Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Το ΔΝΤ ζήτησε από τον Γιάνη Βαρουφάκη το Άγιο Φως

Απρόβλεπτες εξελίξεις υπήρξαν στη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αφού η Κριστίν Λαγκάρντ δέχτηκε την καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα αλλά ζητάει να πάει το Άγιο Φως στην Ουάσιγκτον.

Η απαίτηση της Κριστίν Λαγκάρντ άφησε άφωνο τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, για να του ζητήσει οδηγίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήξερε τι να πει στον Γιάνη Βαρουφάκη, οπότε τηλεφώνησε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος δεν έχει αντίρρηση να πάει το Άγιο Φως στην Ουάσιγκτον αλλά ζήτησε να περάσει πρώτα από την Αθήνα.

Το πρόβλημα είναι πως το ΔΝΤ θέλει το Άγιο Φως σε αποκλειστικότητα.

Το θέμα του Αγίου Φωτός θα συζητηθεί και στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, αφού η Ρωσία θέλει κι αυτή το Άγιο Φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μόσχα, η ρωσική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πληρώσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, αν η Ελλάδα της παραχωρήσει το Άγιο Φως.

Μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προτείνει να φτιαχτεί ένας αγωγός που θα ξεκινάει από τα Ιεροσόλυμα και θα καταλήγει στη Μόσχα -ώστε να μεταφέρει το Άγιο Φως στους ορθόδοξους πιστούς της Ρωσίας- και από κει να πηγαίνει με τον Υπερσιβηρικό μέχρι την Κίνα.

Εξαιτίας της σοβαρότητάς του θέματος, η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, για να αποφασίσουν οι Έλληνες αν επιθυμούν να παραχωρηθεί σε άλλη χώρα το Άγιο Φως, ενώ, αν αποφασίσουν την παραχώρηση του Αγίου Φωτός, θα πρέπει στη συνέχεια να επιλέξουν ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία.

Το θέμα του Αγίου Φωτός έχει δυναμιτίσει τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, αφού η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί πως το Άγιο Φως αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδας, οπότε, αν η χρεοκοπημένη Ελλάδα θέλει να το ιδιωτικοποιήσει ή να το πουλήσει σε άλλη χώρα, θα πρέπει πρώτα να ψηφίσουν όλα τα κοινοβούλια της Ευρώπης.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθησύχασε τους πιστούς, αφού δήλωσε πως το Άγιο Φως θα έρθει και φέτος αεροπορικά στην Ελλάδα αλλά, αντί να γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους, θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού συνιστώσας.

Η διεθνής εμπλοκή για το Άγιο Φως έχει αναστατώσει την Αγιοταφική Αδελφότητα στα Ιεροσόλυμα, ενώ ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξέφρασε τον φόβο πως μπορεί το Άγιο Φως να έχει θυμώσει και να μην δεχτεί να ανάψει φέτος από ελληνικό χέρι και ελληνικό αναπτήρα, οπότε όλη η Ελλάδα θα μείνει στο σκοτάδι.

http://pitsirikos.net/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου