Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ευελιξία στο ελληνικό πρόβλημα ζητάει η Φεντερίκα Μογκερίνι: ‘Αν πέσει ένας, θα πέσουν όλοι’

Για χάρη του κοινού συμφέροντος η ΕΕ οφείλει να επιδείξει στην Ελλάδα ευελιξία τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κατά την ομιλία της στη Σύνοδο G7.
Η Ευρώπη οφείλει να επιδείξει ευελιξία στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους όχι μόνο από αίσθημα αλληλεγγύης, αλλά και για την υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος, τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Εάν πέσει ένας, πέφτει όλο το σύστημα. Είμαι πεπεισμένη γι’ αυτό» υπογράμμισε μιλώντας πριν την έναρξη των εργασιών της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 στην πόλη Λούμπεκ της Γερμανίας.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής επισήμανε ότι η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα της Ελλάδας, αλλά και δικό της, και η ευρωπαϊκή κοινότητα οφείλει «να δείξει ευελιξία όχι μόνο χάριν της αλληλεγγύης, αλλά κυρίως χάριν του κοινού συμφέροντος».
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ δήλωσε από πλευράς του, στο περιθώριο της συνόδου, ότι δεν πρέπει να γίνεται «ελαφρά» λόγος για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καλώντας σε σοβαρή αναζήτηση λύσης. 7imeres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου