Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Άτιμος... Εκβιασμός!


Έντιμος συμβιβασμός λέει. Έντιμος και συμβιβασμός δεν γίνεται.

Είσαι έντιμος με τους απέναντι, τους εκβιαστές αλλά όχι με τις ιδέες σου και τις υποσχέσεις σου. Συμβιβασμός σημαίνει υποχώρηση που ίσως είναι τακτική κίνηση ελιγμού. Και είναι ο μόνος λόγος που με κάνει και περιμένω γιατί και μόνο το πρωτάκουσμα της φράσης με πάγωσε. Πόσο έντιμο είναι άραγε να είσαι έντιμος απέναντι στους άλλους και όχι στον εαυτό σου και σε όσους σε πιστεύουν? 

Υποσχέσεις και ιδεολογία που πάνε λίγο πίσω και μια λαική εντολή που μεταφράζεται ποικιλοτρόπως. Να μιλήσουν όμως και αυτοί που έδωσαν την λαική εντολή, τι λες Αλέξη ή μήπως να σε προσφωνήσω Κε πρωθυπουργέ? Δεν ξέρω πια... κάτι μου τρώει τα σωθικά. Και είναι και αυτή η εξουσία που καταπίνει τους πάντες και όλες τις ιδεολογίες. 

Η εξουσία που ασκεί φόβο και οδηγεί στις αμοιβαίες υποχωρήσεις. Όμως τέτοιου είδους υποχωρήσεις γίνονται σε μια σχέση αγάπης και όχι στη σχέση εκβιαστή εκβιαζόμενου. Αυτές τις κινήσεις τις υπαγορεύει ο φόβος. Και όπου μπαίνει ο φόβος τότε όλα αλλάζουν, τότε χάνεται η εντιμότητα, τότε παραφράζεται το μηνυμα της λαικής εντολής. Και είναι ίσως και ο μόνος φόβος που δικαιολογείται, ο φόβος του εκβιαζόμενου. 

Απλά περίμενα ότι το πάθος για την ιδεολογία, η αγάπη προς το λαό είναι ανώτερη από όλα. Πίστευα, ανόητα ίσως, ότι το δίκιο του λαού, ο δικός του φόβος πρωτίστως, δυναμώνει το χρώμα των κόκκινων γραμμών. Που κάποιες γραμμές θα καταπατηθούν, θα ξεθωριάσουν λιγάκι,για να μη πεθάνουμε όλοι μαζί από οικονομική ασφυξία. Αλλά να σου πω κάτι? Αν είναι να αγωνιζόμαστε για να αποδείξουμε πόσο καλά παιδιά είμαστε,χάνοντας τόσο σημαντικά πράγματα,χάνοντας ακόμα λίγη αξιοπρέπεια που νομίζαμε ότι μαζί θα την ανακτήσουμε, χάνοντας την ελπίδα, εεε τότε ας ματώσουμε για να φωνάξουμε φτου ξελεφτερία. 

Ελπίζω ακόμα ότι αυτή η διαπραγμάτευση εκεί θα μας οδηγήσει. Μια διαπραγμάτευση υψηλής πολιτικής πράγματι!! Και όχι σαν και κείνη που έκαναν οι δήθεν σωτήρες μας πριν. 

Όλη η προσοχή είναι στραμμένη εκεί. Η πίεση που ασκείται είναι τρομερή. Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική ασφυξία, για αυτό ίσως και αυτή η καθυστέρηση. Για να μας αποδείξουν ότι η αριστερή κυβέρνηση που θέλαμε δεν ήταν ικανή, ήταν φούσκα πυροτέχνημα.Ότι είναι ανακόλουθοι με ότι έλεγαν προεκλογικά. Ομως εγώ καταλαβαίνω το ακριβώς αντίθετο. Το αποδεικνύει ο χρόνος που περνά διαπραγματεύομενοι. Παλεύουν με νύχια και με δόντια, αρχικά για την επιβίωση μας. Αλλιώς θα είχαν υπογράψει εντός πεντάλεπτου όπως ακριβώς έκαναν οι προηγουμένοι που μας ξεπούλησαν αβάσανιστα!!!! 

Πόση εύκολη είναι άραγε η διαπραγμάτευση μεταξύ εκβιαστή και εκβιαζόμενου????

Ένας πόλεμος είναι,πολύ σκληρός. Μια πολιορκία, που θυμίζει εκείνη του Μεσολογγίου. Εντός των τειχών δίχως ανεφοδιασμό, παλεύουν να κάμψουν κάθε αντίσταση. Ένας πόλεμος που μας φθείρει με σκοπό την τελική πτώση μας. Όμως σε αυτή την πολιορκία, σε αυτή την επίθεση έχουμε τους καλύτερους μπροστάρηδες που θα μπορούσαμε να είχαμε σε αυτή τη φάση. 

Το βλέμμα στραμμένο στις επιθέσεις που δεχόμαστε. Όμως πίσω σου Αλέξη, είμαστε εμείς,οι πολιορκημένοι. Εμείς που είπες ότι είμαστε το αποκούμπι σου. Στρέψε το βλέμμα σου και σε εμάς και μη μας ξεχνάς γιατί και συ για μας είσαι το αποκούμπι μας. Ανάγνωσε σωστά το μήνυμα που σου στείλαμε και ας πάμε όλοι μαζί σε μια ηρωική έξοδο. Το μόνο που θέλουμε είναι το οξυγόνο που μας άφησαν, αυτό που θρέφει όλες τις φωτιές. Και αν είναι να ματώσουμε, ας ματώσουμε ορμώντας προς την έξοδο και όχι πηγαίνοντας στο κλουβί μας.

Ηρωική έξοδο ζητάμε δίχως προδοσία αυτή τη φορά......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου