Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Οι δανειστές επιλέγουν τον αποτελεσματικότερο δρόμο, για να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Του Σπύρου Γουδέβενου 

"Κρίσιμες στιγμές", "Είμαστε στην ώρα μηδέν...", και παρόμοιοι τίτλοι αναπαράγονται από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και sites, με αφορμή της όντως κρίσιμες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας! 

Ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον η "ελληνική πρόταση", γίνεται θέμα οξύτατων αντιπαραθέσεων, υπάρχει (ακόμα) μία κοινή εκτίμηση..."Οι δανειστές δεν θέλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ". Και από αυτή την κοινή εκτίμηση, καταλήγουμε σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες λογικές.

Η μία λογική, αυτή της ηγεσίας του κόμματος και των υποστηρικτών της, ξεκινώντας από το παραπάνω συμπέρασμα, προτείνουν μία συμφωνία, και ας είναι και συνέχιση μνημονιακών πολιτικών, ώστε να μην προκληθεί χάος και πέσει η κυβέρνηση, από κάποια αντίποινα των "εταίρων". Βέβαια, είναι σαφές, και παραδεκτό από πολλά κυβερνητικά στελέχη, ότι αν η προεκλογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τερματισμό της λιτότητας εντός των υφιστάμενων ευρωπαϊκών, και όχι μόνο, πλαισίων, μάλλον οι εκλογές ή το δημοψήφισμα είναι αναπόφευκτες. Έτσι λοιπόν, αυτή η λογική καταλήγει, ότι σε συνθήκες αναταραχής μπορεί να χάσουμε τις εκλογές, στις οποίες θα ζητήσουμε εντολή για ρήξη..

Αλήθεια, από ποιον θα χάσουμε, σε αυτή την περίπτωση τις εκλογές;


Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις των "οργάνων" τους, στο ερώτημα τι θα γινόταν σε εκλογές σήμερα, εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει ποσοστό μεγαλύτερο και από αυτών των εκλογών του Ιανουαρίου. Η ΝΔ, τσακισμένη από την εφαρμογή σκληρών μνημονιακών μοιάζει με το ΠΑΣΟΚ του 2012, και να υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 20 ποσοστιαίες μονάδες. Ακόμα,δηλαδή και να κάναμε εκλογές σε κλίμα ευρωτρομοκρατίας, κάτι η πολιτική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι η ανυπαρξία αντιπάλου, αλλά και ο αστάθμητος παράγοντας της περηφάνιας του Έλληνα, μάλλον θα οδηγήσει σε συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το παραπάνω συμπέρασμα, μοιάζουν να το συμμερίζονται απόλυτα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια που όταν ακούν εκλογές βγάζουν καντήλες.... Και οι ίδιοι οι δανειστές, ξέρουν καλά, ότι αν πάνε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές, κάνοντας τον ,"ήρωα" σε Ελλάδα και Ευρώπη, την επομένη των εκλογών τα περιθώρια ελιγμών τους είναι ελάχιστα, με τον ΣΥΡΙΖΑ παντοδύναμο στο εσωτερικό της χώρας!

Για αυτό το λόγο, οι δανειστές επέλεξαν την "άλλη" μέθοδο, του αφανισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυτό της ταχείας, εσωτερικής του αλλοίωσης, δια μέσω της απειλής της διακοπής της χρηματοδότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, και του "χάους" που θα επέλθει, που θα αναγκάσει την κυβέρνηση Τσίπρα να συνεχίσει την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών (αύξηση ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, ίδιο καθεστώς φορολογίας με θύματα φτωχούς και μεσαίους. Με τους πολίτες να μην έχουν πλέον αποθέματα για να αιμοδοτούν τα δημόσια ταμεία (και για αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά, άφησε άδεια ταμεία τον Γενάρη), οι δανειστές επιθυμούν να οδηγήσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε αναγκαστική στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας σε λίγους μήνες, αλλά με την κυβέρνηση να έχει την ρετσινιά της "μνημονιακής", αυτής που εφάρμοσε μέτρα λιτότητας. 

Θα την ρίξουν δηλαδή, την κυβέρνηση, και ως υπεύθυνη για την χρεοκοπία, αλλά και ως μνημονιακή! Στο κάτω-κάτω, όπως σωστά λέει ο σύντροφος Λαπαβίτσας, οι δανειστές θέλουν να δείξουν σε όλη την Ευρώπη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, και η πολιτική που εκπροσωπεί ηττήθηκε!

Και το χειρότερο είναι, ότι μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα τσακιστούν τα οράματα, η "ιδεολογική ηγεμονία" της Αριστεράς.....Και τότε, τα Ποτάμια, θα είναι η πιο light εκδοχή του μαύρου μέλλοντος μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου