Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Φίλια πυρά Νταβανέλλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική προς όλους και για όλα άσκησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Νταβανέλος χαρακτηρίζοντας ως «έναν ολοκληρωμένο εφιάλτη» την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα προκειμένου να εξυπηρετήσει τις οφειλές της προς τους δανειστές. Δηλώνει ξεκάθαρα πως οι δεσμεύσεις της ΔΕΘ «αποτελούν παρελθόν», υποστηρίζει πως υπήρχαν και άλλες επιλογές πέραν της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ ή την πρόταση υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και στηλιτεύει την...ευαισθησία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την «καραμανλική ΝΔ».

Η νέα «επίθεση» Νταβανέλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της εισήγησής του κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης του Κόκκινου Δικτύου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου.

«Ολοκληρωμένος εφιάλτης»

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Νταβανέλος ανέφερε πως «το πρόγραμμα, οι δεσμεύσεις της ΔΕΘ είναι παρελθόν. Η ψυχή του προγράμματος πάει προς το απώτερο μέλλον και με πολλά ερωτηματικά για το αν θα υλοποιηθεί» και αναφερόμενος στον Υπουργό Οικονομικών σημείωσε: «ο Βαρουφάκης έκανε λόγο για μια δημιουργική ασάφεια. Η κυβέρνηση πληρώνει τις δόσεις προς το ΔΝΤ και ταυτόχρονα μισθούς και συντάξεις από εσωτερικούς πόρους και όχι μόνο. Έχει οδηγηθεί σε μια πολύ δύσκολη θέση που υποχρεώνεται να σαρώσει ό,τι διαθέσιμα υπάρχουν σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια κλπ για να αποφύγει πιστωτικό γεγονός. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εφιάλτη».

Η αδυναμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στους καραμανλικούς

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της ΔΕΑ αναφέρθηκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και υποστήριξε πως «παρόλο που παρουσιάστηκε σαν υποχρεωτική η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, δεν ήταν. Υπήρχε διέξοδος, -η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και η απαίτηση ψήφου εμπιστοσύνης ή ανοχής κατευθείαν από τη Βουλή».

«Το δεύτερο ζήτημα» όμως όπως τόνισε, είναι η εμφάνιση ενός ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού-σοσιαλφιλελεύθερου κύκλου και μέσα στην κυβέρνηση σε ισχυρά υπουργεία και ακόμα περισσότερο στον κυβερνητικό μηχανισμό όπου εμφανίζονται κρίσιμες αναθέσεις σε πολιτικά στελέχη τα οποία προκαλούν με την ιστορία τους όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και βάζουν ισχυρές αμφιβολίες για το τι θα γίνει παρακάτω.Ένα από τα στελέχη είναι η Παναρίτη, σύμβουλος μια νεοφιλελεύθερης δικτατορίας …αλλά και άλλοι Χριστοδουλάκης στις τράπεζες, Ρουμπάτης στην ΕΥΠ κα».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένα κεντρικό πολιτικό στέλεχος της δεξιάς και δίνει περιθώρια στο χώρο της δεξιάς για πολιτικές πρωτοβουλίες. Αυτό που ακολουθεί δείχνει μια περίεργη ευαισθησία από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προς την Καραμανλική ΝΔ. Η διάθεση μεταξύ σαμαρικής δεξιάς και καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας μοιάζει να έχει προοπτικές στο μέλλον».

«Δυο προειδοποιήσεις»

Σημείωσε δε πως «υπάρχουν δύο προειδοποιήσεις που δεν πρέπει να ξεχάσουμε: η ρήξη μπορεί να μην είναι ευχάριστη, αλλά ένα επεισόδιο που να χρησιμοποιηθεί για γενικευμένη στροφή δεξιά, μπορεί να είναι ο πρόλογος μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας…Πρέπει να επιμείνουμε στη μεταβατική πολιτική, ότι το κεντρικό ζήτημα είναι η ανατροπή της λιτότητας, ότι αυτό κάνει υποχρεωτικό τη διαγραφή του χρέους και ότι αυτό οδηγεί σε ρήξη με τους δανειστές, ρήξη η οποία πιθανότατα περικλείει ακόμα και το σενάριο της εξόδου από το ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου