένα παράπονο. «Δεν με καταλαβαίνει κανείς γιατί είμαι από την γενιά των όρθιων» είπα χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης.


http://www.koutipandoras.gr/article/135309/sygklonistikos-mikis-eimaste-atithasos-laos-kai-ayto-fanike-apo-ti-stasi-toy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου