Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Το πρόβλημα δεν είναι που πήγε ο Χαρδούβελης τα λεφτά του, αλλά γιατί "είναι τα λεφτά του"!

Του Σπύρου Γουδέβενου 

Μέγα σκάνδαλο έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαράς, Γκίκας Χαρδούβελης έχει στείλει από το 2012 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό, με τον φόβο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.....Πολύ ειρωνικό ακούγεται στις μέρες μας ότι η χώρα ΔΕΝ έχει καταρρεύσει με τα 2/3 της χώρας να έχουν εξαθλιωθεί ή να τείνουν προς τα εκεί!

Η αλήθεια είναι ότι το μόνο "επιλήψιμο" που βλέπω για τον Γκίκα, είναι ότι αφού είχε αποσύρει τα χρήματα του από την χώρα, δέχθηκε αργότερα να γίνει Υπουργός Οικονομικών της. Είναι αποκαλυπτικό αυτό το γεγονός, για κάποιους "λαϊκιστές" που δικαιωνόμαστε σήμερα, που από το 2010 μέχρι και το 2014 μιλάγαμε για υπαλλήλους και όχι Υπουργούς και Πρωθυπουργούς. Ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν ανέλαβε Υπουργός για να βελτιώσει την κατάσταση της χώρας, γιατί απλά αποδείχθηκε ότι δεν πίστευε σε κάτι τέτοιο (αφού δεν έφερε και τα λεφτά πίσω), απλά γιατί του είπαν δανειστές και η εγχώρια κλίκα να κάνει μία δουλειά, το απαίτησαν μάλιστα, και αυτός πειθάρχησε. Το ότι απέσυρε τα χρήματα του από τις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες, εμένα λογικό μου φαίνεται πάντως!

Πόσο λογικό είναι άραγε, ότι αυτό το άτομο έχει τόσα λεφτά;

Μιλάμε για τον άνθρωπο που συμμετείχε στην διοίκηση της Eurobank, τις μέρες που η τράπεζα χρεοκόπησε σε χειρότερο μάλιστα βαθμό από ότι οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.


Ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν ήταν καν επιχειρηματίας. Ένας τραπεζικός υπάλληλος ήταν, που δεν ήταν στα κίσε κάποιος ταμείου βέβαια, αλλά σε "μεγάλες δουλειές", με μεγάλα αλλά και συνάμα ύποπτα τραπεζικά προϊόντα! Ένα απλό γρανάζι σε μία μία παραγωγική γραμμή του καπιταλισμού, με λίγα λόγια!

Πόσο λογικό είναι πλέον να δεχόμαστε ως "πραγματικότητα", ότι κάποιοι κύριοι θα έχουν μισθούς, έσοδα όσο 1000 πτυχιούχοι εργαζόμενοι μαζί, με αντικείμενο εργασίας πόσο περισσοτέρο μπορούν να εξαθλιωθούν αυτοί οι 1000 εργαζόμενοι!

Πόσο λογικός πλέον είναι ο Καπιταλισμός πλέον;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου